Archiv článků

Island dobyt! Výhra S Karlovými Vary nám dodá sebevědomí, věří trenér Sedláček

26.09.2017 20:11

Sledge hokejisté SHK LAPP zlín dokázali v úvodních dvou kolech E. P. C. Management ligy posbírat plný počet bodů. Výhra 7:0 v Litvínově byla povinná, vyrovnaný duel s Karlovými Vary zase dopadl po zásluze těsnou výhrou 5:4.

 

Nejprve Lappáci zvítězili vysoko na severu Čech. „Byl to povinný zisk bodů,“ pověděl krátce trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Na druhý den se ale jeho mančaft stěhoval do Ostrova na led Karlových Varů. „Výsledkově byl zápas vyrovnaný, ačkoli soupeř tahal za kratší konec. Výhru jsme ubojovali, jsou to důležité body už jenom pro sebevědomí,“ pověděl Sedláček. Zlínští si tak mohli řícti: Island (česky ostrov) dobyt! LAPP zde vyhrál po třech letech.

 

„Musím hodnotit víkend výborně, protože máme plný počet bodů, ale je jasné, že na některých herních situacích musíme zapracovat. V utkání byly momenty, kdy Vary proměnily nabídnuté šance po našich chybách, jakožto byla nedůslednost na hráči s pukem nebo nevyhození puku. Další branku jsme dostali po prohraném buly v našem pásmu. Soupeř ale také nabídl možnosti ke skórování, nikdy není nic dokonalého, ale vždy je co zlepšovat,“ ví lodivod čtyřnásobných republikových šampiónů.

 

Ti nyní vedou tabulku, šest bodů už mají jen Pardubice. Nečekaně čtvrtá je se čtyřmi body Olomouc. „V dnešní době se už musí počítat se skoro každým týmem,“ varuje kouč, který na lavičce Moravanů tráví již osmou sezónu.

 

Se svými zkušenostmi se tak okrajově může i vyjádřit, jaké vidí šance české reprezentace v říjnu na kvalifikaci o paralympiádu. „Postoupit by kluci měli, pokud se z toho nějak nesesypou. Když vidím naše hráče a ještě ve Varech jsem viděl Geiera, tak věřím postupu. Švédsko i Německo by porazit mohli, Japonsko se Slovenskem je nevyzpytatelné. Mají obrovskou šanci, byl by neúspěch nepostoupit. Ale stát se může cokoli, někdo to zabetonuje na 1:0 a vás to nalomí,“ řekl Sedláček.

 

Mimochodem, reprezentace svůj poslední přípravný kemp před odletem do Švédska absolvuje ve Zlíně, a to od tohoto čtvrtka do neděle.

 

Bravo! Zlín zvládl přetahovanou s Vary, výhru v poslední minutě vystřelil Ligda

24.09.2017 18:09

Skvěle! Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vezou z úvodních dvou zápasů na ledě soupeřů plný počet bodů. Po sobotní výhře 7:0 v Litvínově se úřadující trojnásobní mistři přesunuli na západ Čech, konkrétně na led Karlových Varů. Repríza Superfinále z roku 2016 přinesla mnoho, přetahovanou ale nakonec lépe zvládli Lappáci, kteří se tak usadili do čela tabulky. Zlín vyhrál ve Varech po třech letech.

 

Karlovy Vary – Zlín 4:5 (1:2, 2:2, 1:1)

 

Branky a nahrávky: 3. Berger (Wágner), 20. Forgo (Wágner, Geier), 24. Geier (Wágner), 39. Berger (Wágner) – 9. Julina, 10. Joppa (Ligda), 20. Z. Hábl (D. Hábl, Šafránek), 27. Z. Hábl (Ligda), 45. Ligda (Z. Hábl) Vyloučení: 1:1 Využití: 1:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 19:28 (9:10, 7:11, 3:7) Vhazování: 28:26.

 

Sestava K. Varů: Mach (Bozděk) – Hrbek, Wágner, Geier, Berger, Haas, Kovářík, Volf, Forgo.

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Rauš.

 

Duel byl zajímavý už od prvních sekund. Hned po úvodním buly měl velmi rychlý gól na hokejce Palát, jenomže neuspěl. A to na dlouhé minuty Lappáky mrzelo. Domácí totiž svého soupeře semkli v jeho obranné třetině a drtivý tlak korunovali v úvodu třetí minuty gólem. Do sítě prošla střela Jiřího Bergera.

 

Hra se po první brance zklidnila, každopádně to hrálo do karet spíše Moravanům. V 9. minutě se zcela nepochopitelně za brankou Karlových Varů objevil obránce Pavel Julina, jehož nahrávku zpoza klece si domácí sami srazili do branky – 1:1!

 

Neuběhly ani dvě minuty a Zlín už vedl. Parádně zafungovala slovenská spolupráce po ose střílející Ligda a tečující Martin Joppa – 1:2. Vary se snažily, ovšem skvěle chytající Matoušek byl taky jednou z překážek.

 

Do prostředního dějství šli tedy Zlínští s jednogólovým náskokem, o něj ale přišli. V čase 19:05 dostal mnoho prostoru na brankovišti Jiří Forgo, proti němuž byl Matoušek bezmocný. Ovšem krásný duel, který však občas kazila sporná vyhodnocení některých situací ze strany rozhodčích, tímto zdaleka nekončil. Již za 17 vteřin LAPP znovu vedl, dělovku k tyči usměrnil kapitán Zdeněk Hábl – 2:3.

 

Vary ale i tentokrát v zápase dotáhly stav. Michal Geier po vyhraném buly dostal až mnoho času na to, aby správně zamířil – 3:3. Jenomže i počtvrté si hokejisté LAPPu vzali vedení zpět. Jako správný kapitán se o to opět postaral svou pumelicí kapitán Zdeněk Hábl.

 

Ve třetí části se toho taktéž událo dost, na branky se ale muselo čekat až do pozdějších minut. V té devětatřicáté padl výjimečně sporný gól. Střela Jiřího Bergera se totiž odrazila od přízemní brankové konstrukce ven, ovšem zda-li puk překročil celým objemem brankovou čáru či ne, tím si nebyli aktéři situace jistí. Rozhodčí nakonec ukázali na středový kruh – 4:4.

 

Ale, jak už tak bývá zvykem, to nebylo vše. Střelecky aktivnější Zlín si 59 sekund před zvukem třetí sirény vystřelil export tří bodů na Moravu, kdy ležícího Macha překonal Marián Ligda.

 

Suma sumárum, počtvrté už Žraloci odpovědět nedokázali, Zlín tak přečká reprezentační přestávku v čele tabulky.

 

Onlajn přenos naleznete ZDE.

 

Zlínští sledge hokejisté na úvod sezóny uspěli v Litvínově

23.09.2017 21:01

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín na úvod 15. sezóny E. P. C. Management České sledge hokejové ligy uspěli na ledě Litvínova. V úvodu duelu sice měli Moravané potíže v koncovce, duel ale definitivně zlomili pěti góly v prostředním dějství. Bilanci 1+5 zaznamenal v duelu kapitán Zlína Zdeněk Hábl.

 

LITVÍNOV – ZLÍN 0:7 (0:1, 0:5, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 8. D. Hábl (Z. Hábl), 20. Palát (Z. Hábl), 23. Joppa (Z. Hábl, Turic), 26. Ligda (Z. Hábl, Joppa), 28. Z. Hábl, 30. Šafránek (Z. Hábl), 44. Ligda (Joppa, Julina) Vyloučení: 3:3, navíc Joppa (Zlín) 10 min a TS pro Zlín. Využití: 0:2 V oslabení: 0:2 Střely na branku: 4:47 (0:17, 3:16, 1:14) Vyhraná vhazování: 13:31.

 

Litvínovští k duelu s mistrovským Zlínem nastoupili s cílem hrát ze zabezpečené obrany. To se sice moc nedařilo, protože velké šance měl například David Hábl s Ligdou, Kokeny ale držel nerozhodný stav.

 

Ovšem pouze do osmé minuty. To LAPP poslala do vedení bratrská kombinace Hablů, kdy střelu Zdeňka tečoval David – 0:1. Háblové byli vidět nadále, do pauzy už ale ani oni, ani nikdo jiný gól nepřidal. Převaha Zlína ale byla jasná – střely na branku 17:0.

 

To prostřední dějství zlomilo duel. Nejprve Palát spálil velkou šanci hned po pauze, ovšem ve 20. minutě už tečoval úspěšně střelu Zdeňka Hábla – 0:2.

 

Za tři minuty využil přesilovou hrou z dorážky Martin Joppa, načež pro změnu v oslabení zvýšil na 0:4 Ligda. Netrvalo to ani dvě minuty a ještě v tom samém oslabení Zlín udeřil popáté, tentokrát ke svým v zápase celkově pěti asistencím přidal gól i Zdeněk Hábl - 0:5.

 

Do kabin se šlo ale ještě za vyššího rozdílu, to šestou branku Moravanů ukázkovou pumelicí pod horní tyč obstaral Zdeněk Šafránek.

 

Třetí perioda byla opět v režii Zlína, ten ale své šance nedokázal proměňovat. Ve 43. minutě při přečíslení hostů tři na nikoho domácí gólman hodil hokejku, načež bylo nařízeno trestné střílení. To ale Palát neproměnil.

 

Konečné slovo za zápasem měl Marián Ligda, jenž v čase 43:26 upravil na konečných 7:0 pro Zlín.

 

„Pro nás to bylo povinné vítězství,“ pověděl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

Zítra, tj. v neděli, čeká Zlín zápas v Karlových Varech, které v úvodním kole na domácím ledě udolaly Studénku 4:3 po nájezdech.

 

Onlajn přenon z utkání naleznete ZDE.

 

Zlín doplní Róbert Turic. Je mi ctí obléct zlínský dres, hlásí slovenská akvizice

19.09.2017 22:51

Zlínské sledge hokejisty v jejich patnácté sezóně České sledge hokejové ligy doplní slovenský hokejista Róbert Turic. Původně měl jít mistrovský kádr do dalšího ročníku beze změn, nakonec se ale klub dohodl na příchodu šestačtyřicetiletého útočníka.

 

Má zájem a chuť se porvat o místo v sestavě, tak proč bychom ho neměli vzít. Dojel na soustředění a domluvili jsme se. Hraje sledge jen rok a půl, takže nečekáme zázraky, ale jak říkám, má hlavně chuť hrát, takže určitě jsme za něj rádi. Uvidíme v Litvínově, jak vypadá jeho herní projev, přiznám se, že na turnaji jsem neměl moc čas se na něj podívat,“ pověděl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Ten naráží na fakt, že Turic se v dresu Dolného Kubína představil začátkem září na LAPP Cupu ve Zlíně.

 

Sledge hokej hraju jen rok a půl, v květnu 2015 se mi totiž stal úraz. Každopádně jsem velmi rád, že mohu se Zlínem trénovat a doufám, že i zasáhnu přes víkend do nějakého zápasu. Je mi ctí obléct dres takového týmu, jako je Zlín. Všichni ví, že je to mančaft, který se po všech stránkách řadí k evropské špičce,“ pověděla nová akvizice Lappáků. 

 

Zlín jede na úvod ligy do Čech. Cílem je vyhrát v Litvínově a bodovat ve Varech

19.09.2017 20:39

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín jedou na úvod patnácté sezóny České sledge hokejové ligy do Čech. V sobotu se úřadující trojnásobní mistři představí na ledě Litvínova, kde se hraje od 17 hodin. V neděli zavítají Zlínští na led Karlových Varů, kde je přichystána repríza Superfinále z roku 2016.

 

Lappáci měli před sezónou jako vždy kvalitní přípravu, soustředění a následný turnaj LAPP Cup měl tým připravit v boji o čtvrté finále v řadě. „Na domácím turnaji jsme sice medaili nevybojovali, ale kluci se alespoň pořádně rozehráli před náročnou sezónou nejen ligovou, ale i reprezentační, kdy budou bojovat o paralympiádu,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

V prvním kole Lappáci zajíždí do Litvínova. S tím se ve své historii utkali čtyřikrát, jelikož Severočeši jdou letos do své teprve třetí sezóny. „Nesmíme soupeře podcenit, má zase víc zkušeností a bude nebezpečnější. Každopádně tři body jsou povinnost, chceme rozhodnout v první třetině a poté nechat hrát všechny hráče a zase si zkusit nějaké věci v zápase,“ nastínil Sedláček. Ze statistického hlediska by mělo jít o jasnou záležitost, Zlín má ve čtyřech zápasech skóre se soupeřem 56:0 za výhry 16:0, 20:0, 8:0 a 12:0.

 

To nedělní duel s Karlovými Vary v Ostrově bude jiný šálek kávy. „Je to náš dlouhodobý rival. Každopádně nevíme, co od soupeře čekat. Je začátek ligy, uvidíme. Ale je to jako vždy, potřeba je efektivita v zakončení,“ pověděl lodivod Zlína. Jeho celek by měl být kompletní až na dlouhodobě zraněného Stodůlku a Slováčka. LAPP se pokusí ve Varech vyhrát po třech letech, dvakrát v řadě tam padl o gól.

 

S Karlovými Vary Zlín odehrál v historii České ligy 38 utkání (z toho 12 v play off), přičemž 22x vyhrál, 14x prohrál a 2x remizoval. Celkové skóre z těchto duelů je 98:84 pro zlínské sledge hokejisty.

 

JSME BOJOVNÍCI ZA TRADICI!

 

Unikátní záběry z LAPP Cupu! Jak vypadá zápas z pohledu rozhodčího nebo ze stropu

13.09.2017 22:25

LAPP Cup 2017 byl speciální po všech stránkách. Podívejte se na další porci unikátních záběrů. Zápas s Dolným Kubínem se točil ze stropu, s Vídní zase z pohledu rozhodčího!

 

 

Trenér Sedláček po LAPP Cupu: Chtěli jsme medaili, nemáme ji. Musíme být zklamaní

11.09.2017 14:22

Věčně čtvrtí. Čtvrtý rok po sobě skončili zlínští sledge hokejisté na 7. ročníku domácího turnaje LAPP Cup mimo medailové pozice, tentokrát potřetí v řadě na nepopulární bramborové pozici. Zkrátka a jasně, zase se nepodařilo porazit jediného silného soupeře.

 

Krom tří jasných výher nad outsidery LAPP neporazil nikoho ze svých medailových konkurentů. S pozdějším vítězem turnaje, týmem Perspektiva Russia, se prohra čekat dala, duel však nakonec skončil 0:14.

 

Klíčové však byly souboje s italským týmem South Tyrol Eagles a švédským FIFH Malmö. V obou případech tým trenéra Tomáše Sedláčka prohrál 0:2. „S Italy jsme nepředvedli ideální výkon, měli jsme tam značné rezervy. Se Švédskem už to byl lepší zápas, ale bohužel jsme nedokázali proměnit naše šance, zatímco soupeř ano. Bohužel, neuhráli jsme to, co jsme si předsevzali,“ věděl kouč SHK LAPP Zlín.

 

Byl to smutný pohled, když už tři zápasy před koncem turnaje Zlínští věděli, že medaili nevybojují. „Šlo to v té kabině poznat,“ uznává Sedláček. Jeho tým navíc tři zápasy v řadě nedal gól, respektive to trvalo 107 minut. Pravdou je, že se hrálo ale s nejtěžšími soupeři.

 

Trend toho turnaje byl ten, že kdo vyhrál, tak s nulou. Doba 2x15 minut je krátká, a když prohráváte po prvním poločase, je to průšvih. Druhý tým se to defenzivně pohlídá a v momentě, kdy hru otevřete, přidá druhou branku,“ popisuje trenér Tomáš Sedláček.

 

Turnaj byl samozřejmě atraktivní i pro hráče a realizační tým, před plnou halou už se kdysi hrálo, před kamerami ČT ale ještě nikoli. „Všichni vnímají, když je plná hala, je to příjemné. Pravdou je, že užití toho turnaje bylo, a po této stránce to bylo skvělé,“ těší lodivoda Lappáků.

 

 

VIDEO: Na televizním utkání ve Zlíně pracovalo přes třicet lidí

11.09.2017 10:12

Páteční televizní utkání mezi Zlínem a Malmö bylo historicky první televizním přenosem ze sledge hokeje v Česku. Diváci více než hodinový přenos mohli vidět na kanálu ČT sport živě v 9:25 hodin, z reprízy poté v tentýž den v 15:25.

 

Kvůli odvysílání zápasu bylo potřeba velké množství techniky, lidí a času na přípravy. "Technika České televize začala najíždět už v poledne ve čtvrtek, aby se stihlo všechno nachystat. Měli jsme zde dva vysílací vozy z Ostravy a dalších osm menších aut pro pomocné práce přenosu, jakožto je grafika a podobné věci. Celkově na přenosu ve Zlíně pracovalo přes třicet lidí, vysílalo se celkově na šest kamer. Specikifum bylo, že se musely postavit pódia pro kamery a komentátory, jelikož PSG aréna není úplně ideální na televizní přenosy," pověděl PR manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.

