Blog

Peter Štít - interwiev z oka do oka

29.11.2009 18:05

Dostal som za úlohu urobiť rozhovor s Petrom Štítom, hráčom Zlína, ktorý v zápase s Karlovými Varami dal svoj prvý ligový gól v kariére. To by samo osebe nebolo problémom, keby som zhodou okolností zároveň nebol aj tým hráčom. Rozhovor sa teda niesol - ako inak - v mierne schizofrenickom duchu.

Nebol mi veľmi sympatický. Neustále sa mi zdráhal pozerať pri rozhovore do očí a uhýbal pohľadom. V určitých chvíľach sme si otvorene liezli na nervy a dali by sme si možno aj po papuli, nebyť istých fyzických prekážok.

Rozhovor prinášame:

Ahoj.

Ahoj.

V zápase proti Varom si strelil svoj prvý gól v kariére. Ako sa na to pozeráš?

S odstupom.

Konkrétne?

Konkrétne s odstupom troch týždňov.

Duchaplné. Teraz si láskavo odpusti vtípky a sústreď sa. Dobre?

Dobre.

Popíš gólovú situáciu zo svojho pohľadu.

Snažil som sa vybojovať puk za bránou, ale sa mi to nepodarilo. Tak som si povedal, že možno by bolo najlepšie zajsť pred bránu, možno sa tam niečo udeje. V tom momente Pájovu strelu vyrazil brankár pred seba, rovno na moju hokejku. Nevedel som čo s pukom. Videl som nabiehajúceho Zdeňu, ale strašne som sa bál mu prihrať, aby som to nepokazil. Váhal som. Takto som váhal asi tri sekundy a kedže som bol v pohybe a náhodou ležiaci brankár už v pohybe nebol, ocitol som sa pred prázdnou polovicou brány...

Pocity?

Radosť.

No tak sa trochu prekonaj a skús rozvitú vetu.

Pocítil som veľkú radosť.

Môjtybože! A čo si si pomyslel?

Že to musíme udržať, lebo inak bude ten gól zbytočný.

Čo pre teba ten prvý gól znamená?

Upokojenie. Už nemusím čakať na ten prvý.

Zvíťazili ste proti veľkému favoritovi, čo na to hovoríš?

Je to fajn pocit, ale nemali sme prehrať v Prahe, bolo by to krajšie.

Ešte povieš niečo sám od seba k tomuto zápasu?

Ďakujem za dôveru trénerovi aj spoluhráčom.

Aké sú tvoje najbližšie športové ciele?

Poraziť Olomouc a Studénku.

A osobné?

Pomôcť tímu čo najviac.

A ako konkrétne?

Ako bude treba. Ak bude treba podávať nápoje, som pripravený.

To má čitateľ ako pochopiť?

Tak. Mňa baví každá činnosť. Keď preruším súperovu akciu, vybojujem puk, keď sa na mne súper vyfauluje. Nemusím to byť práve ja, čo dáva góly.

Tu niečo smrdí pokrytectvom. Mám napísať ako trikrát denne navštevuješ tabuľku produktivity, či sa tam niečo nezmenilo?

Daj sa vypchať.

Zbohom.

Zbohom.

Romanovy pokusy

22.09.2008 13:44

Zlínský sledge hokej

01.09.2008 22:16

Pro lepší orientaci v současné situaci zlínského klubu jsem připravil krátkou stať.

Tvorba nového webu

06.08.2008 14:52

Kdo si myslí, že redigovat webové stránky je jednoduchá a nenáročná rutina, velmi se mýlí. Před samotným spuštěním těchto doposud veskrze kladně hodnocených stránek jsme museli absolvovat poměrně intenzivní studium. Hodiny a hodiny seznamování se s elementárními pojmy i s pojmy tzv. webmasterské vyšší dívčí pro nás byly doslova řeholí. Naštěstí jsme měli skvělé učitele.

Zlínští sledge hokejisté hledají partnery

04.08.2008 14:16

Odchodem dosavadního generálního partnera se první český sledge hokejový tým Zlínských aplikovaných sportů (ZAS) dostal do situace, kdy musí velmi výrazně redukovat své sportovní aktivity. A to nejen v rozsahu nutných tréninkových jednotek, ale i v dosavadní úspěšné práci se začínající handicapovanou mládeží. Pokud se ovšem nepodaří pro další ročníky ligy získat jednoho či více partnerů, kteří svou objednávkou reklamy na dresech týmu posílí jeho rozpočet. Dosavadní generální partner podporoval tým částkou v řádu několika statisíců, hlavní partneři do jednoho sta tisíc korun, ostatní partneři 5-20 tisíc korun.

Struktura nákladů je výrazně ovlivněna typem postižení sportovců, kdy je v týmu 5 vozíčkářů a 4 chodící o berlích s amputacemi dolních končetin. Na tréninky a zápasy dojížděli členové týmu ze Znojma, Slavkova, Litovle, Kroměříže, Brumova-Bylnice, Napajedel, Zahnašovic, Otrokovic, Březové i Uherského Brodu.

Vzhledem k převažujícímu postižení doposud ZAS i díky příspěvkům partnerů na všech úrovních mohl přispívat na dopravu částkou 3,- Kč/km.

Dále byla zajištěna doprava na zápasy České sledge hokejové ligy, která se stala nejvíce mediálně prezentovanou celoroční soutěží handicapovaných sportovců v celé dosavadní historii sportu osob s postižením. Zpravidla byl využit 1 mikrobus a 2 osobní automobily.

ZAS také nesl náklady na ubytování, v rozsahu cca 400 Kč/osobu/noc.

Náklady, které jsou pro hokej příznačné, se v řadě případů podařilo díky vstřícnosti dodavatelů dostat na nekomerční úroveň, což se týká zejména nájmu zimního stadionu na tréninky a zápasy, a také pořízení vybraných částí výstroje.

Jsme občanským sdružením, které odpovídá dikci § 20 odst. 8 zák. 586/92 Sb., o daních z příjmů ve znění pozdějších předpisů, můžeme tedy vstupovat do vztahu oprávněného příjemce finančního daru.

Jako nezisková organizace máme také určitý prostor získat finanční prostředky formou prodeje reklamy (na dresech, plakátech, v brožurách, na těchto webových stránkách).

I malá částka znamená konkrétní čas na ledu nebo ujetý kilometr, za každou pomoc děkujeme.

Kontaktní osoby:

Mgr. Roman Herink, předseda ZAS, 608852633, zas@czp-zk.cz

Petr Julina, místopředseda ZAS pro sledge hokej, 603904063