2 utkání na ledech soupeřů = 6 bodů a průběžné 1. místo!

14.12.2014 20:04

13. a 14. prosince absolvovali zlínští sledge hokejisté poslední ligové zápasy v roce 2014. Zlínské čekala utkání na ledech Českých Budějovic a Pardubic, což vždy znamená několikahodinové cestování autobusem.

První utkání odehrál tým SHK LAPP Zlín v sobotu 13. prosince v Soběslavi, kde se střetnul s týmem Králové České Budějovice, který v letošní sezóně stále čeká na svou první výhru. Zlín začal utkání velkým tlakem, ze kterého vytěžil ve 3. minutě první branku David Palát. O několik minut později zvýšil vedení na 0:2 zlínský kapitán Zdeněk Hábl. Třetí branku pak přidal 75 vteřin před koncem 1. třetiny Erik Fojtík po spolupráci se Zdeňkem Háblem.

Ve druhé třetině však zlínské zchladila studená sprcha, když se 15 vteřin po začátku utkání podařilo budějovickým snížit na 1:3. Martin Hornych nahodil puk na zlínskou branku, ten se odrazil k brankáři Matouškovi, který však neodhadl správně odraz puku a srazil si jej do vlastní branky. Po pár minutách se však Zlín otřepal a vytvořil si několik dobrých šancí, které se mu ale nepodařilo proměnit.

Rychlou branku Českých Budějovic z 2. třetiny bravurně napodobili zlínští na začátku 3. třetiny. Stihli to dokonce o 2 vteřiny rychleji! Už 13 sekund po začátku poslední patnáctiminutovky se ze 4. branky Zlína radoval střílející David Palát společně s nahrávajícím Erikem Fojtíkem. Další velkou naději na zvýšení skóre měli sledge hokejisté SHK LAPP Zlín při vyloučení Jiřího Rumplíka na 2 minuty za držení, ovšem tuto příležitost se jim nepodařilo využít. Zlínští sledge hokejisté tak prodloužili čekání domácích Králů na výhru již na 7 zápasů, soupeře jasně přehráli a odváží si vítězství 1:4.

 

Ihned po zápase s Českými Budějovicemi se tým SHK LAPP Zlín přesunul do České Třebové, kde jej v neděli čekal souboj s Pardubicemi.

Takový začátek zápasu ovšem nečekali ani ti největší optimisté! Zlínští se do soupeře zakousli od počátku, a již ve 46 vteřině prostřelil domácího gólmana David Palát! O minutu později se v bezprostřední blízkosti gólmana Drahého objevil Zdeněk Hábl a bez problémů zvýšil na 0:2 pro hosty! Pardubice se ale nevzdaly, v 7. minutě sice ještě Kubešovu střelu hostující Molek vyrazil, ale v čase 8:31 už se Pardubice mohly radovat z první branky, kterou vstřelil David Motyčka. Za další 3 minuty se skóre měnilo znovu, Hábl našel volného Ligdu, který opět poslal hosty do dvoubrankového vedení.

V 2. třetině to bylo opět jako na houpačce. Ve 2. minutě nejprve snížil domácí Buhr na 2:3, o 2 minuty později se však hostující Ligda trefuje v přesilovce a opět zvyšuje na 2 brankový rozdíl. Ihned vzápětí však Pardubice kontrují a Pavel Kubeš koriguje stav na 3:4. Následně měly Pardubice šanci na srovnání, protože za sekání byl na 2 minuty vyloučen hostující Štít, ale přesilovku se Pardubicím využít nepodařilo. Naopak Palát v oslabení ujížděl sám na gólmana, ale Drahého nepřekonal.

Dvě minuty po začátku 3. třetiny se pardubickým tlak vyplatil, když na 4:4 srovnal Michalec. Trenér SHK LAPP Zlín si vybral oddechový čas, protože zlínští ztratili 2 brankové vedení, které drželi v průběhu první poloviny zápasu. Krátká porada za stavu 4:4 se hráčům Zlína osvědčila. K útoku nejprve zavelen Ligda, který v čase 35:06 vstřelil 5. branku SHK LAPP Zlín, ve 40. minutě vstřelili další branky Fojtík a chvíli po něm opět Ligda a během několika minut se ze stavu 4:4 dostal Zlín do vedení 4:7! Na konci 42. minuty ještě Kubeš korigoval skóre na 5:7, ale další branku už jim zlínští vstřelit nepovolili, a tak tým SHK LAPP Zlín zvítězil i ve 2. víkendovém utkání, tentokrát 5:7.

Zlínští sledge hokejisté si tak i v omezené sestavě bez Joppy a Juliny nadělili pod stromeček 6 bodů do tabulky České sledge hokejové ligy a Vánoce budou trávit na průběžném 1. místě!

 

Autor: Kamil Šnajdar