 

Rozsáhlou fotogalerii naleznete ZDE.   Záznam utkání na ČT sport naleznete ZDE.    Sestřih ČT naleznete ZDE.  Rozhovory ČT naleznete ZDE.

 

Na videu se podívejte, jak to během duelu Zlína s Malmö vypadalo!

 

Souhrn třetího hracího dne LAPP Cupu

10.09.2017 00:01

Perspektiva Russia – Carinthian Steelers 19:0 (10:0)

Poslední den turnaje zahájil zápas ruské Perspektivy a rakouského týmu Carinthian Steelers. Ten měl být jednoznačnou záležitostí a Russia to od počátku potvrzovala. Skóre otevřela už po 38 vteřinách a za první poločas svému soupeři nastřílela deset branek. Na konci zápasu se skóre zastavilo na devatenácti brankách, přičemž hned na devíti z nich se podílel Konstantin Shikhov.

 

SHK LAPP Zlín – BENCONT Dolný Kubín 3:0k

Po třízápasovém střeleckém půstu byli zlínští při chuti a od prvních chvil svého soupeře zatlačili v útočném pásmu. Do vedení je ve čtvrté minutě poslal Zdeně Šafránek, na kterého poté navázali ještě Ligda a Palát. V závěru poločasu ale byli slovenští trenéři vykázáni ze střídačky a Dolný Kubín odmítl v zápase pokračovat. Zlín tak vyhrál kontumačně.

 

FIFH Malmö – Perspektiva Russia 0:2 (0:1)

Souboj Malmö s ruským výběrem byl přímým soubojem o první místo a byl to také jeden z nejvyrovnanějších zápasů, které letošní ročník LAPP Cupu nabídl. Perspektivě se sice podařilo dostat do vedení už ve druhé minutě, poté se ale stroj na góly zasekl a navzdory řadě přesilových her se Rusku nedařilo svůj náskok navýšit. Ani Malmö svou přesilovku nevyužilo a skóre se měnilo až ve 24. minutě, když navýšil ruský náskok Lisov. Perspetiva si náskok pohlídala a dokráčela si pro vítězství nejen v zápase, ale i v celém turnaji.

 

Carinthian Steelers – South Tyrol Eagles 0:3 (0:2)

Překvapivě vyrovnaným se ukázalo utkání Steelers s jižním Tyrolem, kde se na první branku čekalo až do třinácté minuty. Sedm vteřin před přestávkou Eagles svůj náskok navýšili o další branku, ale ve druhém poločase góly opět dlouho nepadaly, až ve 28. minutě upravil na konečný 0:3 Larch Nills. Eagles na turnaji obsadili druhé místo, zatímco Carinthian Steelers skončili s pouhými třemi body na předposledním místě.

 

Vienna Warriors – SHK LAPP Zlín 0:18 (0:10)

Na závěr turnaje se Zlín střetl s Vídní, která v předchozím průběhu nezískala ani jediný bod a nejinak vypadal tento zápas. Zlín měl od prvních minut jasnou převahu a Warriors se téměř nedostávali ven ze svého pásma. Skóre se nakonec zastavilo na 0:18, nejvíce bodů nasbíral Martin Joppa, který vstřelil čtyři branky a tři přihrávky. Zlín tak potvrdil čtvrtou pozici, Vídeň skončila poslední bez jediného bodu.

Bramborový hattrick dokonán. Zlín na závěr turnaje deklasoval Vídeň

09.09.2017 17:09

Na závěr turnaje Zlín změřil síly také s posledním celkem tabulky, vídeňskými Warriors, a jednoznačně potvrdil papírové předpoklady, které ho pasovaly do role favorita. Do vedení šel hned ve druhé minutě a už před přestávkou zakončil první desítku gólů. V druhém poločase přidal dalších osm branek a potvrdil tak čtvrtou pozici na turnaji, pouhé tři body za švédským Malmö. Již v sedmé minutě byl stav 8:0, poté už se Zlín snažil trénovat souhry.

 

ZLÍN – VÍDEŇ 18:0 (10:0)

 

Branky a nahrávky: 2. Zapletal, 2. Joppa (Hábl D., Hábl Z.), 3. Palát (Šafránek), 4. Šafránek (Palát, Krupička), 4. Ligda, 5. Hábl Z. (Doležal), 6. Palát, 7. Hábl Z. (Joppa), 13. Ligda (Joppa), 14. Šafránek (Krupička), 20. Palát, 21. Ligda (Joppa), 22. Krupička (Palát), 23. Hábl Z. (Ligda), 26. Joppa (Ligda), 26. Joppa, 30. Joppa (Hábl D.), 30. Zapletal Vyloučení: Bez Využití: Bez V oslabení Bez Střely na branku 34:1.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Šafránek.

 

Sestava Vienna Warriors: Pouzer – Hornich, Mijajlovic, Reininger, Mikus – Jung, Krejcik, Wilszczak, Jedlička, Weil.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

 

 

VIDEO: Práce maskota v průběhu LAPP CUP ZLÍN 2017

09.09.2017 12:56

Tým Russia Perspektiva vyhrál LAPP Cup, v pomyslném finále porazil Malmö 2:0. Švédi spadli na bronz, Italové jsou druzí

09.09.2017 12:32

Pošesté v řadě ovládl zlínský turnaj ruský celek. Letošním vítěze se stal tým Ruské federace - Perspektiva Russia. Situace byla před zápasem Perspektiva - Malmö zamotaná. Pokud by Švédi vyhráli, dostali by se před Rusy, jenomže museli by doufat, že nevyhraje South Tyrol Eagles svůj zápas, což se nakonec stalo. V tom případě by rohodovala minitabulka, která by byla zase ve prospěch Rusů. Italové berou tedy stříbro a bronz patří Švédům.


Perspektiva celým turnajem projela doslova jako nůž máslem a po několika vysokých vítězstvích, kdy se v mnoha případech jednalo o dvojciferná čísla, potvrdili své vítězství v zápase se švédským FIFH Malmö, které porazili 2:0. 


Tým okolo trenéra Shelyaninova se z vítězství raduje při skóre 80:0.

 

V souboji o čtvrtou příčku Zlín vyhrál nad Kubínem kontumačně, Slováci za stavu 3:0 odmítli pokračovat

09.09.2017 12:20

Jako by páteční výkony zůstaly zcela zapomenuty, Zlín v utkání s Dolným Kubínem jednoznačně dominoval a od prvních minut držel soupeře pod soustavným tlakem. Ve čtvrté minutě svou převahu přeměnili zlínští sledge hokejisté v první gól a v dalším průběhu prvního poločasu přidali další dva. 35 vteřin před přestávkou však byli vykázáni oba trenéři Dolného Kubína ze střídačky a jejich tým se rozhodl v utkání nepokračovat.

 

ZLÍN – DOLNÝ KUBÍN 3:0 (kontumačně)

 

Branky a nahrávky: 4. Šafránek (Hábl Z.), 12. Ligda (Joppa), 15. Palát (Krupička) Vyloučení: 0:2 Využití: Bez V oslabení Bez Střely na branku 17:0.

 

Pokud chtěl Zlín pomýšlet alespoň na čtvrté místo, musel rychle zapomenout na nevydařené utkání s Ruskem a přesně to se mu podařilo. Dolný Kubín jednoznačně přehrával a nepustil ho ani k jediné střele. Slovenskému týmu se dokonce nedařilo ani dostat puk ze svého obranného pásma, Lappáci byli všude dřív a svou převahu ve čtvrté minutě přeměnili v první gól, když střelou k bližší tyči zakončil Zdeněk Šafránek. Pro Zlín to byl na turnaji gól po dlouhých 107 minutách.

 

V dalších minutách se obraz hry neměnil, k jedinému střeleckému pokusu slovenského týmu se dostal Večerek, který ale netrefil branku. Oproti tomu na druhé straně mířil přesně do horního rohu nejprve Marian Ligda a po něm i David Palát.

 

Pětatřicet vteřin před koncem prvního poločasu došlo ke střetu u mantinelu, který vyústil i do krátké potyčky. Rozhodčí vyloučil dvojici slovenských hráčů, kteří si počínali nejaktivněji, a kvůli hlasitým protestům a fyzickému zásahu do potyčky vykázal oba trenéry Dolného Kubína ze střídačky. Slovenský tým bez svých koučů odmítl pokračovat a utkání bylo kontumováno ve prospěch Zlína, ovšem ve stejném výsledku, jaký byl dosavadní průběh duelu. Následně ještě někteří hráči zůstali na ledě a zhruba dvacet minut si alespoň stříleli na branku.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Šafránek.

 

Sestava BENCONT Dolný Kubín: Lepáček (Hutka) – Ferenčík, Gergerly, Rauš, Štít – Fojtík, Korman, Kardoš, Turic, Večerek.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

 

Souhrn druhého dne: Domácí jsou bez šance na medaili, Rusové válcují soupeře

09.09.2017 00:01

BENCONT Dolný Kubín – South Tyrol Eagles 1:3 (1:1)

Druhý den turnaje odstartoval střet týmů ze Slovenska a z Itálie. Vstup do zápasu se lépe povedl hostujícím Eagles, kteří se v sedmé minutě ujali vedení. Dolný Kubín ještě před přestávkou vyrovnal zásluhou Slavomíra Ferenčíka, jen dvě minuty po začátku druhého poločasu ale hosté přidali dvě rychlé branky, na které už Bencont nenašel odpověď.

 

SHK LAPP Zlín – FIFH Malmö 0:2 (0:1)

Zlín v jeho třetím utkání opět hnala bouřlivá atmosféra naplněné haly, ale jeho tempo brzy polevilo a vypracované šance končily na špatné koncovce. V závěru poločasu se švédský tým začal více tlačit do branky a osm vteřin před přestávkou svůj tlak dokázal přeměnit v úvodní branku. Také ve druhém poločase pokračovalo střelecké trápení domácích, zatímco Malmö přidalo druhou branku a nadále zůstalo neporaženo.

 

Perspektiva Russia – Vienna Warriors 34:0 (14:0)

Rusko svému soupeři od první chvíle nedávalo nejmenší prostor, skóre zápasu otevřelo už po dvanácti vteřinách a první třetinu vyhrálo i přes řadu neproměněných šancí rozdílem třídy. Po přestávce Perspektiva pokračovala ve skvělém výkonu a do vídeňské sítě vstřelila dalších dvacet branek. Nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem zápasu se stal Konstantin Shikhov, který vstřelil osm branek a na čtyři přihrál. Oproti tomu na ruské brankáře, kteří se vystřídali o přestávce, neletěla jediná střela.

 

Carinthian Steelers – BENCONT Dolný Kubín 1:2 (1:1)

Utkání bylo od prvních minut velice vyrovnané a hra se přelévala ze strany na stranu. V páté minutě otevřel skóre útočník Dolného Kubína, Miloš Večerek, ale rakouský tým zvládl před přestávkou vyrovnat. Večerek ovšem přidal ve druhé třetině ještě jednu branku a těsný náskok už si Bencont pohlídal.

 

FIFH Malmö – South Tyrol Eagles 1:1 (1:3)

Vyrovnaný hokej nabídlo také střetnutí Italů se Švédy, na první gól se čekalo až do deváté minuty, kdy šli do vedení hosté, jen o sedmdesát vteřin později ale bylo skóre opět vyrovnané. Eagles si své vedení vzali po přestávce zpět a těsný náskok drželi ze všech sil. Zlomový okamžik zápasu nastal ve 28. minutě, když se jižní Tyrol ubránil dlouhé početní převaze Malmö a po vypršení obou trestů přidal pojistku v podobě třetí branky. Dvěma góly se na výhře Eagles podílel Gianluigi Rosa.

 

SHK LAPP Zlín – Perspektiva Russia 0:14 (0:6)

Druhé páteční utkání pořadatelského týmu bylo dost jednoznačnou záležitostí. Rusko od prvních minut vládlo hřišti a zasypávalo zlínské hráče jedním útokem za druhým. Během prvních patnácti minut vstřelili šest branek, ve druhé půli přidali dalších osm. Lappáci oproti tomu nedokázali soupeři vstřelit ani jedinou branku, ačkoliv v závěru zápasu měli několik ojedinělých šancí.

 

BENCONT Dolný Kubín – FIFH Malmö 0:3 (0:2)

Švédský tým se do zápasu vřítil jako blesk a už po jedenácti vteřinách otevřel skóre Audun Bakke. Dolný Kubín poté držel především gólman Eduard Lepáček, překonal ho až ve dvanácté minutě svým druhým gólem Bakke. Ve druhém poločase Malmö přidalo ještě jednu branku, zatímco slovenský tým se četnými vyloučeními připravil i o poslední možnost se zápasem ještě něco udělat.

 

South Tyrol Eagles – Vienna Warriors 8:0 (5:0)

Ani poslední zápas pátečního dne nenechal na první branku čekat dlouho. Jen po 25 vteřinách otevřel skóre Stefan Kerschbaumer a o dalších dvacet vteřin později navýšil náskok domácích Werner Winkler. V poločase vedl jižní Tyrol už o pět branek a na konci zápasu se jejich střelecký účet zastavil na osmi přesných zásazích. Největší měrou se na výhře Orlů podílela dvojice hráčů Larch Nils a Werner Winkler, kteří si připsali sodně po čtyřech bodech.

 

Tabulka po druhém hracím dni k nalezení ZDE.

Zázrak se nekonal, LAPP dostal od Rusů čtrnáctigólový příděl a je bez medaile

08.09.2017 20:46

Po dvou porážkách potřeboval Zlín ve čtvrtém zápase předvést stůj co stůj bezchybný výkon, a pokud chtěl pomýšlet na medaili, tak i vybojovat s ultra favoritem tři body. Perspektiva však od prvních minut vládla hřišti a už během prvního poločasu si vytvořila záviděníhodný náskok. Ani po přestávce se nic nezměnilo a Rusko vyhrálo rozdílem třídy. Zlín tak jisto jistě už cenný kov nevybojuje.

 

ZLÍN – PERSPEKTIVA 0:14 (0:6)

 

Branky a nahrávky: 3. Popov (Petrov), 5. Terentev (Popov), 9. Volkov (Shikhov), 12. Popov (Petrov, Kuznetcov), 14. Volkov (Kuznetcov), 15. Shikhov (Volkov), 18. Terentev (Shikhov, Volkov), 19. Popov (Lisov, Petrov), 20. Shikhov, 20. Petrov, 21. Volkov (Terentev), 24. Lisov (Kuznetcov), 27. Lisov (Kuznetcov), 27. Galkin (Lisov) Vyloučení: 1:1 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Střely na branku: 0:28.

 

Rusko ve svém předchozím utkání nasázelo Vídni hned 34 branek a také v utkání se Zlínem ukazovalo od prvních minut, že je při chuti a půjde si tvrdě za vítězstvím. Už ve třetí minutě otevřel skóre Ilja Popov, na nějž navíc vzápětí navázal také Nikolai Terentev. Zlín se potom především díky skvělým zákrokům brankáře Molka statečně bránil, ale v deváté minutě se prosadil Ilja Volkov. V závěru třetiny pak v rychlém sledu přidali branku ještě Ilja Popov, podruhé Ilja Volkov a Konstantin Shikhov - 0:6.

 

Ani ve druhé třetině Lappáci ruskému výběru nestačili a po třech minutách inkasovali posedmé, když se podruhé v zápase trefil Nikolai Terentev. Ten spustil další lavinu gólů, o půl minuty později přidal branku Ilja Popov, za minutu skóroval Konstantin Shikhov a na něj navázal po dalších šestnácti vteřinách Evgenij Petrov. A ani poté se ruská mašina nezastavila a ve 21. minutě bylo skóre už 0:11, po brance Iljy Volkova.

 

Gólovou přestávku si hosté dopřáli jen tři minuty a mezi 24. a 27. minutou přidali další tři branky, dvakrát se trefil Dmitrij Lisov a jednou Dmitrij Galkin. Zlín si až v závěru utkání dokázal vypracovat alespoň nějakou šanci, když se Joppa dostal ke střele z mezikruží, ale přestřelil ruskou branku. Lappáci tak z utkání odešli bez bodu a jejich šance na medaili se dostaly už téměř totálně na dno.

 

"Proti soupeři, který v předchozím utkání dal Vídni 34 gólů, musíte jít s respektem. Každopádně úspěšnost zásahů jsem měl 50 procent, na soupeře, jakožto je Rusko, to jde," pověděl brankář Zlína Stanislav Molek, který si tento zápas musel odtrpět v brance.

