Bez Hábla a bez bodů. Bojovná partie po osmi letech pro Pardubice

19.10.2019 20:16

Bez pilíře obrany Zdeňka Hábla nastoupili zlínští sledge hokejisté ke 3. kolu České ligy na ledě Pardubic. Zlín ve velmi bojovné partii vedl od 10. minuty zásluhou trefy kapitána Ligdy, ovšem Mustangové v závěru první třetiny dvěma slepenými góly otočili stav ve svůj prospěch a vedení udrželi až do závěrečné sirény, po dlouhých osmi letech se tak mohli radovat z výhry nad Zlínem. Ten i tak zůstává va čele ligové tabulky, v neděli navíc může prohru rychle hodit za hlavu v Olomouci, v Plech aréně se hraje od 14 hodin.

 

PARDUBICE – ZLÍN 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 14. Hering (Kubeš), 15. Hering (Kubeš), 28. Kubeš (Hering) – 10. Ligda (Joppa). Vyloučení: 2:2, využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 19:22 (8:8, 7:5, 4:9). Vyhraná vhazování: 26:22.

Sestava Pardubic: Boček – Kubeš, R. Buhr, Kolek, Štěpják, V. Buhr, Michalec, Horníček, Hering, Doležal, Kořínek.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Ferenčík – Joppa, Ligda, Turic – Korman, D. Hábl, Mach.

 

Zlín svého soupeře zatlačit hned v úvodní minutě díky přesilové hře, větší šanci si však vypracovat nedokázal. To domácí sice čekali na svůj první střelecký pokus až do 5. minuty, stál ale za to. Hering našel před brankou zcela osamoceného Pavla Kubeše, jehož gólovou šanci však zneškodnil Matoušek.

 

Od té doby měly pár minut navrch zase Pardubice, ovšem Matouška nepřekonal ve své možnosti ani Doležal. A tak se v 10. minutě radoval jako první z branky Zlín: Marian Ligda dostal puk do ideální střelecké pozice na kruh, odkud se střelou pod horní tyč nemýlil – 0:1.

 

Následně nastal nejspíše zlomový okamžik zápasu. Martin Joppa nejprve neuspěl v samostatném nájezdu, kdy však tísněn bekem soupeře měl těžkou pozici pro zakončení, slovenský forvard neproměnil ani z následnou dobrou střeleckou pozici, kdy jeho pokus brankář soupeře vyrazil maskou!

 

A tak udeřili Mustangové, a to krátce před koncem první třetiny hned dvakrát z hranice brankoviště. Německý snajpr Bernhard Hering otočil skóre ve prospěch domácích na 2:1.

 

„Typické nedáš – dostaneš, které naprosto otočilo ten zápas. Padaly nám tam góly z brankoviště, to jsou situace, které bychom měli nějak vyřešit. Ale obecně to nebylo ideální, selhávaly nám rozehrávky, celkově byla naše hra upracovaná,“ mrzelo zlínského kouče Tomáše Sedláčka.

 

Zlínu se v prostředním dějství těžko dostávalo do nějakých větších šancí, a když už se něco povedlo, akce skončila u gólmana Bočka. Mustangové navíc opět dokázali udeřit s koncem periody – Pavel Kubeš taktéž skóroval z bezprostřední blízkosti, 3:1.

 

Třetí patnáctiminutovka už na skóre nic nezměnila. Pardubice do ní vstoupily s perfektně propracovanou hrou, jejich úporná defenziva a časté kouskování hry nedovolilo Moravanům dostat se do nijakého souvislějšího tlaku, led tak v Enteria aréně mohli fanoušci zasypat perníky. Proti Zlínu si Mustangové vítězství užili po dlouhých osmi letech.

 

Myslím si, že zápasy mezi Zlínem a Pardubicemi bývají jindy pohlednější, byl to takový bojovnější hokej. Soupeři značně chyběl Zdeněk Hábl, je to hráč, který tvoří hru, ale i my jsme byli trošku rozbití. To se ukázalo v té třetí třetině, kde jsme museli přistoupit k věcem, kdy jde hokej stranou a nastupuje taktika. Tudíž všechno ven z pásma, oddechnout, kouskovat hru atd.,“ řekl trenér Pardubic Michal Tereska.

 

NEDĚLNÍ UTKÁNÍ MEZI OLOMOUCÍ A ZLÍNEM SLEDUJTE OD 14 HODIN V ONLAJN PŘENOSU ZDE!

Foto: Jaroslav Kvapil.