Česká výprava byla oficiálně přivítána v Soči

05.03.2014 13:29

SOČI, 5. března 2014 – Česká paralympijská výprava byla včera (4. března) oficiálně přivítána v paralympijské vesnici v Soči. Slavnostní ceremoniál se odehrál v horské vesnici Derevnya, kam na něj dorazila i část výpravy z přímořské části. A všichni si první slavnostní moment Her moc pochvalovali.

 

Ceremoniál přivítání výpravy se odehrál na náměstičku horské vesnice Derevnya, kde sídlí vedení české výpravy a lyžařská část české reprezentace. Součástí bylo i vytažení české vlajky za zvuků národní hymny.

 

Český paralympijský tým reprezentoval vedoucí výpravy Roman Suda, kterého za organizační výbor přivítala Olesya Vladykina, starostka přímořské vesnice Usadba, dvojnásobná zlatá medailistka z paralympijských her v plavání.


Došlo i na výměnu darů a držitelka světového rekordu a majitelka dvou nejcennějších kovů dostala od českého zástupce kromě dalších pozorností třeba i beranici. Ani Roman Suda neodešel s prázdnou.

 

„Dostali jsme krásný samovar, takový ruský artefakt na vaření čaje. Ještě ze svého mládí si ho pamatuji. Takže kousek keramiky s logem paralympiády v Soči a datem 2014,“ okomentoval vedoucí výpravy převzatý dar.

 

Sledge hokejistům nezkazil náladu ani pozdní příjezd. Zdrželi se totiž po tréninku s dopingovými komisaři a nestihli tak naplánovaný autobus, nakonec si ale i oni mohli vychutnat první slavností okamžiky paralympiády.

 

„Úplně nás z toho mrazí, je to perfektní. Líbí se nám to, pěkně nás přivítali. Vesnice se zaplňuje a atmosféra mezi sportovci je hodně kamarádská, hodně příjemná. Je to něco úplně jinýho než na normálních závodech," neskrýval nadšení lyžař Patrik Hetmer, který nelenil a hned po přivítání se svými kolegy pořídil množství fotek se symboly a maskoty her.

 

Přátelskou a slavnostní atmsoféru ve vesnici dokreslovali i další sportovci a dobrovolníci, kteří se sami s českými sportovci přišli vyfotit. A došlo i na obligátní výměnu odznaků jednotlivých výprav.

 

 

Premier Sports CZ