 

Hostující trenér si za nejlepšího hráče týmu zvolil brankáře, který však za utkání neměl jediný zákrok.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Stodůlka, Šafránek.

 

Sestava Perspektiva Russia: Kamantcev (Plotnikov) – Galkin, Kuznetcov, Lysov, Varlakov – Lisov, Petrov, Popov, Severin, Shikhov, Volkov, Terentev.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.

 

VIDEO ROZHOVORY po zápase s Malmö

08.09.2017 16:08

 

 

 

 

 

Zlín v televizním utkání nestačil na Malmö, vysněná medaile se vzdaluje

08.09.2017 12:10

V pátek ráno nastoupili zlínští sledge hokejisté ke svému třetímu zápasu na LAPP Cupu, tentokrát změřili síly se švédským Malmö. Utkání, kterému přihlížely stovky diváků a další u televizních obrazovek, viděli, jak Zlín především kvůli řadě nevyužitých šancí soupeři podlehl 0:2. Jeho vysněná medaile se tak velmi vzdaluje. Pokud LAPP prohraje odpolední duel i s favoritem turnaje z Ruska, šance už budou prachbídné.

 

ZLÍN – MALMÖ 0:2 (0:1)

 

Branky a nahrávky: 15. Nillson H. (Hamre, Ingvasson), 18. Bakke Vyloučení: 0:2 Využití: 0:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 9:11.

 

Utkání, které zahájili slavnostním buly Petr Leška a Roman Herink, mělo od začátku silný náboj, který jen umocňovalo fandění plných tribun a na Zlínu bylo vidět od prvních chvil velké odhodlání. Už po minutě a půl se jim naskytla přesilová hra, ve které si však nedokázali vytvořit sebemenší šanci ani souvislejší tlak na branku.

 

Nejblíže ke gólu měli Lappáci v jedenácté minutě, když se dostali ke třem střelám z bezprostřední blízkosti švédské branky, Ulf Nillson však všechny jejich pokusy zastavil. Závěr prvního poločasu patřil zcela Malmö, které svou převahu zúročilo osm vteřin před přestávkou, když Matouška prostřelil Hampus Nilsson.

 

Na začátku druhého poločasu mohl vyrovnat Ligda, na kterého zívala prázdná branka, ale gólu zabránil bravurním zákrokem Ulf Nillson. Vzápětí se potvrdilo známé rčení „nedáš, dostaneš“ a z nenápadné akce se prudkou střelou prosadil Audun Bakke.

 

Zlínu se naskytla také druhá přesilová hra, ale opět měl potíže alespoň se dostat do útočného pásma. Ve zbytku zápasu se Lappákům naskytlo ještě několik šancí na snížení, včetně přečíslení dva na jednoho, žádnou však nevyužili a švédský tým už si vítězství pohlídal.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Stodůlka, Šafránek.

 

Sestava FIFH Malmö: Nillson U. (Neuman) – Bakke, Eklund, Hagabo, Ingvasson, Lundgran, Nilsson H. – Hamre, Flomén, Lindström, Rakos, Strandmark, Svensson.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.

Záznam televizního vysílání ČT sport naleznete ZDE.

 

VIDEO ROZHOVORY NALEZNETE ZDE.

 

VIDEO: Jak to vypadá, když je vyprodáno

07.09.2017 23:33

Páteční svátek. Televizní zápas, plná hala a Leška s Herinkem

07.09.2017 23:27

Páteční zápas mezi Zlínem a Malmö se odehraje poprvé v historii před kamerami České televize. Mimo to však toto utkání může nabídnout i další věci, které nejeden fanoušek určitě ocení. Úvodní slavností buly obstará Petr Leška, zlínský patriot a rekordman, který ještě před několika málo lety řádil v dresu hokejových ševců. Dalším přítomným bude velká osobnost, nejen pro český, ale i pro světový sledge hokej - a to přímo jeho zakladatel tohoto sportu u nás, kterým je pan Roman Herink!

 

Domácí borci vstoupí do tohoto zápasu, jako do třetího utkání v letošním ročníku. Poté, co deklasovali před vyprodanou halou rakouský celek Carinthian Steelers 6:0, prohráli 0:2 s italským týmem South Tyrol Eagles.

 

Na druhé straně Malmö zvítězilo v utkání s Vienna Warriors 8:0 a ve druhém utkání dokázal rovněž zvítězit, když uštědřili debakl Carinthian Steelers 6:0.

Na zápas se čeká solidní návštěva, s trochou štěstí by mohlo být podruhé na turnaji vyprodáno.

 

Duel odkomentují pro ČT sport Jakub Ščurkevič, pro kterého to bude premiéra, co týče live komentování. V roli experta se představí někdejší hokejista a nyní manažer sledge hokejového Litvínova Tomáš Zelenka.

 

Na toto sváteční utkání zveme všechny fanoušky. Zápas začíná v 09:25 a vstupné je dobrovolné. Pro ty, co nemají možnost navštívit PSG arénu osobně, stačí zapnout ČT Sport, kde poběží přímý přenos z tohoto jistě zajímavého zápasu.

 

Prosíme fanoušky, aby na toto utkání přišli s dostatečným předstihem a mohli si tak vychutnat předzápasový program.

 

Souhrn prvního dne: Všechny výhry s nulou, bez bodu je pouze Vídeň

07.09.2017 21:59

Vienna Warriors – FIFH Malmö 0:8 (0:3)

V úvodním střetnutí turnaje se proti sobě postavily týmy Vienna Warriors a FIFH Malmö. První gól na sebe nedal dlouho čekat, hosté šli do vedení už ve čtvrté minutě, když se trefil Martin Hamre. Malmö přidalo před přestávkou ještě dvě branky a do druhé části si neslo pohodlný náskok. Jejich převaha pokračovala i nadále, a především díky pěti bodům Niklase Inqvassona nakonec porazili Vídeň 8:0.

 

Carinthian Steelers – SHK LAPP Zlín 0:6 (0:5)

Ve druhém utkání už diváci mohli vidět i pořádající SHK LAPP Zlín, a podle toho také vypadaly ochozy, které se zaplnily do posledního místa. Lappáci od prvních minut ovládli led a už po 53 vteřinách šli do vedení. Carinthian poté dlouho vzdoroval a urputně bránil těsný rozdíl, v závěru prvního poločasu však přišly gólové hody zlínských, kteří vstřelili čtyři branky v rozmezí necelých dvou minut. Z kraje druhé části ještě přidal svou třetí branku v utkání Martin Joppa a šestibrankový náskok už si Ševci pohlídali až do závěrečné sirény.

 

South Tyrol Eagles – Perspektiva Russia 0:3 (0:1)

Orli do svého zápasu nevstoupili vůbec dobře, už ve druhé minutě šli do oslabení po faulu Wernera Winklera, v něm se ale ještě ubránili a poprvé kapitulovali až ve 14. minutě po brance Nikolaie Terenteva. Těsný rozdíl držel jižní Tyrol ještě dlouho, za ruský tým se ale dokázal dvakrát prosadit Konstantin Shikov, který tak stanovil skóre na konečných 0:3.

 

BENCONT Dolný Kubín – Vienna Warriors 3:0 (2:0)

Vídeň nezačala nejlépe ani ve svém druhém zápase. První oslabení sice ubránila, hned vzápětí ale inkasovala poprvé a jen o sedm vteřin později hrála opět ve čtyřech. Zápas se pro rakouský tým nezačal vyvíjet lépe ani s první přesilovou hrou, naopak slovenský útočník Miloš Večeřek se prosadil i v početní nevýhodě a posunul Dolný Kubín o krok blíže k první výhře. Tři body do tabulky pojistil čtyři minuty před koncem zápasu Aleš Rauš.

 

FIFH Malmö – Carinthian Steelers 6:0 (3:0)

Malmö ve svém prvním utkání ukázalo, že má v letošním ročníku vysoké ambice a nejinak to vypadalo i v utkání s druhým rakouským týmem. Švédové šli do vedení opět už v páté minutě, o sedm minut později už činil jejich náskok tři branky. Stejný gólový příděl dostali Steelers také v druhém poločase a Malmö si tak v prvním dni turnaje připsalo plný počet bodů.

 

South Tyrol Eagles – SHK LAPP Zlín 2:0 (1:0)

O nejvyrovnanější utkání čtvrtečního dne se postaralo střetnutí Zlína s italským týmem. Pohledný hokej ze strany na stranu okořenila v prvním poločase pouze jediná branka po souhře Floriana Planakera a zakončujícího Gianluigiho Rosy, na nějž zívala zcela prázdná branka. Zlín po inkasované brance přidal na tempu a chvíli soupeře přehrával, od přestávky však oba celky opět srovnaly krok, a zatímco Zlínu se nepodařilo vyrovnat, Eagles si nenápadnou střelou pojistili vítězství.

 

Perspektiva Russia – BENCONT Dolný Kubín 8:0 (4:0)

Předposlední utkání čtvrtečního dne bylo jednoznačně v režii ruského týmu. Dolný Kubín vzdoroval prvních pět minut, potom ale přišly dva rychlé góly a v poločase vedla Perspektiva už 4:0. Nejinak vypadal druhý poločas, ve kterém ruský celek navýšil své vedení na osm branek. Pěti body se v zápase blýskl útočník Perspektivy Nikolai Terentev.

 

Vienna Warriors – Carinthian Steelers 0:8 (0:5)

Na závěr prvního dne LAPP Cup nabídl ještě rakouské derby, které začalo lépe pro Carinthian Steelers, kteří už v první minutě protlačili puk do sítě brankáře Pouzera. Také v dalších minutách měli nad Vídní jednoznačně navrch a před přestávkou se těšili z pětibrankového náskoku. Ve zbylých patnácti minutách přidali Steelers tři branky a připsali si první tři body do tabulky. Na vítězství svého týmu se nejvíce podíleli čtyřbodoví Miroslav Hrbek a Sandro Kalegaris.

Zlín ve vyrovnaném utkání se South Tyrol Eagles těsně prohrál

07.09.2017 20:32

Ve druhém utkání LAPP Cupu Zlínští odhodlaně vzdorovali týmu South Tyrol Eagles, v polovině první třetiny však z ojedinělé šance inkasovali a i přes řadu šancí se jim nepodařilo vyrovnat. Eagles naopak svůj náskok ještě pojistili druhou branku a uzmuli tak Zlínu všechny tři body.

 

ZLÍN – SOUTH TYROL 0:2 (0:1)

 

Branky a nahrávky: 8. Rosa (Planker), 23. Cavaliere (Planker, Kerschbaumer) Vyloučení: 1:1 Využití: 0:1 V oslabení Bez Střely na branku 15:13.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Stodůlka, Šafránek.

 

Sestava South Tyrol Eagles: Kasslatter (Kanestrin) – Cavaliere, Ambrosi, Planker, Rosanlugi – Enderle, Kerschbaumer, Larch, Torella, Winkler.

 

Nástup do zápasu se povedl nepatrně lépe Eagles, ale Zlín záhy srovnal krok a hra se přelévala ze strany na stranu. V sedmé minutě mohl skóre otevřít Joppa, který šel sám proti Kasslatterovi, ale tváří v tvář italskému brankáři neuspěl. Jen o minutu později se dostali Eagles do přečíslení dvou proti jednomu, v němž si Fabian Planker s Gianluigim Rosou dvakrát vyměnili puk a druhý jmenovaný zakončil do prázdné branky.

 

Zlín poté přidal na tempu a pokoušel se o rychlé vyrovnání, z čehož pramenily chyby a šance pro jižní Tyrol, který však pouze orazítkoval tyč. Na druhé straně se naskytlo přečíslení tří proti jednomu Zlínu, hráči se však nedohodli a poskytli soupeřovým hráčům dostatek času, aby se vrátili a útočnou akci překazili.

 

Z kraje druhé třetiny se Zlínu naskytlo další přečíslení tři na jednoho, ale ani tentokrát se nedostali k zakončení. Nejblíže vyrovnání byli Lappáci ve 20. minutě, když se od začátku přesilové hry tlačili do soupeřovy branky, ale Kasslatter pochytal všechny jejich střely a po vypršení trestu navýšil náskok Eagles Gianluca Cavaliere.

 

Ani přes vytrvalou snahu a nastřelenou horní tyč se Zlínu už nepodařilo náskok soupeře snížit a první den turnaje tak zakončili s bilancí jedna výhra a jedna prohra. Chuť si mohou spravit už zítra od 9:25, kdy vyzvou dosavadního lídra turnaje, FIFH Malmö.

 

"Dopoledne jsme s rakouským týmem splnili roli favorita, každopádně odpoledne s italským týmem jsme nepodali výkon, jaký bychom si předstovali. Byl to chaos," komentoval výkon trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.

 

Vyprodaný stadion na úvod LAPP Cupu viděl drtivou výhru Zlína nad Carinthian

07.09.2017 13:28

Úvodní zápas LAPP Cupu vyšel zlínským sledge hokejistům skvěle. Před vyprodanou PSG arénou porazili Carinthian Steelers 6:0 a připsali si první tři body. Hattrickem se na vysokém vítězství podílel Martin Joppa.

 

ZLÍN – CARINTHIAN 6:0 (5:0)

 

Branky a nahrávky: 1. Šafránek (Hábl Z., Krupička), 12. Joppa (Šafránek), 12. Ligda (Joppa, Hábl Z.), 14. Krupička (Zapletal, Palát), 14. Joppa, 16. Joppa (Ligda, Hábl D.) Vyloučení: 0:2 Využití: Bez V oslabení: Bez, Střely na branku: 24:2, Diváci: 529 (vyprodáno).

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Stodůlka, Šafránek.

 

Sestava Carinthian Steelers: Ossimitz – Eberdofer, Hrbek, Klíma, Schilcher – Burtscher, Habeler, Haindl, Kalegaris, Wagner.

 

Nástup na led vyrazil hráčům dech, stadion praskal ve švech a davy fanoušků netrpělivě čekali na úvodní buly. Už od začátku zápasu šlo poznat, že Zlínští budou tím aktivnějším týmem. A navíc už v závěru první minuty šli do vedení. Vyprodanou halu rozjásal Zdeněk Šafránek.

 

Převaha Lappáků pokračovala, přesilovku ještě domácí nevyužili, ale pět sekund po vypršení trestu rakouský brankář Michael Ossimitz nedokázal zachytit dorážku Martina Joppy. Uteklo patnáct vteřin a další slovenský legionář v dresu LAPPu Marián Ligda svou tečí zvýšil na 3:0.

 

Povedený poločas nekončil. Ke konci zvýšil na 4:0 Zdeněk Krupička, načež na jeho gól navázal před pauzou ještě Martin Joppa – 5:0.

 

Více než pětistovka diváků se dožadovala dalších gólů, dočkala se už ale jen jednoho. Hned v prvních vteřinách po pauze dokonal hattrick Martin Joppa.

 

Za nevšední atmosféry nakonec hráči SHK LAPP Zlín dokráčeli pro vítězství i s nulou v obraně. Další duel čeká domácí dnes od 16:05 s Italským týmem South Tyrol Eagles.

 

Onlajn přesos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.

 

EN: Technological novelties in LAPP Cup: online reports and live broadcasts on YouTube

06.09.2017 21:58

The international sledge hockey tournament LAPP Cup Zlín 2017 technologically improves again. Its fans can look forward to online reports from the games or live broadcasts. The latter however on YouTube already!



The above mentioned online reports from all games are an absolute novelty in the tournament. "Fans will be able to watch the progress in all the games, they will be provided with the most current information about goals scored, penatlies, statistics and so on. They can also read about team rosters and many statistics from past years on our website", says Petr Julina, the tournament CEO.

 


Online reports HERE.



Live broadcastig on YouTube is the other mentioned novelty. "We have been broadcasting on TVcom but we chose YouTube this year. That channel has an advantage in enabling the fans to replay the broadcast or possibly join the discussion with other viewers", Julina indulges.

 

Youtube streams HERE.

 

CZ: Technické novinky na LAPP Cupu: Online zápisy i živé přenosy na youtube

06.09.2017 21:47

Mezinárodní sledge hokejový turnaj LAPP CUP Zlín 2017 bude po technické stránce opět o něco popředu. Fanoušci se mohou těšit online zápisy ze zápasů či na živé přenosy, ovšem letos na youtube!

 

Absolutní novinkou na zlínském turnaji jsou online zápisy ze všech zápasů. „Fanoušci budou moct sledovat online dění ze všech zápasů, budou dostávat nejaktuálnější informace o gólech, vyloučeních, statistikách a podobně. Taky se dočtou na webu sestavy a mnoho statistik z předešlých ročníků,“ řekl Petr Julina, ředitel turnaje.

 

Online zápisy naleznete ZDE.

