Češi porazili Koreu 2:0 !!

14.03.2014 15:42

Český tým konečně prorazil střeleckou smůlu a dal soupeři dvě branky a posunul se do boje o páté místo, který se odehraje v pátek od 20:00 místního času.

Den po těsné prohře s Kanadou nastupoval český tým do play off, které mělo rozhodnout, který ze dvou soupeřů, Česko nebo Korea, postoupí do boje o páté místo. 
První třetinu započali aktivněji Korejci. Hned několik nebezpečných střel mířilo na Vápenku, který však všechny šance Koreji zlikvidoval. Jedna ze střel dokonce Michalovi srazila helmu, ale českého brankáře to nijak nerozhodilo a první třetina skončila bez branek. 
Ve 4.minutě druhé třetiny se po českém závaru v korejském obranném pásmu dostal puk k Jiřímu Bergerovi a ten prudkou střelou zavěsil puk do branky. Česko vedlo 1:0. Vápenka pak při korejských útocích opět několikrát skvěle zasáhl a udržel čisté skóre. Obrana skvěle zafungovala i při českém oslabení, kdy Korejci hráli pět na tři. 
Třetí třetina Na počátku třetí třetiny českému týmu zatrnulo. Na střídačce musel být ošetřován jeden ze stěžejních obránců Tomáš Kvoch. Naštěstí mohl ve hře pokračovat a ve 41.minutě utkání, kdy Češi hráli přesilovou hru, nádhernou střelou právě Tomáš Kvoch vstřelil druhý český gól. Česko vedlo 2:0. V posledních pěti minutách to vypadalo, že trestné lavice nebudou stačit, kolik vyloučení musel hlavní rozhodčí udělit. Čechům se podařilo skóre udržet a toto vítězství znamená postup do souboje o páté místo. 

 

https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2476