Češi porazili Švédy na nájezdy

09.03.2014 19:51

Ve druhém zápase sledge hokejového turnaje nastoupili čeští hráči proti Švédsku. Pro Čechy to byl velmi důležitý souboj, ve kterém musel náš tým bezpodmínečně vyhrát, aby si udržel naději na postup do semifinále. Vyhrát se klukům podařilo ale až v samostatných nájezdech, kdy vítězný nájezd s přehledem proměnil Krupička.

Češi nastoupili do zápasu bez Míry Hrbka, kterého skolila viróza. To znamenalo další početní oslabení pro českou defenzívu. Nicméně odhodlání našich hráčů zápas vyhrát bylo obrovské. 
V první třetině nepadl žádný gól, přestože na obou stranách bylo dostatek šancí, ani jeden gólman puk za svá záda nepustil. Druhá třetina se odehrávala v podobném duchu. Na střely bezpečně vítězí Češi, ale skóre je stále 0:0. 
Na začátku třetí třetiny byl tlak Čechů na soupeře obrovský. Švédský brankář měl plné ruce práce, aby ustrážil svou branku před nebezpečnými střelami českých hráčů. Ve 37. minutě se konečně smůla protrhla a David Palát se štěstím vstřelil první branku. Češi vedli 1:0. 
Ubránit bezbrankové skóre se však Čechům nepodařilo. Ve 41. minutě zůstal před Vápenkou osamocený Holm, který bez zaváhání vystřelil a srovnal stav utkání na 1:1. I přes několik „závarů“ před švédskou brankou se další gól Čechům nepodařilo vstřelit a to znamenalo opět prodloužení. 
Během prodloužení se prosazovali spíše švédští hráči, ale Vápenka český tým bezchybně podržel. Po skončení prodloužení následovaly samostatné nájezdy, stejně jako včera. Do nich postupně za český tým nastoupili David Palát, Jiří Berger a Zdeněk Krupička. Po prvních dvou sériích nájezdů byl stále stav 0:0. V poslední sérii se rozjel na švédského brankáře Krupička a nádherným zakončením vstřelil branku. Švédům zastavil i na potřetí střelu Michal Vápenka a Česko vyhrálo 2:1. 
Zítra má sledge hokej v Soči volno. Další zápasy se odehrají v úterý, kdy naši hráči nastoupí proti Kanadě v osm hodin večer místního času. 

 

Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2469