 

Druhou novinkou jsou živá vysílání na youtube. „V předešlých letech jsme vysílali na TVcom, letos jsme ale přešli na youtube. Ten má výhodu toho, že fanoušci si mohou přenos vrátit či případně vést diskuzi s ostatními diváky,“ pochvaluje si Julina.

 

 Živé přenosy na youtube naleznete ZDE.

 

Zlín chce na domácím turnaji po třech letech medaili, má na to tři posily

29.08.2017 20:53

LAPP Cup se velmi rychle blíží. Už jen něco málo přes týden zbývá do jeho startu. Zlínští sledge hokejisté už tři roky nezískali na domácím turnaji medaili, a to by letos velmi rádi změnili.

 

První tři ročníky brali bronz, další tři roky nic. Jednou z toho byla šestá příčka, poslední dva roky nepopulární čtvrtá. A co víc, loňský neúspěch mrzel velmi. Zlín mohl mít senzační stříbro, vedení 3:1 s norským Oslem ale neudržel.

 

Letos však všichni doufají, že už to konečně vyjde. „Cíl je jednoznačně nějaká medaile. O to už se snažíme nějaký ten pátek, cenili bychom si ji. Ale uvidíme, teď si můžeme malovat, co chceme. Všechny týmy posílily, nebude slabého soupeře,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

Ten bude moct počítat s dvěma brankáři a jedenácti hráči do pole. „I přes účast slovenského týmu budou za nás hrát Joppa s Ligdou, pouze Aleš Rauš doplní na turnaji Dolný Kubín,“ pověděl Sedláček. Jeho mančaft také přijde o mladého Slováčka, který nedávno podstoupil operaci, a Petra Stodůlku, sedmapadesátiletého forvarda, který má taktéž zdravotní trable.

 

Naopak posílit by Lappáky měla osvědčená trojice. Z Pardubic přijede Pavel Doležal, ze Sparty pak Jan Zapletal a Zdeněk Krupička. „Jsme velmi rádi, že oblečou na turnaji náš dres. Jsou to vítané posily,“ mne si ruce lodivod Zlína.

 

Usmívá se i v moment, kdy je řeč o pátečním dopoledním zápase s Malmö. Návštěva by měla být vysoká, zároveň zápas bude vysílat živě kanál ČT Sport. „Bude to svátek,“ tuší Sedláček. „Pro prestiž turnaje to má obrovský význam. Zároveň doufám, že kluci se budou chtít předvést a vyhecuje je to k maximálnímu výkonu,“ uzavřel Tomáš Sedláček.

 

Sestava SHK LAPP Zlín na turnaj LAPP Cup: Matoušek, Molek – Julina, Doležal, Zapletal, Šafránek, Z. Hábl, D. Hábl, Joppa, Ligda, Krupička, Palát, Šnajdar.

 

Tomáš Sedláček v záběru kamery České televize.

Utkání LAPP Cupu mezi Zlínem a Malmö odvysílá živě kanál ČT sport!

16.08.2017 10:30

Zápas zlínského mezinárodního sledge hokejové turnaje v září mezi Zlínem a Malmö odvysílá živě veřejnoprávní Česká televize na svém kanále ČT Sport. Bude se jednat o historicky první živé televizní vysílání utkání klubu SHK LAPP Zlín.

 

Duel mezi týmy SHK LAPP Zlín a FIFH Malmö diváci budou moci sledovat v pátek 8. září od 9:25 hodin. „Byla zde možnost vysílat i čtvrteční odpolední zápas s italským týmem od 16 hodin, ale po dohodě s vedením našeho klubu jsme si řekli, že uděláme páteční dopolední zápas. Chceme, aby duel s Malmö byl oslavou sledge hokeje ve Zlíně. Doufáme, že zápas bude krom diváků České televize sledovat i plná PSG aréna,“ pověděl PR manažer zlínského sledge hokejové klubu Jakub Kudláč.

 

Ten přitom připustil, že kontakty s Českou televizí byly už dříve. „S Robertem Zárubou jsme se bavili o této možnosti už před letošním finálovým duelem, ale vyšlo to až nyní. Jsme za to moc rádi. Je potřeba poděkovat šéfkomentátorovi redakce sportu ČT Robertu Zárubovi, ale stejnou měrou i vedoucímu vysílacího plánu ČT Sport Josefu Kondračinovi. Vyjednávání byla pohodová,“ řekl Kudláč.

 

Teď už musíme jenom doufat, že se nestane něco neočekávaného. Budeme ještě mluvit s produkcí České televize, kde dojednáme technické věci. Zároveň nevylučujeme a doufáme, že toto nebude první a poslední živý přenos od nás,“ uzavřel zlínský manažer.

 

Mistři ze Zlína vyjeli na led. S nezměněným kádrem chtějí čtvrté finále v řadě

13.08.2017 17:41

Vítězný tým se nemění, tohoto přísloví se držel přes letní pauzu sledge hokejový tým SHK LAPP Zlín, jenž loňskou sezónu zakončil třetím titulem v řadě, celkově již čtvrtým v historii klubu. A Zlínští doufají, že budou i v nadcházející sezóně bojovat o zlato.

 

Na středečním úvodním tréninku se trenérovi Tomáši Sedláčkovi sešlo sice jen sedm hráčů, v sezóně ale počítá s více. Jeho mistrovský kádr změn nedoznal. „Nikdo neodešel, ale ani nikdo nepřišel,“ potvrdil lodivod SHK LAPP Zlín.

 

Už teď ale ví, že první trénink byl na dlouho poslední pro juniora Daniela Slováčka. Otazník taktéž visí nad zápasovým vytížením nejstaršího hráče ligy, sedmapadesátiletého Petra Stodůlky. „Dan půjde na operaci a netušíme, kdy se zase bude moct vrátit na led. Co se týče Peťi, tam se uvidí. Stěžuje si na nějaké zdravotní komplikace, zatím jsme domluvení, že s týmem bude trénovat a je jen na něm, jestli zasáhne i do zápasů. Já bych jej samozřejmě bral,“ říká Sedláček.

 

Ten tak může počítat do ročníku 2017/2018 s brankářskou dvojici Stanislav Molek, Jan Matoušek, v poli pak s kapitánem Zdeňkem Háblem, zkušeným Pavlem Julinou, slovenským triem Marián Ligda, Martin Joppa a Aleš Rauš, reprezentačními forvardy Zdeňkem Šafránkem, Davidem Palátem, dále s útočníky Davidem Háblem a Kamilem Šnajdarem, v případě zdraví samozřejmě i s Danielem Slováčkem a Petrem Stodůlkou.

 

Další útočník Zlína Erik Fojtík se v dresu čtyřnásobného českého mistra ani letos nepředstaví. „Neměl zájem o návrat do Zlína, a tak jsme dohodnutí na prodloužení hostování ve Studénce,“ pověděl kouč Zlína. Lappáci již pravidelně potvrzují hostování i Miroslavu Kardošovi do Olomouce. Donedávna klub ještě několik let povoloval hostování Janu Zapletalovi do Sparty. „Ale už jsme se se Spartou dohodli na přestupu,“ okomentoval vedoucí mužstva SHK LAPP Zlín Petr Julina.

 

Sestava Zlína by tak opět měla atakovat vrchní příčky tabulky. „Samozřejmě bychom opět rádi hráli finále. Letos to bude o to těžší, že je rovnou Superfinále, tudíž v základní skupině musíte být maximálně soustředěný na každý zápas, jelikož do finále postupují jen první dva hned po skončení základní části. A i finále na jeden zápas je zrádné… Zkrátka, letošní sezóna bude o tom, abychom žádný zápas nepodcenili, protože každý bod se počítá, stejně tak každý bod může na konci chybět,“ shrnul Tomáš Sedláček.

 

Jeho celek čeká v příštím týdnu čtyřdenní soustředění, hráči budou trénovat dvoufázově na ledě a vše proloží posilovnou. Následně od 7.-9. září se Zlín účastní domácího turnaje LAPP Cup, liga začíná pro LAPP na ledě Litvínova 23. září.

 

Sestava SHK LAPP Zlín do sezóny 2017/2018:

Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek
Hráči do pole: Zdeněk Hábl, Pavel Julina, Zdeněk Šafránek, Martin Joppa, Marián Ligda, Aleš Rauš, Daniel Slováček, David Hábl, Petr Stodůlka, David Palát, Kamil Šnajdar.


Realizační tým: Tomáš Sedláček (trenér), Karel Oháňka (trenér brankářů), Petr JulinaBarbora Štáblová (vedoucí mužstva), Jakub Kudláč (PR manažer), Jaroslav Mikulka (kustod), Marek Bis (doktor), Stanislav Náčin (technické zázemí), Zdeněk Hábl st. (mobilní zabezpečení zásobování), Petr Krystýn (statistik).
 

EN: Tournament System Needs Change Again, Team Germany Does Not Come This Time

08.08.2017 18:32

The LAPP Cup Tournament organizers must change the tournament system for the second year in a row. Whereas the Russian team Perspectiva Russia had to cancel their participation due to doping penalty last year (see HERE), the situation is different this time. The German team Weserstars Bremen cancelled their participation due to low number of players.



We are quite upset. Unfortunately this is for the second year in a row when a club disrupted our tournament completely. Although, it was a different situation last year since the club could not prevent it back then. It is quite late now for other clubs we had previously had to reject due to a full-roster to come to LAPP Cup after all. It cannot be done. The tournament will be played in seven teams only again”, the tournament CEO Petr Julina regrets.

Thus, only a total of seven teams will start in the tournament while the tournament system will be all-to-all. Game time to all the matches will be 2 x 15 minutes.

List of participants:

Bencont Dolný Kubín (Slovakia)
Warriors Vienna (Austria)
Carinthian Steelers (Austria)
FIFH Malmö (Sveden)
Perspektiva Russia (Rusko)
South Tyrols Eagles (Italy)
SHK LAPP Zlín (Czech Republic)

 

CZ: Druhý rok po sobě se musí měnit systém turnaje, tentokrát situaci komplikují Němci, kteří nedojedou

07.08.2017 12:46

Druhý rok po sobě musí organizátoři turnaje LAPP Cup měnit systém turnaje. Za což v loňském roce už v době uzavření přihlášek musela svou účast zrušit ruská Perspektiva Russia, která byla potrestána za doping (psali jsme ZDE), tentokrát je situace zcela odlišná. Německý tým Weserstars Bremen zrušil svou účast z důvodu malého počtu hráčů.

 

Jsme celkem naštvaní. Bohužel je to druhý rok po sobě, kdy nám nějaký klub narušil kompletně turnaj. I když loni to bylo jiné, tam tomu tým zabránit nemohl. Nyní už je dost pozdě na to, aby kluby, které jsme museli nedávno odmítnout pro plný stav, na LAPP Cup dojely. Je to nereálné, opět se bude hrát jen o sedmi týmech,“ mrzí ředitele turnaje Petra Julinu.

Na turnaji tak bude startovat pouze sedm celků, přičemž systém turnaje bude tvz. „každý s každým.“ Hrací doba všech zápasů bude 2 x 15 minut.

Seznam účastníků:

 

Bencont Dolný Kubín (Slovensko)
Warriors Vienna (Rakousko)
Carinthian Steelers (Rakousko)
FIFH Malmö (Švédsko)
Perspektiva Russia (Rusko)
South Tyrols Eagles (Itálie)
SHK LAPP Zlín (Česko)

 

CZ: LAPP Cup Zlín 2017: Osm týmů ze sedmi zemí. Washington nedojede

12.07.2017 00:10

Dva měsíce před startem 7. ročníku LAPP Cupu organizátoři zveřejňují obsazení turnaje. Zřejmě nekvalitnější klubový turnaj na evropském kontinentu bude i ve svém sedmém ročníku opět silně obsazen, kdy osm volných míst zaujmou celky ze sedmi zemí světa. Tým ze zámoří nakonec nedorazí.

 

Česko, Slovensko, Itálie, Rusko, Německo, Rakousko a Švédsko, to je výčet sedmi evropských zemí, ze kterých v září do Zlína přicestují mančafty bojovat o medaile. Bohužel tři kvalitní kluby nakonec do Baťova města nedorazí. „Druhý ruský tým se bohužel přihlásil pozdě, každopádně je veden jako náhradník. Norský tým Oslo Tigers zase po několika letech nedorazí kvůli financím. Každopádně velmi je to mrzí, byli první, kteří nás kontaktovali,“ říká Petr Julina, ředitel turnaje. „Dále nás velmi potěšil zájem zámořského týmu z Washingtonu, ale i oni narazili na finanční stránce,“ vysvětluje Julina.

 

Německo bude na LAPP Cupu zastupovat tým Wesserstars Bremen, jenž loni vybojoval bronz a byl zároveň účastníkem historického utkání s domácím Zlínem, kdy byl jejich páteční dopolední zápas vyprodán.

 

Švédsko bude zastupovat jako již tradičně FIFH Malmö, ten skončil v roce 2016 šestý. tj. předposlední. Italové z týmu South Tyrols Eagles skončili na posledním ročníku druzí. Rakousko bude mít dva zástupce: Již pravidelný tým Carinthian Steelers, jenž loni skončil poslední, a nováčka na turnaji Warriors Vídeň.

 

Ruského vítěze loňského turnaje, tým Fenix Moskva, vystřídá mladý perspektivní tým Perspektiva Russia. Samozřejmostí je účast pořádajícího týmu SHK LAPP Zlín, osmici účastníků doplní slovenský tým Bencont Dolný Kubín.

 

LAPP Cup 2017 se ve Zlíně uskuteční od 7 do 9 září, úvodní informace o turnaji čtěte zde.

 

CZ: LAPP Cup Zlín 2017: Osm týmů ze sedmi zemí. Washington nedojede

12.07.2017 00:10

Dva měsíce před startem 7. ročníku LAPP Cupu organizátoři zveřejňují obsazení turnaje. Zřejmě nekvalitnější klubový turnaj na evropském kontinentu bude i ve svém sedmém ročníku opět silně obsazen, kdy osm volných míst zaujmou celky ze sedmi zemí světa. Tým ze zámoří nakonec nedorazí.

 

Česko, Slovensko, Itálie, Rusko, Německo, Rakousko a Švédsko, to je výčet sedmi evropských zemí, ze kterých v září do Zlína přicestují mančafty bojovat o medaile. Bohužel tři kvalitní kluby nakonec do Baťova města nedorazí. „Druhý ruský tým se bohužel přihlásil pozdě, každopádně je veden jako náhradník. Norský tým Oslo Tigers zase po několika letech nedorazí kvůli financím. Každopádně velmi je to mrzí, byli první, kteří nás kontaktovali,“ říká Petr Julina, ředitel turnaje. „Dále nás velmi potěšil zájem zámořského týmu z Washingtonu, ale i oni narazili na finanční stránce,“ vysvětluje Julina.

 

Německo bude na LAPP Cupu zastupovat tým Wesserstars Bremen, jenž loni vybojoval bronz a byl zároveň účastníkem historického utkání s domácím Zlínem, kdy byl jejich páteční dopolední zápas vyprodán.

 

Švédsko bude zastupovat jako již tradičně FIFH Malmö, ten skončil v roce 2016 šestý. tj. předposlední. Italové z týmu South Tyrols Eagles skončili na posledním ročníku druzí. Rakousko bude mít dva zástupce: Již pravidelný tým Carinthian Steelers, jenž loni skončil poslední, a nováčka na turnaji Warriors Vídeň.

 

Ruského vítěze loňského turnaje, tým Fenix Moskva, vystřídá mladý perspektivní tým Perspektiva Russia. Samozřejmostí je účast pořádajícího týmu SHK LAPP Zlín, osmici účastníků doplní slovenský tým Bencont Dolný Kubín.

 

LAPP Cup 2017 se ve Zlíně uskuteční od 7 do 9 září, úvodní informace o turnaji čtěte zde.

 

EN: LAPP Cup Zlín 2017: Eight teams from seven countries. Washington does not arrive

12.07.2017 00:06

The organizers of the 7th year’s LAPP Cup have published the tournament roster. The possibly most-quality club tournament within the European continent will involve famous teams from seven countries who will take place in a roster of eight. The overseas team will eventually not come.
 

Czech Republic, Slovakia, Italy, Russia, Germany, Austria and Sweden, this is the list of seven European countries, from which teams will arrive to compete for medals. We hate to announce that three famous clubs will not arrive to the Bata’s town eventually. “The other Russian team enlisted too late to the tournament. However, they are considered a substitute team. Then, for the first time after several years, the Norwegian team Oslo Tigers will not arrive because of their financial issue. They are very sorry about that since they contacted us to enlist them in the first place,” says Petr Julina, the tournament CEO, “furthermore, we were very pleased that even an overseas team from Washington DC was willing to arrive but even they had to cope up with an financial issue,” Julina explains.

