Bravo! Zlín zvládl přetahovanou s Vary, výhru v poslední minutě vystřelil Ligda

24.09.2017 18:09

Skvěle! Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vezou z úvodních dvou zápasů na ledě soupeřů plný počet bodů. Po sobotní výhře 7:0 v Litvínově se úřadující trojnásobní mistři přesunuli na západ Čech, konkrétně na led Karlových Varů. Repríza Superfinále z roku 2016 přinesla mnoho, přetahovanou ale nakonec lépe zvládli Lappáci, kteří se tak usadili do čela tabulky. Zlín vyhrál ve Varech po třech letech.

 

Karlovy Vary – Zlín 4:5 (1:2, 2:2, 1:1)

 

Branky a nahrávky: 3. Berger (Wágner), 20. Forgo (Wágner, Geier), 24. Geier (Wágner), 39. Berger (Wágner) – 9. Julina, 10. Joppa (Ligda), 20. Z. Hábl (D. Hábl, Šafránek), 27. Z. Hábl (Ligda), 45. Ligda (Z. Hábl) Vyloučení: 1:1 Využití: 1:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 19:28 (9:10, 7:11, 3:7) Vhazování: 28:26.

 

Sestava K. Varů: Mach (Bozděk) – Hrbek, Wágner, Geier, Berger, Haas, Kovářík, Volf, Forgo.

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Rauš.

 

Duel byl zajímavý už od prvních sekund. Hned po úvodním buly měl velmi rychlý gól na hokejce Palát, jenomže neuspěl. A to na dlouhé minuty Lappáky mrzelo. Domácí totiž svého soupeře semkli v jeho obranné třetině a drtivý tlak korunovali v úvodu třetí minuty gólem. Do sítě prošla střela Jiřího Bergera.

 

Hra se po první brance zklidnila, každopádně to hrálo do karet spíše Moravanům. V 9. minutě se zcela nepochopitelně za brankou Karlových Varů objevil obránce Pavel Julina, jehož nahrávku zpoza klece si domácí sami srazili do branky – 1:1!

 

Neuběhly ani dvě minuty a Zlín už vedl. Parádně zafungovala slovenská spolupráce po ose střílející Ligda a tečující Martin Joppa – 1:2. Vary se snažily, ovšem skvěle chytající Matoušek byl taky jednou z překážek.

 

Do prostředního dějství šli tedy Zlínští s jednogólovým náskokem, o něj ale přišli. V čase 19:05 dostal mnoho prostoru na brankovišti Jiří Forgo, proti němuž byl Matoušek bezmocný. Ovšem krásný duel, který však občas kazila sporná vyhodnocení některých situací ze strany rozhodčích, tímto zdaleka nekončil. Již za 17 vteřin LAPP znovu vedl, dělovku k tyči usměrnil kapitán Zdeněk Hábl – 2:3.

 

Vary ale i tentokrát v zápase dotáhly stav. Michal Geier po vyhraném buly dostal až mnoho času na to, aby správně zamířil – 3:3. Jenomže i počtvrté si hokejisté LAPPu vzali vedení zpět. Jako správný kapitán se o to opět postaral svou pumelicí kapitán Zdeněk Hábl.

 

Ve třetí části se toho taktéž událo dost, na branky se ale muselo čekat až do pozdějších minut. V té devětatřicáté padl výjimečně sporný gól. Střela Jiřího Bergera se totiž odrazila od přízemní brankové konstrukce ven, ovšem zda-li puk překročil celým objemem brankovou čáru či ne, tím si nebyli aktéři situace jistí. Rozhodčí nakonec ukázali na středový kruh – 4:4.

 

Ale, jak už tak bývá zvykem, to nebylo vše. Střelecky aktivnější Zlín si 59 sekund před zvukem třetí sirény vystřelil export tří bodů na Moravu, kdy ležícího Macha překonal Marián Ligda.

 

Suma sumárum, počtvrté už Žraloci odpovědět nedokázali, Zlín tak přečká reprezentační přestávku v čele tabulky.

 

Onlajn přenos naleznete ZDE.