Bravo! Zlínští sledge hokejisté skalpovali lídra tabulky z Varů, rozhodla lest Lappáků

08.01.2017 23:59

Parádní neděli prožili zlínští sledge hokejisté SHK LAPP Zlín, a to když dokázali ve velmi důležitém zápase v boji o play off porazit lídra tabulky z Karlových Varů 4:1. Lappáci se trhli do dvoubrankového vedení již v první třetině, načež pozornou hrou dokráčeli k tříbodovému vítězství. Mimo jiné se dokázalo, že azyl v Uherském Hradišti byl dokonce malou výhodou…

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Joppa.

 

Sestava K. Varů: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas.

 

Branky a nahrávky: 2. Joppa (Ligda), 8. Šafránek (Z. Hábl), 11. Ligda (Z. Hábl, Joppa), 25. Palát (Z. Hábl, Šafránek) – 7. Geier (Berger).

 

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití: 1:0 V oslabení: 1:0 Střely na branku: 24:4 (7:2, 7:1, 10:1). Vyhraná buly: 25:15.

 

Zlínští hráči šli do zápasu s vědomým, že případná porážka je pošle mimo pozice zaručující play off. Dle toho se tým na utkání připravil a parádně do něj i vstoupil. Již ve druhé minutě přesnou nahrávkou vyslal Ligda do úniku Martina Joppu, jehož rána zapadla pod horní tyč – 1:0.

 

Zanedlouho tato dvojka zahrozila znovu, slavit ale nemohla. Naopak v 7. minutě Vary udeřily z první šance. Do úniku se dostal Michal Geier a srovnal stav duelu na 1:1. Hned na to však putoval na trestnou lavici David Hábl, což znamenalo, že čas domácích hráčů přichází… Zdeněk Hábl vyhodil puk z obranné třetiny, načež se kotouč zcela netypicky odrazil z rohu před bránu, kde stál připravený Zdeněk Šafránek. Mach na tuto lest mantinelů nedokázal zareagovat – 2:1.

 

„V pátek jsme to tady trénovali, zkoušely jsme si ty odrazy. Už když Zdenál vyhazoval, věděl jsem, že musím jít před bránu, že ten puk tam přijde,“ mluvil spokojeně Šafránek. Jeho trefa však nebyla poslední v první třetině, na 3:1 ještě dokázal parádním projektilem zvýšit Marián Ligda. A když Joppův pokus skončil na tyčce, platilo toto skóre po první třetině.

 

Zlínští hráči za tohoto stavu neměli kam spěchat a hráli zodpovědnou hru. Nadále měli více ze hry, vždyť to dokazuje počet střel, kdy Žraloci vystřelili pouze čtyřikrát na branku. LAPP tak po zásluze vedení navýšil, čtvrtou branku Zlína přidal David Palát, když jeho tečovaná střela obloučkem přeletěla gólmana hostí.

 

Domácí borci si nadále tvořili dobré šance a soupeře drželi zkrátka, další gól už však nepadl. „4:1 stačí, ke konci už nebylo kam spěchat. Musím kluky pochválit za týmový výkon, konečně jsme začali proměňovat šance. Všichni si zaslouží pochvalu, dnes mám jenom slova chvály,“ neskrýval nadšení trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho tým je nyní na druhém místě, bod ztrácí na vedoucí Vary. Dívat se ale musí i pod sebe, dvě kola před koncem základní části má náskok na pátou nepostupují Studénku jen dva body. „Neskutečně našlapané, nikdy v historii to tak nebylo,“ říká Sedláček.

 

Onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-08/id/198829