 

Germany will be represented by Wesserstars Bremen, the team of which acquired the bronze position last year, while their Friday’s match with home team of Zlin rewrote the tournament's history by having been completely sold out back then.

 

As usual, Sweden will be represented by FIFH Malmö, who ended up sixth in 2016, that is semi-last. South Tyrols Eagles from Italy ended up in second place. Austrians will have two teams: a regular participant Carinthian Steelers – seventh place in 2016 and Warriors Wien, a tournament rookie.

 

Last year’s winner from Russia, Fenix Moskva, will be substituted by a young promising team Perspektiva Russia. Of course, the local organizer team SHK LAPP Zlin will participate, as well. 
The eighth team will be a Slovakian Team Bancont Dolný Kubín.

 

LAPP Cup Zlín 2017 will take place in Zlin, Czech Republic from September 7 to September 9.
Read the initial information here.

 

EN: LAPP Cup Zlín 2017: Eight teams from seven countries. Washington does not arrive

12.07.2017 00:06

The organizers of the 7th year’s LAPP Cup have published the tournament roster. The possibly most-quality club tournament within the European continent will involve famous teams from seven countries who will take place in a roster of eight. The overseas team will eventually not come.
 

Czech Republic, Slovakia, Italy, Russia, Germany, Austria and Sweden, this is the list of seven European countries, from which teams will arrive to compete for medals. We hate to announce that three famous clubs will not arrive to the Bata’s town eventually. “The other Russian team enlisted too late to the tournament. However, they are considered a substitute team. Then, for the first time after several years, the Norwegian team Oslo Tigers will not arrive because of their financial issue. They are very sorry about that since they contacted us to enlist them in the first place,” says Petr Julina, the tournament CEO, “furthermore, we were very pleased that even an overseas team from Washington DC was willing to arrive but even they had to cope up with an financial issue,” Julina explains.

 

Germany will be represented by Wesserstars Bremen, the team of which acquired the bronze position last year, while their Friday’s match with home team of Zlin rewrote the tournament's history by having been completely sold out back then.

 

As usual, Sweden will be represented by FIFH Malmö, who ended up sixth in 2016, that is semi-last. South Tyrols Eagles from Italy ended up in second place. Austrians will have two teams: a regular participant Carinthian Steelers – seventh place in 2016 and Warriors Wien, a tournament rookie.

 

Last year’s winner from Russia, Fenix Moskva, will be substituted by a young promising team Perspektiva Russia. Of course, the local organizer team SHK LAPP Zlin will participate, as well. 
The eighth team will be a Slovakian Team Bancont Dolný Kubín.

 

LAPP Cup Zlín 2017 will take place in Zlin, Czech Republic from September 7 to September 9.
Read the initial information here.

 

Liga rozlosována: Zlín na úvod jede do Litvínova, končí doma s Motorem. Začátek 23. září

04.07.2017 23:11

15. ročník České sledge hokejové ligy zná své rozlosování. Zlínští úřadující mistři jedou na úvod čtrnáctikolové základní části do Litvínova, kde se bude hrát 23. září. Repríza loňského finále s Pardubicemi bude k vidění ve třetím kole na ledě Lappáků. Základní část skončí 21. ledna na PSG aréně s českobudějovickým Motorem. Následovat bude jedna ze tří variant play off, o kterých se dočtete níže. Stejně tak naleznete níže odkaz na celkové rozlosování. Reprezentační pauza je na programu začátek října, kdy reprezentace bude bojovat o postup na paralympiádu.

 

Možnosti play off zde

 

Rozlosování zde

 

Kalendář akcí a rozlosování ČSHL 2017/2018

04.07.2017 22:07

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2017/2018  ZDE  (pdf). upraveno 13.11.2017

Celkové rozlosování  základní části E.P.C. Management ČSHL 2017/2018 ZDE (pdf). upraveno 13.11.2017

Celkový kalendář Českého Sledge hokej 2017/2018  ZDE (pdf).  upraveno 13.11.2017

 

 

 

 

Příští ročník České sledge hokejové ligy bude asi bez play off. Bojovat se bude o nový pohár, vítěz může být znám začátkem února

03.07.2017 13:24

15. ročník České sledge hokejové ligy bude podobně jako v předloňské sezóně zřejmě bez play off. Včera si to na valné hromadě odsouhlasily kluby ČSHL. Zároveň je jasné, že v sezóně 2017/2018 se bude bojovat o nový pohár, jelikož ten stávající po zlatém hattricku putuje do rukou Zlína už natrvalo.

 

Návrh Zlína na formát soutěže stejný, jako byl v uplynulé sezóně, neprošel. Ostatní kluby zvedly ruku pro formát soutěže s klasickou základní skupinou a poté, zatím ještě nejistým, Superfinále. Ve hře jsou dvě varianty: buď se kluby sjedou první únorový víkend na závěrečný turnaj do jednoho města, nebo bude stejně jako v sezóně 2015/2016 rozhodovat jediné utkání, a to Superfinále.

 

Ve hře je ale ještě třetí varianta. Pokud by český sledge hokejový reprezentační tým nepostoupil na paralympiádu, play off by se mohlo klasicky odehrát. Tato situace by se dostala do řešení koncem října, kdy bude po kvalifikaci na turnaj pod pěti kruhy.

 

Ktož jsú zlínští bojovníci, 2. díl. Martin Joppa: V 8 letech přišel o nohy, ve 12 o otce. Ke sledge hokeji ho dostal Ján Lašák

17.06.2017 15:40

Člověk míní a Bůh mění. Své o tom ví například zlínští sledge hokejisté, což je paralympijská disciplína hokeje. Zlínský tým SHK LAPP Zlín vám nyní ve spolupráci se Zlínským deníkem přináší jejich životní příběhy v projektu Ktož jsú zlínští bojovníci, kde ve druhém dále vám představíme mladého, za což velmi dobrého hráče Martina Joppu. Jeho osud je zamotaný až až…

 

MARTIN JOPPA:

Věk: 20 let, národnost: Slovenská

 

Kariéra: 2014/2015 Zlín, 2015/2016 Dolný Kubín, 2016/2017 Zlín. Reprezentace: Mistrovství světa skupiny B (2013 Japonsko, 2015 Švédsko, 2016 Japonsko)

 

Medaile: Česká liga: 2x zlato (2015, 2017). Reprezentace: 2x bronz z MS sk. B (2015, 2016)

 

Typ postižení: Úplná amputace obou nohou

 

Statistiky České ligy: útočník, 44 utkání, 112 bodů za 68 gólů a 44 asistencí

 

Statistiky Mistrovství světa skupiny B: 12 utkání, 14 bodů za 8 gólů a 6 asistencí

 

Stejně jako minule při představení Zdeňka Hábla se dá použít pořekadlo ve špatný čas na špatném místě. 2. srpna 2005 se udála málo uvěřitelná nehoda, které předcházelo několik málo uvěřitelných osudových maličkostí. A stejně těžko uvěřitelně vše vypadalo po nehodě. Zkrátka, příběh nikoli na jeden článek, ale přímo na film. Představujeme Martina Joppu.

 

Ve výše zmíněný datum se tehdy osmiletý Joppa poprvé oblékl do své nové brankářské výstroje, kdy ještě jakožto zdravý hrál hokej. Když si jej jeho maminka Sylvia chtěla vyfotit, něco se stalo s fotoaparátem. „Manžel se jen usmál a řekl: Víš, kolik takových záběrů ještě vyfotíš?“ vzpomíná matka Martina na situaci starou už téměř dvanáct let. 

 

Po obědě chtěl malý Maťo jít s kamarádem na Kežmarský hrad, ovšem rodiče jej nepustili. „Báli jsme se, že se mu něco stane, a tak nikam nešel. Celá rodina jsme se jeli radši projet na kolech a v jeden moment jsme zahnuli do uličky, kde jsme nikdy předtím nebyli,“ pokračuje paní Sylvia.

 

Kradené auto a opilý šofér bez řidičáku chtěl ujet

 

V tu chvíli se do protisměru vyřítila dodávka, která přímo před očima obou rodičů a jejich mladší dcery, Martina přimáčkla o zeď kežmarského fotbalového stadionu. Toto už maminka nyní dvacetiletého Martina Joppy popsat nedokáže, ono to snad ani nejde. „V ten moment si ale uvědomíte, že osud vás vždy doběhne, nemá cenu dětem zakazovat tam nechoď a to nemůžeš,“ myslí si.

 

Mladý řidič dodávky byl při jízdě pod vlivem alkoholu, neměl řidičský průkaz a řídil kradené auto. Od nehody se navíc pokusil ujet. Říkáte si, že to je vrchol všeho? Není… Nejenom, že šofér Peter nikdy neprojevil lítost nad činem a Martina nikdy ani po nehodě nenavštívil, ale ještě zažaloval otce Martina, který mu, celkem pochopitelně, dal po nehodě pěstí. Viník nehody nakonec dostal tři roky vězení.

 

Osmiletý mladý brankář na místě přišel o obě nohy. Dále měl zraněné obě ramena, žebra, propíchnutou plíci. Koleno, které mu zůstalo, museli lékaři vzhledem ke kompletnímu rozdrcení odstranit taktéž. Jeho otec tenkrát tvrdil, že život mu zachránilo to, že hrál hokej. Díky tomu prý tělo v neskutečně náročné situaci zůstalo při životě.

 

Před očima vám leží poloviční dítě, které ještě pár minut zpátky jelo na kole, běhalo, skákalo,“ přemítá maminka Martina.

 

Jeho příběh sledovalo celé Slovensko, i hokejisti

 

Tento příběh během chvíle znalo celé Slovensko. „Jako malý jsem třeba snil, že v brance reprezentace vystřídám někdy Janka Lašáka,“ vzpomíná Joppa. Najednou právě on stál v jeho pokoji v nemocnici v Bánské Bystrici. Deset hokejistů v čele s Lašákem a útočníkem Michalem Handzušem z Philadelphie věnovalo jeho rodičům automobil upravený pro jejich syna na vozíčku. Mimo jiné samozřejmě dresy a podobné věci.

 

Velmi mu to zlepšilo náladu, jednou dokonce nechtěl jíst, tak mu Ján Lašák zavolal a během chvíle byl prázdný talíř,“ usmívá se paní Sylvia. Jí a jejímu manželovi velmi usnadnili situaci lidé okolo. Například hokejisté Gáborík s Demitrou přispěli společně s hokejových svazem a olympijským výborem 150 tisíci, město Kežmark zase odsouhlasilo rodině bezbariérový byt. 

 

Má první reakce po probuzení prý byla, že jsem se ptal, jak budu chodit do třídy, když ji máme na patře,“ směje se s odstupem času Martin Joppa. „Nikdy jsem se ale nějak nezaobíral tím, co se stalo. Samozřejmě, někdy vám to jde do hlavy, ale přijal jsem to tak skoro hned. V pubertě jsem měl trošku horší myšlenky ohledně toho, ale přešlo to. Ono když máte kolem sebe výborné lidi, jde to samo. Žiju normálně, studuji vysokou školu, chodím do barů, mám přítelkyni, navštívil jsem města, o kterých se mi ani nesnilo,“ povídá smířeně sledge hokejista, kterého vždy zaručeně poznáte. Jeho vozík má barevná svítivá kolečka.

 

Přesně za rok byl na ledě

 

I když nemám nohy, bude ze mě hokejista,“ řekl si Martin Joppa v nemocnici. A tak se tedy skutečně stalo. Přesně rok po nehodě vyjel na domácím ledě v Kežmarku na kemp se slovenskou reprezentací. Sledge hokej tenkrát na Slovensku teprve vznikal, hodně svým východním sousedům zprvu pomáhali zkušenější sledge hokejisté ze Zlína. „Poprvé jsem sledge hokej viděl v Kolíně, kam mě vzal v tu dobu už kamarád Ján Lašák. První sáně mi sestrojil můj otec, který tomuto sportu hodně pomáhal,“ vzpomíná Martin na svého otce, taktéž Martina.

 

Jenomže ne vše je tak jednoduché… Martin Joppa starší se dlouho snažil a staral se o syna, jak nejlíp mohl, dokonce jej vzal i na paralympijské hry do Turína, jenomže když bylo jeho synovi 12 let, pro něj psychicky náročnou situaci nezvládl. Stále měl onu osudnou chvíli před očima. „Začal pít a my jsme se s mamkou nakonec odstěhovali do rodné obce u Bardějova. Za nedlouho zemřel. Tento moment se ale snažím vytěsnit z hlavy,“ povídá Joppa, jenž hrává s číslem 28.

Pak už začal psát sledge hokejový život na plno. „S Peterem Štítem jsem někdy v roce 2010 začal v Dolném Kubíně naplno častěji trénovat, a jelikož on hrál ve Zlíně, občas jsem zajel i tam. Samozřejmě nebylo to lehké, jelikož jsem dojížděl skoro od ukrajinských hranic, ale šlo to,“ říká hráč s přezdívkou maličký. „Někdy to má ale výhodu, třeba v autobuse je dvojsedák jako postel,“ usmívá se.

 

Tři mistrovství, dva klubové tituly

 

V roce 2013 s reprezentací odcestoval na Mistrovství světa skupiny B do Japonska. Od té doby je stálým členem slovenského národního týmu a dá se říci, že nyní už patří k tahounům. Další dvě béčkové Mistrovství světa odehrál v roce 2015 ve Švédsku a 2016 opět v Japonsku.

 

První kompletní sezóna pro něj byla ve Zlíně v letech 2014/2015. „To dojíždění na tréninky a zápasy do Zlína pro mne bylo první sezónu těžké, jezdil jsem vlakem, autobusem a někde se připojil ke spoluhráčům, ale v osmnácti jsem si udělal řidičák a už jezdím autem,“ říká Joppa. Jeho vůz taktéž zaručeně poznáte, celé auto je polepeno sledge hokejovým motivem.

 

Například, o tom, že si vozíčkáři pomohou ve všech situacích, uvidíte i při „nástupu“ Martina do auta. Otevře si kufr, naskočí si do něj, hodí vozík do auta, rozloučí se se spoluhráči a zavře se v kufru. Během sekundy je díky malému tělu a pružnosti za volantem. 

 

Joppa v oné sezóně došel se Zlínem až k titulu, přičemž právě mladý hráč vyhrál v play off kanadské bodování týmu. Následující sezónu se České ligy účastnil i slovenský celek z Dolného Kubína, Joppa šel tedy hostovat tam. Byl nejlepším hráčem týmu a vyhrál klubové bodování s 52 body za 18 zápasů…

 

V Dolném Kubíně jsem byl lídr, ale zase ve Zlíně, který je top klubem, dostávám moc prostoru a snad to splácím dobře,“ vykládá nyní už zase hráč Lappáků, Kubín totiž po roce v lize skončil. Joppa nyní se Zlínem slavil opět titul, a navíc se stal střelcem zlatého gólu, když rozhodl nájezdy ve finálovém klání s Pardubicemi. „Byl to asi nejcennější gól kariéry,“ myslí si. A jaká je jeho nejcennější trofej? „Ta, kterou jsem dostal ještě jako zdravý. Sice ji dostali tenkrát na tréninku asi všichni, ale moc si jí cením,“ dodává závěrem.

 

Dále čtěte: Ktož jsú zlínští bojovníci, 1. díl: Zdeněk Hábl, nejrychlejší muž mezi Dunajem a Rýnem

 

Pokud i ty chceš začít se sledge hokejem v nejstarším a nejúspěšnějším sledge hokejového klubu v Česku, neváhej se nám ozvat!

 

Reprezentační brankář Ján Lašák s Martinem Joppou

 

Martin Joppa v sezóně 2015/2016 v dresu Dolného Kubína po utkání se Zlínem

 

Martin Joppa střílí ve finále v roce 2017 zlatý gól

 

Ktož jsú zlínští bojovníci, 1. díl: Zdeněk Hábl, nejrychlejší muž mezi Dunajem a Rýnem

10.06.2017 09:33

Člověk míní a Bůh mění. Své o tom ví například zlínští sledge hokejisté, což je paralympijská disciplína hokeje. Zlínský tým SHK LAPP Zlín vám nyní ve spolupráci se Zlínským deníkem přináší jejich životní příběhy, jako první přišel na řadu kapitán Zlína a reprezentant Zdeněk Hábl. Život naruby mu převrátil někdo, koho nikdy v životě neviděl…

 

ZDENĚK HÁBL:

Věk: 35 let

Kariéra: r. 2005 – doposud Zlín. Stálý člen reprezentace od roku 2007, účastník paralympiád v roce 2010 ve Vancouveru a 2014 v Soči. 4x účastník Mistrovství světa (2009 Česko, 2012 Norsko, 2013 Jižní Korea, 2015 USA), 3x Mistrovství Evropy (2007 Itálie, 2011 Švédsko, 2016 Švédsko), 2x Mistrovství světa skupiny B (2008 USA, 2016 Japonsko)

Medaile: Česká liga: 4x zlato (2012, 2015, 2016, 2017), 2x stříbro (2010, 2011), 4x bronz (2006, 2007, 2013, 2014). Reprezentace: 2x stříbro z ME (2007, 2011), 1x zlato na MS sk. B (2016), 1x stříbro na MS sk. B (USA 2008)

Typ postižení: Úplná amputace levé nohy

Definice hráče: Nejrychlejší muž mezi Dunajem a Rýnem

Statistiky České ligy: obránce, 165 utkání, 276 bodů za 121 gólů a 155 asistencí

 

Ve špatný čas na špatném místě. Výstižnější situace pro toto přísloví snad ani být nemůže. Středa 3. listopadu 2004 navždy změnila tehdy dvaadvacetiletému Zdeňku Háblovi život. Na Štefánikově ulici ve Zlíně vykládal zboží, když se z ničeho nic přiřítilo auto. „Chlápek spěchal a neubrzdil to. Obě nohy mi skřípl pod nárazník a vyvrátil v kolenou. V ten moment jste si s nimi mohli hrát, byly jako hadra,“ vzpomíná dnes pětatřicetiletý sledge hokejista.

