Češi opět bramboroví, Mistry světa ve sledge hokeji se stala Kanada

20.04.2013 12:31

V sobotu 20. dubna byly odehrány finálové utkání o medaile z letošního  Mistrovství světa ve sledge hokeji, které se uskutečnilo v  korejském Goyangu.

O třetí místo proti sobě nastoupily reprezentace Česka a Ruska. Již od prvních minut tohoto utkání bylo vidět, že ruský tým má nad Čechy převahu a přehrávál je ve všech herních situacích. A tak Ruský tým po výhře 3:0 si zaslouženě pověsili na krk bronzové medaile. Reprezentace Česka, tak jak v loňském roce skončila na MS opět na nepopulárním čtvrtém místě.

 Ačkoli Ruský sledge hokej vznikl teprve před čtyřmi lety a je tak nejmladším založeným týmem který hraje ve skupině A Mistrovství světa, již nyní se tento tým dá považovat za jeden z nejlepších týmu na světě. Určitě na paralympiádě, která se odehraje na jejich území v roce 2014, budou žhavými kandidáty na zisk medaile.

 

Finále MS bylo v režii obou zámořských týmu USA a Kanady. Světovými šampióny  se stal výběr  Kanady, když Američany porazili tím nejmenším možným skóre 1:0.

 

Na paralympiádu do ruského Soči z tohoto šampionátu postupuje přímo prvních 6 týmu. Týmy na 7 a 8 místě z tohoto MS, J. Korea a Švédsko, budou ještě hrát kvalifikační turnaj o zbývající dvě místa proti prvnímu a druhému týmu Mistrovství světa skupiny B a to reprezentaci Německa a Japonska.