2. hrací den

05.09.2014 13:55

Druhý hrací den otevřel souboj mezi Gangwon a Carinthian Steelers. Korejský celek potvrdil vysoký standart a s jinak sympatickým rakouským týmem neměl slitování, o čemž jasně hovoří výsledek 10:0. „To byl kolotoč co? Chvílemi jsem nevěděl, kde mi hlava stojí“ s úsměvem přiznal forvard Carinthian.

Druhý duel pátečního programu se nesl ve stejném duchu, tentokráte italští South Tyrol Eagles smázli rozdílem třídy německé Bremer Pirates.

Skupinu B uzavíral zápas pořádajícího SHK Lapp Zlín a Russia White, který rozluštil postupovou tajenku. Ta ale nelítostně poslala domácí pouze do bojů o konečné páté až osmé místo, zatímco korejský novic a ruští White slaví postup do semifinále. „Tohle je za poslední roky nejhorší výsledek“ hlesl zklamaně vedoucí zlínského celku a zároveň dodává, že konkurence byla také větší, než tomu bývalo v letech předešlých.

Poslední zápas základní části proběhl dle očekávání v režii ruského Red na úkor švédského Malmö.

Oba ruské celky tedy suverénně postupují z prvního místa a jejich semifinálové soupeře čeká opravdový oříšek. Podaří se někomu narušit ruské finále?

 

Autor: Michal Skuplík