 

Následovala řada operací a zvratů. Jeho boj v tu dobu sledovalo už i vedení zlínského sledge hokeje. „Ihned po nehodě o tom věděli. Neznali mě, ale doktor, který mě operoval hned po nehodě, zároveň dělal klubového lékaře, tudíž žhavil dráty a informoval, že se snad klube nový hráč. Kluci si mnuli ruce, mladý a beznohý hráč je přeci perspektivní,“ říká s mírným humorem Hábl. „Jenomže humor potom přešel zase je, jelikož chvíli to vypadalo, že zase mi nohy zůstanou. Nakonec ale dostali telefonát, že to přeci jenom vyšlo, po dvou týdnech se mi ucpala tepna a museli mi vzít celou levou nohu. Ještě mě vezli do Ostravy, zachránit se ji ale nepodařilo. Každopádně lékař mi říkal, že bych si ji potom stejně nechal vzít dobrovolně, jak by to rozdrcené koleno bolelo,“ usmívá se kapitán Lappáků.

 

Možná si říkáte, že je to moc drsné a Zdeněk o tom mluví jako o nějakém filmu. „Ale my si to tak nebereme. Je to na lidech a na kolektivu, kam se dostanete. Jde to poznat i na ledě, jdeme do všeho naplno. Něco se nám stalo a víme, že nějaký souboj u mantinelu nic není. Samozřejmě že někde vevnitř se to ve vás bije a štve vás o to víc, že to nebyla vaše chyba, ale co už… Jasné, myslel jsem na to, že nebudu moct s dětmi jezdit na kole, nebudu moct s nimi běhat atd. Teď je léto a já jsem sice rád, že mám trochu volno od hokeje, na druhou stranu se mi dostává do podvědomí, že nemůžu jít hrát fotbal s kamarády,“ říká hráč, jenž je už deset let oporou české reprezentace a dvanáct sezón Zlína. Na ulici byste ale stěží poznali, že mu chybí noha. Protéza mu značně pomáhá. „Mám třeba problémy dlouho stát, ale lepší, než být třeba na vozíku,“ ví hráč s velmi tvrdou střelou, který mimo jiné minulé léto málem přišel i o ruku. „No jo, automatické garážové vrata… Tentokrát při mně stálo štěstí,“ pousmál se.

 

Každopádně radost mu nyní dělají děti. Cože, množné číslo? Však Zdeněk má pouze desetiměsíční dceru Verču… „Ale je na cestě druhé, termín máme 12. prosince,“ sděluje do rozhovoru. A hned je veseleji!

 

Viníka nehody nikdy neviděl

 

Dostáváme se k tématu toho, kdo mu hodně vzal, ale možná i hodně dal. K nyní už zhruba pětašedesátiletému šoférovi, jenž tenkrát nehodu způsobil… „Když jsem byl na ARU, prý za mnou jednou byl, táta jej ale vyrazil. Nikdy jsem ho tedy neviděl. Myslím si ale, že je na tom hůř psychicky, než já fyzicky. Nebo aspoň nějakou dobu byl. A co se týče té první věty… Jasně, člověku to prostě sebere ty určité věci, co jsem říkal před chvílí, nikdo neví, co by kdyby. Teď mám ženu, děti, hraji sledge hokej. Ale kdo by nechtěl být zdravý, že. Z počátku jsem byl nevrlý, nepřejde vás to ze dne na den, hlavou se vám promítají všemožné bláznivé myšlenky… Na traumatologii jsem třeba furt vymýšlel blbosti, abych mohl nějak chodit a nemusel obtěžovat sestřičky,“ vzpomíná Hábl. Řidič, který třeba tento rozhovor právě čte, nakonec vyfasoval, zřejmě, rok a půl podmíněného trestu. Bylo to v celém životě jeho první selhání, nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek v době nehody.

 

Za pět měsíců od úrazu byl na ledě

 

Každopádně vrátit se do relativně klasické života se Háblovi podařilo snad až neskutečně rychle. Už v březnu roku 2005, tudíž nějakých pět měsíců po nehodě, byl na speciálních sáňkách pro sledge hokejisty na ledě. „Byla to rychlovka. Věděl jsem, co je to za sport, jelikož ještě před úrazem jsem viděl předváděčku tohoto sportu při extraligovém utkání. Nikdy mě ale nenapadlo se jít podívat na zápas, stejně jako to nenapadne lidi teď,“ naznačuje Zdeněk Hábl, že by lidé mohli občas utkání úspěšného tamního klubu navštívit. „Ze začátku jsem se nějak tak plácal, každopádně hned v sezóně 2005/2006 jsem naskočil do ligy. Sledge hokej se v tu dobu pořád relativně ještě vyvíjel, takže jsem ten prostor dostal,“ říká.

 

A, světe div se, za necelé tři roky už Hábl s reprezentací odcestoval na Mistrovství Evropy do Itálie. A rovnou si dovezl stříbro. Zkrátka v sobě objevil talent od pána Boha. Ano, od toho Boha, který mu určil život bez nohy, ale za to výborného sledge hokejisty. Někdy si s námi ten život hraje…

 

Nejrychlejší muž mezi Dunajem a Rýnem táhne Zlín

 

Potom už Zdeněk Hábl začal sbírat medaile. Za dvanáct sezón ve Zlíně jich nasbíral deset. Čtyři zlaté, dvě stříbrné a čtyři bronzové. Celkem v České lize odehrál za tu dobu asi 165 utkání a nasbíral v nich 276 bodů za 121 gólů a 155 asistencí. Přesnost statistik bohužel není možné úplně přesně ověřit, každopádně odhaduje se, že ve skutečnosti je číslo jeho bodů ještě vyšší. A to vše z pozice obránce! Jako kapitán také táhne Zlín, celkově šestkrát vyhrál týmové kanadské bodování.

 

Statistiky z reprezentace není možné nijak poskládat, každopádně je jasné, že v ní je už deset let. Účastnil se čtyř Mistrovství Evropy, odkud má dvě stříbra. Ze čtyř účastí na Mistrovství světa nemá žádnou, z dalších dvou světových šampionátů skupiny B má zlato a stříbro.  Dvakrát byl na paralympiádě, taktéž ale bez medaile. Každopádně ve Vancouveru v roce 2010 zapsal historický rekord. „Byl to první start naší sledge hokejové reprezentace pod pěti kruhy a já jsem vstřelil její první gól v historii. Tenkrát jsem vyrovnával v utkání s Japonskem na 1:1, ale prohráli jsme 1:2,“ stále má v hlavě hráč, který nosí číslo 82, a to dle roku svého narození.

 

Ten časem dostal i definici, že je nejrychlejším mužem mezi Dunajem a Rýnem. „Asi ano, byly roky, kdy mě málo kdo předjel a u nás snad nikdo, ale člověk stárne a už to tak není. Každopádně dřív jsem si myslel, že je rychlejší než já Michal Geier z Karlových Varů, ale ne, on má jenom rychlý start, já zase tu vytrvalost. Ovšem jak říkám, ty nejlepší časy jsou pryč,“ tuší Hábl, který ale nechce nijak prozradit, jak tak obrovskou rychlost vyvíjel.

 

Sečteno podrženo, nezbývá, než doufat, že zlínský kapitán bude ještě dlouho brázdit česká i světová kluziště a užívat dětí. A co víc, ke sledge hokeji dovedl i zdravého mladšího bratra Davida, je potřeba tedy vychovat dalšího skvělého hráče.

 

Pokud i ty chceš začít se sledge hokejem v nejstarším a nejúspěšnějším sledge hokejového klubu v Česku, neváhej se nám ozvat!

 

Zdeněk Hábl v souboji s hráčem Fenixu Moskva na LAPP Cupu ve Zlíně v roce 2016

 

Zdeněk Hábl jakožto kapitán přebírá v roce 2015 pohár pro mistra České ligy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapitán Zdeněk Hábl přebírá v únoru 2017 pohár pro vítěze Malmö open ve Švédsku. Pro zlín to byl obrovský a nečekaný úspěch

 

Zdeněk Hábl přebírá pohár pro mistry České ligy v roce 2017. Zlín tak jakožto první v historii dokonal zlatý hattrick v podobě tří titulů v řadě a získal tak putovní pohár do svého trvalého držení

 

Klub ve spolupráci se Zlínským deníkem v sobotu odstartuje projekt Ktož jsú zlínští bojovníci

07.06.2017 09:01

Sledge hokejový klub SHK LAPP Zlín a mediální partner klubu Zlínský deník tuto sobotu 10. června odstartují unikátní projekt Ktož jsú zlínští bojovníci. Název, jehož základ položili Husité při svých křížových výpravách, vám každou sobotu během letní pauzy představí jednoho člena týmu a jeho životní příběh. Prvním na řadě bude kapitán Zdeněk Hábl.

 

 

 

EN: Worldwide-known LAPP Cup tournament continues in its seventh part. Takes place in Zlin from Sept 7 to Sept 9

24.05.2017 10:56

Yes, LAPP Cup 2017, the European supposedly highest-class sledge hockey club tournament, is going to happen! The worldwide-known sledge hockey tournament will take place in Zlin for the seventh time in its history. It will take place in its usual three-day period from Thursday to Saturday, dated Sept 7 to Sept 9. 

EN: Worldwide-known LAPP Cup tournament continues in its seventh part. Takes place in Zlin from Sept 7 to Sept 9

24.05.2017 10:56

Yes, LAPP Cup 2017, the European supposedly highest-class sledge hockey club tournament, is going to happen! The worldwide-known sledge hockey tournament will take place in Zlin for the seventh time in its history. It will take place in its usual three-day period from Thursday to Saturday, dated Sept 7 to Sept 9. 

CZ: Světoznámý LAPP Cup napíše svůj sedmý díl. Ve Zlíně se uskuteční od 7. do 9. září

24.05.2017 10:52

Ano, zřejmě nejkvalitnější klubový turnaj v Evropě LAPP Cup 2017 má zelenou! Světoznámý sledge hokejový turnaj se ve Zlíně uskuteční i posedmé ve své historii. Také tentokrát v klasickém třídenním termínu od čtvrtka do soboty, a to v datu od 7. do 9. září.

 

Sponzoři jsou nám znovu nakloněni, moc jim děkujeme, díky nim, mnoho lidem z organizačního výboru turnaje a obrovskému zájmu týmů se může LAPP Cup znovu uskutečnit,“ říká úvodem ředitel turnaje Petr Julina.

 

Datum LAPP Cupu je nezvykle až ve druhém zářijovém týdnu. „Stálo před námi těžké rozhodnutí. Klasický datum by letos vycházel na 31. srpna až 2. září, což nám nevadilo. Ovšem druhý týden je pro nás lukrativnější, co se týče akcemi pro fanoušky, ale hrozily tam určité problémy. Nakonec jsme po dohodě s organizačním výborem šli do risku, který vyšel,“ oddechl si Julina.

 

Organizátoři zatím nebudou zveřejňovat, na jakém bodu je jednání s potencionálními účastníky turnaje, každopádně už nyní je jasné, že menší či větší problém bude s účastí ruských týmů, které zatím vždy na LAPP Cupu krom prvního ročníku byly. Nedávno totiž zemřel ruský hlavní trenér Sergei Samoylov (více o jeho úmrtí ZDE). „Všechny nás to velmi mrzí, zároveň je to také obrovská komplikace. Vždy se účast na turnaji řešila se Sergejem, těžko říct, jak dlouho bude jeho smrtí ruský sledge hokej paralyzovaný,“ netroufá si odhadovat Petr Julina.

 

CZ: Světoznámý LAPP Cup napíše svůj sedmý díl. Ve Zlíně se uskuteční od 7. do 9. září

24.05.2017 10:52

Ano, zřejmě nejkvalitnější klubový turnaj v Evropě LAPP Cup 2017 má zelenou! Světoznámý sledge hokejový turnaj se ve Zlíně uskuteční i posedmé ve své historii. Také tentokrát v klasickém třídenním termínu od čtvrtka do soboty, a to v datu od 7. do 9. září.

 

Sponzoři jsou nám znovu nakloněni, moc jim děkujeme, díky nim, mnoho lidem z organizačního výboru turnaje a obrovskému zájmu týmů se může LAPP Cup znovu uskutečnit,“ říká úvodem ředitel turnaje Petr Julina.

 

Datum LAPP Cupu je nezvykle až ve druhém zářijovém týdnu. „Stálo před námi těžké rozhodnutí. Klasický datum by letos vycházel na 31. srpna až 2. září, což nám nevadilo. Ovšem druhý týden je pro nás lukrativnější, co se týče akcemi pro fanoušky, ale hrozily tam určité problémy. Nakonec jsme po dohodě s organizačním výborem šli do risku, který vyšel,“ oddechl si Julina.

 

Organizátoři zatím nebudou zveřejňovat, na jakém bodu je jednání s potencionálními účastníky turnaje, každopádně už nyní je jasné, že menší či větší problém bude s účastí ruských týmů, které zatím vždy na LAPP Cupu krom prvního ročníku byly. Nedávno totiž zemřel ruský hlavní trenér Sergei Samoylov (více o jeho úmrtí ZDE). „Všechny nás to velmi mrzí, zároveň je to také obrovská komplikace. Vždy se účast na turnaji řešila se Sergejem, těžko říct, jak dlouho bude jeho smrtí ruský sledge hokej paralyzovaný,“ netroufá si odhadovat Petr Julina.

 

Zemřel trenér ruské reprezentace Sergei Samoylov, ve Zlíně vybojoval se svým týmem pětkrát zlato

06.05.2017 23:52

Sledge hokejovým světem proletěla koncem dubna tragická zpráva. Na Mistrovství světa v Jižní Koreji zemřel ruský hlavní trenér Sergei Samoylov. Fanoušci jej mohou znát hlavně ze zlínského LAPP Cupu, kterého se jeho družina účastnila pravidelně. A stejně tak pravidelně si jezdila pro zlato.

 

Rusko sice na Mistrovství světa v Koreji nehrálo vzhledem k zákazu od IPC, Samoylov však byl na místě jako divák. 20. dubna byl nalezen na hotelovém pokoji bez známek života.

 

Sledge hokej v Rusku téměř neexistoval až do doby před Zimní olympiádou v Soči 2014. Tenkrát především díky Samoylovi, jenž se dá v Česku přirovnat k Romanu Herinkovi, se od roku 2009 vyvinul tento sport do úrovně takové, že jeho tým na domácí paralympiádě vybojoval stříbro! LAPP Cupu se poprvé ruské celky účastnily v roce 2012, kdy ani jednomu ze dvou týmů nedokázal nikdo vstřelit gól. Ve finále se nakonec oba ruské týmy Russia red a Russia White setkaly. I následující čtyři roky dopadly podobně, zlato vždy putovalo do rukou Samoylových svěřenců. Další už ale nepřidá. Dožil se 65 let. Čest jeho památce!

 

Zástupci klubu prezentovali sledge hokej žákům a zahraničním učitelům na škole ve Velkém Ořechově

25.04.2017 22:15

Zástupci zlínského sledge hokejové klubu vyrazili v úterý ve složení trenér Tomáš Sedláček, útočník Kamil Šnajdar a PR manažer Jakub Kudláč na přednášku pro žáky Základní školy ve Velkém Ořechově a zahraniční učitele ze Švédska, Itálie, Německa a Slovenska, kteří spolupracují se školou v rámci mezinárodního projektu Erasmus+.

 

Na zhruba dvouhodinové přednášce se žáci se zahraničními učiteli dozvěděli vše o sledge hokeji, prohlédli si poháry s medailemi, hrací saně a hokejky.

