Bratři Háblové sestřelili Spartu, Zlín má dva postupové mečboly!

16.02.2019 21:35

Bratři Zdeněk a David Háblovi gólově opanovali první semifinálový duel mezi Spartou a Zlínem, když se dohromady postarali o tři branky. Moravané zvládli úvodní bitvu poměrem 4:2 a domů si odvážejí v sérii hrané na dva vítězné duely dva postupové mečboly. Ten první mohou v postup do finále proměnit v sobotu 23. února, ve Zlíně se hraje od 14:30 hodin. Vstup je zdarma a pro diváky je nachystaná tombola o věcné ceny!

 

SPARTA - ZLÍN 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

 

Sestava HC Sparta Praha: Vápenka – Raul, Zapletal, J. Krupička, Novotný, Frolík, Ohar, Nachtigalová, Pšenčík, Hrbek.

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek – Julina, Hábl Z., Mach, Ligda, Hábl D., Joppa, Turic, Rauš, Korman, Ferenčík.

Branky a nahrávky: 36. Raul, 45. Zapletal (J. Krupička) – 30. Hábl Z. (Hábl D.), 33. Hábl D. (Joppa), 39. Hábl Z., 42. Joppa (Ligda). Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1.V oslabení: Bez. Střely na branku: 12:21 (4:2,5:8, 3:11). Vyhraná vhazování: 17:23. Stav série: 0:1.

 

V úvodu utkání měli Zlínští potíže v obranné hře, do samostatného úniku se dostal třeba Jiří Raul, ani na dvakrát ale gólmana Molka nepřekonal. Jistý výkon zlínského brankáře byl základem pro jeho spoluhráče, o chvíli později likvidoval další šanci Pražanů, při dorážce Jiřího Krupičky mu pak pomohla tyč.

 

Zlínští dokázali pořádně zahrozit až ke konci periody, největší možnost na změnu skóre měl Zdeněk Hábl, kterého ale v samostatném úniku obrana Sparty na hranici pravidel zastavila.

 

Bezbrankový stav trval dlouho i v prostředním dějství, ovšem na ledě už dominovaly barvy LAPPu. Jenže… Kličkovanou mězi dvěma beky nedokázal gólově zakončit Joppa, v téméř tutové šanci se neradoval ani kapitán Ligda.

 

Sparta se osmělila opět zásluhou Raula, minisouboj s tímto útočníkem ale vyhrál zase Molek.

 

A tak se duel zlomil v samém závěru druhé třetiny, kdy Zlín dokázal využít jedinou přesilovou hru zápasu. Sourozenecká spolupráce Háblů číslo jedna – David našel Zdeňka, který střelou zblízka zamířil pod lapačku Vápenky. Druhý direkt v poslední minutě druhé části mohl přidat zase Zdeněk Hábl, ani napodruhé ale v samostatném úniku neuspěl.

 

Ve třetí třetině museli Pražané otevřít hru, čehož Zlín brzy využil. Ve 33. minutě se ocitl před brankou volný David Hábl, jenž dokázal ránou po zemi překonat Vápenku.

 

Snížit se podařilo Spartě ve 36. minutě, kdy do sítě zapadlo nenápadné nahození zpoza brány Jiřího Raula. Naděje Pražanů ale brzy vzala za své – opět na rozdíl dvou branek upravil za tři minuty druhým gólem v zápase Zdeněk Hábl, aby za další tři minuty zvýšil už na 4:1 Martin Joppa.

 

Pražané ještě korigovali stav 14 sekund před koncem zásluhou Jana Zapletala, jeho trefa však už nic neznamenala.

 

Začátek byl špatný, kdybychom prohrávali, nemohli bychom se divit. Nevím, čím to bylo, ale nešlo to. Pak se nám povedlo přebrat iniciativu a zlomili jsme ten zápas. Z výsledku mám samozřejmě radost, je to výhra. Musíme ji doma potvrdit, ale jak se říká, poslední krok je nejtěžší. Co se týče mého prvního gólu, super práce bráchy, poslal mi přesnou žabku na hokejku,“ řekl zlínský obránce Zdeněk Hábl, který v zápase zapsal dva góly.

 

To trenér Sparty Jakub Novotný byl pochopitelně zklamaný. „Nemysleli jsme si, že by nás Zlín nějak přehrál, což se v první třetině ukázalo. Bohužel jsme neproměnili svoje šance a na to jsme dojeli, od druhé třetiny jsme trochu polevili a dostali jsme soupeře na koně. Ke konci už nám došly síly a upustili jsme ze svojí hry,“ řekl Novotný.

 

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.