 

Škola měla sama zájem o přednášku, což nás velmi potěšilo. Dle toho to taky na místě vypadalo. Kdybych na takovou školu chodil já, asi bych byl velmi spokojen. Jsou tam příjemní učitelé a prostředí je taktéž na hezké úrovni. Děti byly velmi zvídané a kladly mnoho dotazů, nechyběla ani naše autogramiáda, kterou si sami žáci vynutili. To nás překvapilo, tolik podpisů snad nerozdal náš tým dohromady za celou kariéru. Velmi nás mrzí, že jsme dětem nemohli dát alespoň nějaké kartičky, musíme je nechat na příště udělat. Věřím, že se školou navážeme dobré kontakty a žáci začnou třeba i chodit na naše zápasy,“ uvedl za SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.

 

Trenér Tomáš Sedláček: Letošní sezóna měla grády, každopádně dopadla podle představ

08.04.2017 19:35

Sedmou sezónu na střídačce zlínských sledge hokejistů zakončil čtvrtým titulem, celkově třetím v řadě. Trenér SHK LAPP Zlín má sice po tomto ročníku o několik vrásek na čele víc, každopádně nakonec přeci jenom mohl se svým týmem slavit zisk zlatého hattricku.

 

Sezónu samozřejmě vzhledem k titulu mohu hodnotit jenom kladně, dopadlo to přesně podle představ,“ řekl Sedláček s odkazem na to, že už před startem ligy se o titulu mluvilo. „Jenomže ono to není tak jednoduché, kór letos, kdy se v silné sestavě objevila i Studénka a rázem základní část nebyla pouze nějaká formalita a bojem o to, kdo začne play off doma, ale muselo se vážně bojovat o první čtyřku, jelikož se na ni tlačilo pět týmů. Mělo to letos grády, třeba my jsme do posledního víkendu neměli jistotu play off, nakonec jsme ale vyhráli základní část,“ popisuje lodivod Lappáků.

 

Jeho tým měl slabší úvod ligy, kdy prohrál na ledě Varů, Sparty a Studénky. Potom však nabral klid na hokejky a až k titulu prošel bez prohry. Mezitím navíc nečekaně vyhrál turnaj ve Švédsku, taktéž bez jediné porážky. „Nemohli jsme počítat s tím, že nám dá někdo něco zadarmo. Tým si sednul, vše fungovalo dle představ. Sice začátek ligy byl těžší, ale nakonec to nevadí. Ono samozřejmě každá obhajoba je těžká, dvojnásobná ještě těžší. A za rok to bude zase o něco těžší. Každý se na vás chce vytáhnout, takže všichni hráči musí na ledě odevzdat i víc, než by měli. Byla to těžká sezóna, o to je ale zlato cennější,“ usmívá se pětačtyřicetiletý trenér, jehož mužstvo ani v letošním ročníku na domácím ledě neprohrálo. Celkově tato bilance dělá skoro tři roky.

 

Jestli se mu tým bude nějak měnit, to ještě neví. „Zatím to neřešíme, ale je to na programu dne v nejbližší době,“ pověděl Tomáš Sedláček. A jestli načne osmou sezónu na střídačce LAPPu i on? „Musím se zeptat doma, jestli mi to ještě budou tolerovat,“ dodává s humorem.

 

Dále čtěte: Mistrům ze Zlína oficiálně skončila sezóna

 

Mistrům ze Zlína oficiálně skončila sezóna

29.03.2017 10:07

Zlínským sledge hokejistům v pátek 24. března, přesně týden po zisku titulu, oficiálně začala dovolená. Poslední akcí v letošní sezóně byla pro mistry čtvrteční akce s generálním partnerem LAPP KABEL kdy si zaměstnanci firmy mohli se zlatými hochy zkusit slegde hokej na živo.

 

Zlatý hattrick se slavil dlouho, no ještě ve čtvrtek však museli hráči LAPPu na led. V letošní sezóně naposledy. Znovu se na něm kompletně celý tým představí až začátkem srpna. „24. března klukům skončily klubové povinnosti, znovu se tým sejde na ledě až začátkem srpna. V jeho polovině je na programu soustředění a snad i nějaký ten přátelský zápas,“ nastínil Petr Julina, vedoucí mužstva SHK LAPP Zlín.

 

Hráči však od sebe nebudou odděleni celé čtyři měsíce, na polovinu května je naplánována týmová akce. „Navíc hráči, kteří jsou v reprezentaci, budou mít nějaké kempy na ledě,“ dodal Julina. A začátkem září, jako již tradičně, se ve Zlíně uskuteční mezinárodní turnaj LAPP Cup. Bližší informace o něm přineseme později.

 

Fotogalerie ze čtvrtečního zakončení sezóny se zaměstanci LAPP KABEL a fanoušky naleznete zde: petrsledge.rajce.idnes.cz/SLEDGE_HOKEJ_157

 

Kapitán Zdeněk Hábl pro ZLÍNSKÝ DENÍK: Pokud nepřijde lukrativní nabídka, zůstanu ve Zlíně

26.03.2017 20:21

Dvěma góly ve finále značně pomohl zlínským sledge hokejistům jako správný kapitán dokonat zlatý hattrick, načež si v kabině s chutí snědl pardubický perník. Reprezentační obránce a hráč, jenž nikdy nehrál jinde než ve Zlíně, v rozhovoru pro Zlínský deník pověděl mnoho zajímavostí, nechyběla ani troška humoru. 

 

Rozhovor čtěte zde: www.sledgehokejzlin.cz/products/zlinsky-denik-21-3-2017/

 

VÍTEJ ZLATÝ HATTRICKU! O titulu rozhodl zlatý gól Joppy v nájezdech

18.03.2017 12:12

Ve Zlíně se po pátečním triumfu nešlo spát. Tamní sledge hokejisté v samostatných nájezdech udolali poměrem 3:2 svého soka z Pardubic a pověsili si na krk zlaté medaile. A co víc, jakožto první v historii dokázali získat putovní pohár do svého trvalého držení za mistrovský hattrick! Historická chvíle nejen pro Zlín, sledge hokejisté z Baťova města se ve 20 hodin a 20 minut v pátek 17. března 2017 stali nesmrtelnými. Zlatý gól dal v rozstřelu Martin Joppa, gólman Molek zase všechny tři pokusy soupeřů úspěšně zlikvidoval.

 

ZLÍN - PARDUBICE 3:2sn (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0 - 1:0)

 

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl (C), Šafránek – Stodůlka (A), Palát (A), D. Hábl, Joppa, Ligda, Slováček, Rauš.

 

Sestava Pardubic: Boček (Drahý) – Štěpják, Kvoch. J. Kubeš, P. Kubeš (C), R. Buhr – Motyčka, Michalec, Horníček, V. Buhr, Doležal (A), Kořínek, Chudomoský, Ledvinka.

 

Branky a nahrávky: 38. Z. Hábl (Joppa), 39. Z. Hábl (Palát, Šafránek), rozh. náj. Joppa – 4. Kvoch, 43. P. Kubeš.

 

Statistiky: Vyloučení: 0:1 Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 25:8 (8:3, 8:2, 7:1 - 2:2), Konečný stav série: 2:0.

 

Úvod zápasu Lappákům dle představ nevyšel. Ačkoli měli v prvních minutách více ze hry, ve 4. minutě inkasovali. Vyhození domácí obrany zachytil na modré čáře Kvoch a svým pohotovým pokusem zaskočil Molka - 0:1. Drtivá převaha domácích pokračovala i nadále, ovšem koncovka Zlínské velmi trápila a do pauzy už další branka nepadla.

 

Branka Bočka byla pro LAPP zakletá i nadále. Nespočet šancí gól nepřinesl ani v prostředním dějství. Buď domácí trefovali brankovou konstrukci, nebo pro jistotu branku netrefovali vůbec.

 

Vše bylo o jednom gólu. Branka na 0:2 by zřejmě zápas zlomila, stejně tak ale vyrovnávací trefa mohla dodat klid na hokejky Zlína. To druhé nakonec bylo pravdou. A kdo jiný by měl vzít celou situaci na sebe, než kapitán.

 

Ve 38. minutě Zdeněk Hábl vyrovnal, načež za 72 vteřin svou další brankou překlopil vedení na stranu Zlína. Do konce třetí třetiny v tu dobu zbývalo něco málo přes šest minut, těsné vedení ale Lappáci neubránili. Paradoxně další chybná rozehrávka zařídila vyrovnání z hole Pavla Kubeše, která však byla teprve první střelou Mustangů ve třetí části!

 

Nerozhodl ani pětiminutové prodloužení, ačkoli šancemi se taktéž nešetřilo. Fanoušci v čele s bubeníkem s kompletní bicí soupravou hnali domácí ke zlatu.

 

Samostatné nájezdy také dlouho neviděly gól. Až ve třetí sérii otevřel skóre domácí Martin Joppa krátkou kličkou a zasunutím puku pod ruku brankáře Pardubic. „Poradil mi zkušený Petr Stodůlka, co mám udělat, napůl gól patří jemu. Je to můj nejdůležitější gól v kariéře,“ pověděl střelec, jak se o pár sekund později ukázalo, zlatého gólu. Kapitán Mustangů Kubeš totiž v rozhodujícím momentu na Molka neuspěl.

 

Jsme mistři, jsme mistři,“ zvolal kdosi při sprintu k brance domácího gólmana. Historický moment dojal nejednoho. „Jsem tvrďák, ale toto mě dostalo. Poprvé v trenérské kariéře jsem dojatý,“ řekl trenér Sedláček, který za sedm let získal s týmem čtyři tituly.

 

„Máme za sebou sedm let spolupráci a čtyři tituly. Moc vám děkuji, děkuji za to, jak reprezentujete rodinu LAPP,“ pověděl René Sedlák, ředitel společnosti LAPP KABEL, s. r. o, která je generálním sponzorem SHK LAPP Zlín.

 

 

Historický okamžik možná už v pátek ve Zlíně. Získají sledge hokejisté zlatý hattrick?

15.03.2017 11:06

Možná už v pátek bude zlínské publikum svědkem historického okamžiku, kdy sledge hokejisté LAPPu jakožto první v historii dokonají zlatý hatrrick, což by znamenalo vzít si natrvalo do držení pohár pro vítěze. "Bylo by hezké, kdyby se vrátil tam, kde to vlastně všechno vzniklo," řekl trenér Zlína Tomáš Sedláček na adresu toho, že právě v Batově městě tento sport vznikl. Ve Zlíně se hraje v pátek od 18:30, v případě prohry bude rozhodovat sobotní duel ve stejný čas na stejném místě, na obě utkání je vstup ZDARMA.

 

První důležitý krok udělali zlínští sledge hokejisté v sobotu na ledě Pardubic, kde zvítězili 3:1. "Zápas samozřejmě hodnotím pozitivně, jelikož jsme vyhráli. Sice tam byly úseky, ve kterých nás soupeř přehrával, ale to se dalo čekat. Pardubice jsou kvalitní tým, nic vám nedají zadarmo, tím tuplem ne ve finále. Před utkáním byla možná menší nervozita, každopádně kluci jsou natolik zkušení, že se s tím poprali dobře,“ pověděl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

V sérii hrané na dva vítězné zápasy tak má jeho celek dva mečboly. „Bude to svátek, doufám, že bude podobně bouřlivá atmosféra jako v Pardubicích. Snad si to užijeme i s tou zlatou tečkou na konci,“ doufá kouč LAPPu. Pro jeho svěřence bude výhodou domácí prostředí, kde už více než dva roky neprohráli. „Ale musíme to euforii krotit, dokud rozhodčí nepískne konec a na naší straně nebude svítit vyšší číslo vstřelených branek, nesmíme nic vypustit. Ano, hrajeme doma a vedeme, tudíž pod tlakem je soupeř, avšak je to zrádné. Ovšem ano, jsme blízko, a zároveň daleko, od onoho cíle,“ řekl Sedláček.

 

Mustangům by měl navíc ve Zlíně chybět Bernard Herink. „Malé plus to je, ale to nesmíme řešit. Jak jsem říkal před sérií, hokej se hraje celoplošně, ne na jednoho hráče,“ má jasno trenér, jenž kroutí na střídačce Moravanů již sedmou sezónu.

 

Co by se dělo při případné výhře, to se pochopitelně neříká. „Není to publikovatelné,“ směje se pětačtyřicetiletý lodivod. Podobně se směje i při dotazu, kdo dle něj vstřelí případný zlatý gól. „Klidně ať je vlastní,“ odvětí. Na tuto anketní otázku můžete hlasovat na pravé straně našeho webu.

 

Hráči SHK LAPP Zlín budou doufat v podporu diváků, pro které je vstup ZDARMA, navíc vstupenky v ceně 0 korun budou slosovatelné o hodnotné ceny!

 

Věcné ceny věnovaly tito partneři:


   

     

 

 

Šafránkův hattrick nasměroval Zlín k první finálové výhře na ledě Pardubic

11.03.2017 19:14

Zlínští sledge hokejisté slaví ve finálové sérii první výhru, a to když zásluhou Šafránkova hattricku zvítězili na ledě Pardubic 3:1. Lappáci si za slušné atmosféry vytvořili tříbrankové vedení, které nakonec udrželi až do závěrečné sirény. Slavit mistrovský hattrick mohou Zlínští již v pátek na domácím ledě, kde se hraje od 18:30 hodin. Případný třetí rozhodující zápas je na programu v sobotu taktéž od půl sedmé.

 

 

PARDUBICE – ZLÍN 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

 

Sestava Pardubic: Boček – Motyčka, Štěpják, Hýbner, Kvoch, Kubeš Jiří, Michalec, Horníček, Kubeš Pavel, Buhr Votěch, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský, Ledvinka, Buhr Richard

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Hábl Zdeněk, Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl David, Slováček, Joppa, Rauš

 

Branky a nahrávky: 29. P. Kubeš (Štěpják) – 10. Šafránek (Palát, Stodůlka), 20. Šafránek (Stodůlka, Z. Hábl), 25. Šafránek (Stodůlka).

 

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 12:20 (6:4, 4:10, 6:2) Vyhraná vhazování: 18:25 Diváci: 270

 

Úvod utkání patřil domácímu celku, dvě nebezpečné střely vyslal Herink, gólman Matoušek byl ale připraven. Když následně hráli Mustangové přesilovou hru, pálil kapitán Pardubic Pavel Kubeš pouze do tyče.

 

Od deváté minuty ale přebrali slovo Zlínští. Ligda svůj samostatný únik gólově ještě nezakončil, o minutu později už ale Zdeněk Šafránek zakončil parádní kombinaci úspěšně – 0:1. Z následného tlaku Lappáci už do pauzy branku nevytěžili, z brejku se to nepovedlo ani Mustangům.

 

Nikterak zajímavý začátek prostředního dějství skončil po pěti minutách gólem. Ihned po buly v útočné třetině vystřelil Zdeněk Hábl, jehož pokus se přes hokejku Stodůlky dostal až k dorážejícímu Zdeňku Šafránkovi – 0:2!

 

Poté měl dvě solidní šance Palát, především jeho druhou střelu Boček vůbec neviděl, leč o masku domácího brankáře se kotouč odrazil na horní síťku. Druhá třetina jasně patřila Zlínu, a tak po zásluze zvýšil na 3:0. David Hábl ještě úniku nevyužil, následně ve 26. minutě z mezikruží už ale Zdeněk Šafránek uspěl, čímž dovršil hattrick! Nutno však jmenovat o Petra Stodůlku, jenž byl asistencí u všech branek.

 

Až ke konci periody Mustangové zahrozili, a přestože Matoušek předvedl několik parádních zásahů, přeci jenom Východočeši snížili. Až moc prostoru ke střele dostal Pavel Kubeš, jenž se nemýlil – 1:3.

 

Poslední část byla spíše bojovná, Zlín bránil dvougólový náskok. Branky mohly přidat oba týmy, nakonec ale nepadla v této třetině žádná. Spokojenější tak byl z obou fanouškovských táborů ten hostující o počtu zhruba dvaceti lidí.

 

Fotogalerii naleznete zde: www.facebook.com/pg/Sledge-hokej-Zl%C3%ADn-180789641950963/photos/?tab=album&album_id=1629623013734278

 

Děkujeme za dnešní perfektní povzbuzování a zároveň zveme fanoušky na domácí zápasy, které se hrají v pátek 17. 3 od 18:30 hodin na PSG aréně. Případný třetí rozhodující duel je na programu o den později ve stejný čas.

 

Pavel Julina pro ZLÍNSKÝ DENÍK: Zlatý hattrick je sen

09.03.2017 14:35

Bude to jeho osmé finále v kariéře, snad počtvrté vítězné. Pavel Julina v šestatřiceti letech je služebně nejstarším hráčem ligy, nikdo nehraje déle. V sobotou vyjede bojovat se svým týmem o zlatý hattrick do Pardubic. "Zlatý hattrick je sen," říká Julina v rozhovoru pro Zlínský Deník, který si můžete přečíst na následujícím odkazu.

zlinsky.denik.cz/hokej_region/zlaty-hattrick-je-sen-hlasi-julina-20170308.html

 

Finále startuje! Zlín v sobotu zajíždí k prvnímu zápasu do Pardubic

07.03.2017 21:02

Boj o zlatý hattrick pro Lappáky míří do finishe. Zlínští sledge hokejisté odstartují finálovou sérii hranou na dvě vítězná utkání na půdě soupeře, v Pardubicích se hraje v sobotu od 15 hodin ve velké Tipsport aréně. Odvety jsou pak naplánovány na pátek 17. března od 18:30 na PSG aréně, případně ve stejný čas o den později, tj. v sobotu.

 

Zlín postoupil do finále po vyřazení Sparty 2:0 na zápasy. To Mustangové měli tvrdší oříšek, Karlovy Vary předčili až ve třetím rozhodujícím duelu. „Každopádně Pardubice ke konci základní části nabraly neskutečnou formu a to potvrdily vyřazením Varů. Je těžké předvídat, kdo má navrch. Šance jsou padesát na padesát, uvidí se až na ledě,“ pověděl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Vzestupnou formu Východočechů potvrzují i vzájemné duely ze základní části obou finalistů. Za což v prvním měření sil vyhrál LAPP doma 9:2, v Pardubicích zápas došel až do nájezdů. 4:3 nakonec triumfoval znovu Sedláčkův výběr.

 

Ten si bude muset dát pozor i na hvězdu Pardubic a celkově německé reprezentace Bernarda Herinka. „Eliminovat jeho sílu se určitě nějak dá, není to ale o jednom hráči. Musíme hrát celoplošný hokej,“ uvědomuje si pětačtyřicetiletý stratég.

 

Síla Mustangů může být i v početném kádru. „Ale nebudou z něj určitě hrát všichni. Tohoto se moc nebojím, i naši hráči jsou na tom dobře fyzicky. Navíc je konec sezóny, není se na co šetřit,“ burcuje Sedláček.

 

Menší vrásky na čele mu dělá účast zlínských hráčů Ligdy a Joppy na reprezentační akci Slovenska v Itálii mezi prvním a druhým finálovým duelem. „Co už naděláme, v reprezentačních povinnostech jim samozřejmě bránit nebudeme. Dostanou ale kázání, aby se nezranili,“ dodává s úsměvem kouč trojnásobného českého šampióna.

 

Lappáky ve finále čekají Pardubice

19.02.2017 14:43

Zlínské sledge hokejisty čeká ve finálové sérii tým Pardubic. Ten dokázal na ledě Karlových Varů v rozhodujícím utkání zvítězit 4:1 a celkově tak ovládl sérii poměrem 2:1. LAPP v sezóně v obou případech Mustangy porazil, doma 9:2, na jejich ledě 4:3 po samostatných nájezdech.

Zlatý sen o hattricku žije! Zlín po výhře 5:0 nad Spartou slaví postup do finále

18.02.2017 19:34

Zlínští sledge hokejisté za parádní atmosféry na domácím ledě rozebrali pražskou Spartu 5:0 a slaví postup do finále. Lappáci využili hned prvního semifinálového mečbolu a ukončili sérii za stavu 2:0. Ve finále se Zlín utká s vítězem série Karlovy Vary versus Pardubice, kde je stav nerozhodný 1:1 na zápasy.

 

ZLÍN – SPARTA 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, Šafránek, Stodůlka, Palát, Ligda, Joppa, D. Hábl, Rauš, Slováček

Branky a nahrávky: 7. David Hábl (Joppa), 11. David Hábl (Joppa, Ligda), 22. Šafránek (Ligda), 24. Joppa (Ligda), 29. Palát (Šafránek, Zdeněk Hábl).

Statistiky: vyloučení: 1:1, využití: 1:0, v oslabení: bez, střely na branku: 22:11 (14:1, 6:2, 2:8), diváci: 160, konečný stav série: 2:0

 

Domácím hráčům skvěle vyšel vstup do utkání, David Hábl ani Joppa ale své šance neproměnili. Poslat Pražany do vedení mohl v úniku Zapletal, branku ale minul, čímž zpečetil osud utkání, od té doby totiž Sparta až do třetí třetiny vůbec nezahrozila.

 

V čase 6:02 se Lappáci radovali poprvé, nabídku Joppy zužitkoval v gól David Hábl – 1:0! Uběhlo pět minut a Vápenka inkasoval podruhé, znovu zafungovala kombinace mezi Martinem Joppou a skórujícím Davidem Háblem – 2:0. LAPP vedl po první třetině zaslouženě, poměr střel byl 14:1.

 

Prostřední dějství rozhodlo definitivně. Palát sice nejprve z vyložené šance trefil břevno, následný pokus Zdeňka Šafránka už ale do sítě zapadl – 3:0. Uběhly dvě minuty a už se mluvilo o debaklu, slovenské přečíslení Ligda a Martin Joppa zakončil druhý jmenovaný – 4:0.

 

Ve 28. minutě putoval na trestnou lavici sparťanský Zapletal a reprezentační gólman Vápenka inkasoval popáté, tentokrát po dělovce Davida Paláta. LAPP tak předvedl unikátní kousek, Vápenka totiž pět gólů dostal naposledy 21. února 2015 v Karlových Varech.

 

Do třetí části už domácí trenér Sedláček pustil do hry všechny hráče, navíc nehrál pro zranění Zdeněk Hábl. To znamenalo víc práce pro zlínského brankáře Molka, který si nakonec několika skvělými zásahy zaslouženě udržel čisté konto. „První dvě třetiny jsem neměl skoro žádnou práci, až v té poslední mě kluci nechali vyniknout,“ usmíval se Molek, který si připsal jedenáct těžkých zásahů.

 

Onlajn přenos včetně gifů z gólů zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-18/id/200807

 

Z euforie do reality, Zlín čeká po triumfu ve Švédsku domácí semifinálový duel se Spartou

14.02.2017 19:10

 

Ani nestihnou zlínští sledge hokejisté doslavit triumf ze Švédska a už je budou čekat další důležité zápasy. Již v sobotu od 15 hodin budou moci hráči LAPPu slavit postup do finále, a to v případě, že využijí semifinálového mečbolu se Spartou. Pokud se to nepovede, o den později bude na programu rozhodující duel, jenž se rovněž odehraje na PSG aréně ve Zlíně, a to od 11:45 hodin.

 

V pondělí přijeli zlatí hoši z Malmö, již ve čtvrtek už je ale čeká trénink a o víkendu utkání. „Musíme tu euforii krotit,“ ví trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho tým má v sérii mečbol, a to když na ledě soupeře úvodní duel vyhrál 1:0. „A nebude mi vadit, když stejným poměrem vyhrajeme i v sobotu. Týmu věřím, navíc hrajeme doma,“ říká kouč úřadujících mistrů české ligy.

 

V sobotu proti Zlínu nastoupí samozřejmě i kapitán Sparty Zdeněk Krupička, jenž byl právě s Lappáky ještě před pár dny ve Švédsku. „V našem celku se mu velmi dařilo, navíc byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje, takže samozřejmě si na něj budeme muset dát pozor. Nedávno to byl spoluhráč, ale už když jsme ho vysazovali v Praze, schytal pár poznámek,“ usmíval se Sedláček.

 

Zlínští hráči jsou tak velmi dobře naladěni na sobotní bitvu, důležité samozřejmě bude dobře zregenerovat. „Turnaj byl velmi náročný, za čtyři dny jsme odehráli osm zápasů, navíc k tomu cestování… Kluci už ke konci finále žrali led a počítali vteřiny. Každopádně sílu vám výhra dodá, navíc když to zvládneme v rámci odplaty, jelikož Oslo nám na LAPP Cupu vyfouklo stříbro,“ uzavírá předzápasový hovor Tomáš Sedláček.

 

Hráči SHK LAPP Zlín budou doufat v podporu diváků, pro které je vstup ZDARMA, navíc vstupenky v ceně 0 korun budou slosovatelné o hodnotné ceny!

 

Věcné ceny věnovaly tito partneři:


   

     

 

ŠVÉDSKÁ POHÁDKA MÁ HAPPY END, DO ZLÍNA PUTUJE ZLATO!

12.02.2017 15:14

Švédská pohádka jménem Zlín na Malmö open má šťastný konec! Zlínští sledge hokejisté dokázali ve finálovém klání bojovností porazit norské Oslo 2:1 a odšpuntovat tak šampaňské. LAPP si tak neskutečně vylepšil bilanci z tohoto turnaje, kde je sice už poosmé, každopádně nikdy nedopadl lépe jak šestý. Zlatí hoši se ihned po zápase vydávají na dlouhou zpáteční cestu, která bude jistě velmi zajímavá.

 

ZLÍN – OSLO 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

 

Sestava Zlína: Matoušek - Julina, Doležal, Z. Hábl, Kubeš, Krupička, D. Hábl, Stodůlka, Palát, Slováček

Branky a nahrávky: 23. Z. Hábl, 38. Kubeš (Palát) – 38.

Statistiky: Vyloučení: 3:1 Využití: 0:1 V oslabení: 1:0 Střely na branku: 14:12 (4:3, 4:3, 6:6)

 

V úvodu utkání začali lépe norští hráči, kteří na dobré čtyři minuty dostali Zlín pod tlak. Následně si LAPP zahrál díky zbytečnému faulu soupeře přesilovku, gólový účet zápasu se však neotevřel. Před první pauzou ještě solidní pokus vyslal od kruhu Julina, ovšem pouze do lapačky brankáře Tigers.

 

V prostředním dějství dobře našel Kubeš mezi kruhy volného Davida Hábla, i jeho pokus ale skončil v pohotové lapačce brankáře Denga. A když zbytečný faul Paláta Zlín v oslabení přečkal, šel do vedení. V čase 22:04 rozvlnil síťku skrytou střelou Zdeněk Hábl! – 1:0. Oslo znervóznělo, ale do druhé přestávky už se stav i díky gólmanovi Matouškovi nezměnil.

 

Na začátku třetí třetiny se museli Zlínští dvakrát bránit oslabení, a navíc při tom druhém odskočili do dvoubrankového vedení! Ujel v něm Pavel Kubeš a uspěl – 2:0! Již za půl minuty ale Oslo snížilo, přesilovku tak nakonec využilo…

 

Následovalo sedm perných minut pro celý Zlín, čas utíkal neskutečně pomalu… Nakonec ale dvě sekundy před koncem uskočil Norům puk do středního pásma, čímž odstartovaly oslavy.

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-12/id/200996

 

Tak už jdeme do finále, poslední tóny zní! Zlín si v Malmö zahraje o zlato s Oslem

11.02.2017 15:59

Zlínští sledge hokejisté si na Malmö open zahraje finále! Skvělou zprávu ze severu Evropy přineslo semifinálové utkání mezi LAPPem a domácím FIFHem, které čeští bojovníci ovládli poměrem 3:1! Souboj o zlato se odehraje v neděli ve 14:15 hodin proti Oslo Tigers, které v semifinále porazilo Dolný Kubín hladce 5:0.

 

ZLÍN – FIFH 3:1 (1:1, 2:0)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Kubeš, Doležal, Krupička, Z. Hábl, D. Hábl, Stodůlka, Palát, Slováček

Branky a nahrávky: 11. Z. Hábl (Krupička, Doležal), 17. Kubeš (Krupička), 23. Kubeš – 7.

Vyloučení: 1:1 Využití: Bez V oslabení: 1:0 Střely na branku: 15:6 (7:3, 8:3)

 

Zápas začal na obě strany opatrně, větších šancí nebylo. Více do útoku se tlačili Zlínští, to se jim však v 7. minutě vymstilo, kdy šli Švédové do vedení po rychlém brejku – 0:1.

 

Následně dobře zapracovala dvojice Kubeš – Palát, druhý jmenovaný ale ani jednu tutovou nabídnutou šanci k vyrovnání nevyužil. První branka LAPPu přišla až v 11. minutě, kdy střelu Doležala dorazil do sítě Zdeněk Hábl – 1:1.

 

Do druhé půle vstoupili hráči českého týmu ještě lépe, a to když ihned vedli. Rána Krupičky se odrazila od masky k Pavlu Kubešovi, jenž nezaváhal!

 

FIFH moc nehrozil, a když už se mu něco povedlo vymyslet, byl na místě brankář Molek. Na konečných 3:1 upravil v oslabení opět Pavel Kubeš, který využil zaváhání soupeřovi obrany při rozehrávce k nekompromisní ráně pod břevno. Zápas tedy průběhem připomínal střetnutí těchto dvou týmů ve skupině, kde Zlín taktéž obracel stav na konečných 3:1.

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-11/id/200966

 

Onlajn na finále zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-12/id/200996

 

Zlín v Malmö ovládl základní skupinu, nezastavila jej ani švédská Nacka. V semifinále se LAPP utká s FIFHem

11.02.2017 13:13

Zlínští sledge hokejisté slaví v Malmö vítězství v základní skupině turnaje. V posledním utkání se švédskou Nackou vyhráli 6:2 a dosud tak nepoznali na turnaji přemožitele. LAPP se 16 body skončil první s dvoubodovým náskokem na druhé Oslo a v semifinále narazí na švédský FIFH, který ve skupině porazil 3:1. Zápas se hraje již dnes od 14:15 hodin!

 

ZLÍN – NACKA 6:2 (3:0, 3:2)

 

Sestava Zlína: Matoušek - Julina, Kubeš, Doležal, Krupička, Z. Hábl, D. Hábl, Stodůlka, Palát, Slováček

Branky a nahrávky: 3. Z. Hábl (Kubeš), 3. D. Hábl (Krupička), 8. Palát (Kubeš), 18. Palát (Kubeš), 21. Julina, 29. Krupička (Stodůlka) – 24. a 26.

Statistiky: Vyloučení, využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 15:7 (5:3, 10:4)

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-11/id/200752

Napřed triviální chyba, potom zkažená nula vynikajícího Molka v posledních sekundách. Zlín s Oslem remizoval

10.02.2017 23:53

Zlín versus Oslo… Ke konci druhého hracího dne se sešly dva týmy, které už měly jisté umístění v popředí tabulky po základní části, a i proto možná zápas skončil remízou 1:1, zřejmě zaslouženou… Jak pro koho ale. LAPP je nyní na druhé pozici bod za svým dnešním soupeřem, každopádně má o zápas méně než on… Prvenství v tabulce po základní skupině si může vybojovat zítra proti švédskému týmu Nacka HI, úvodní buly je v 11:45 hodin.

 

 

ZLÍN – OSLO 1:1 (1:0, 0:1)

 

Sestava Zlína: Molek -  Julina, Kubeš, Doležal, Krupička, Z. Hábl, D. Hábl, Stodůlka, Palát, Slováček

Branky a nahrávky: 11. Palát (Kubeš) – 30.

Statistiky: Vyloučení: 2:1, navíc TS pro Oslo Využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 7:12 (3:4, 4:8)

 

Oba týmy nasadily od úvodního buly do hry kompletní soupisku, jelikož oba celky již měly jisté semifinále.  Do více šancí se dostávali norští hráči, naráželi však na parádního brankáře Molka, jenž dosud držel na turnaji neprůstřelnost.

 

Lappáci hned ve druhé minutě špatně střídali a museli se bránit ve čtyřech, zvládli to však obstojně. První větší šance Zlína měl Kubeš, situaci ale překombinoval. Ještě před pauzou se zlínský muž v masce blýskl při úniku soupeře, kde taktéž dokázal tento minisouboj vyhrát.

 

Za to brankář Osla si vybral slabší chvilku, a to když se ve 12. minutě rozhodl vyjet pro puk mezi kruhy. Svou rozehrávkou vystavil své spoluhráče do maléru, čehož využil Pavel Kubeš, který pohotově posunul puk do prázdné branky zakončujícímu Davidu Palátovi – 1:0.

 

Molek čaroval i ve druhém poločase, přečíslení Norů tři na jednoho vykryl lapačkou, a když už byl i zlínský brankáře na vše krátký, zaskočil za něj na brankové čáře obránce Julina. Poté však stejný hráč údajně zalehl puk v brankovišti a bylo nařízeno trestní střílení. I s tím si však Molek poradil, zasáhl maskou!

 

Tlak Osla se stupňoval, více než dvě minuty před koncem navíc kouč Tigers odvolal brankáře. A v ten moment se začaly dít věci…

 

Když už Zdeněk Hábl jel sám na prázdnou branku, vypadalo to, že bude rozhodnuto, jenomže v ten moment se ozvala píšťalka rozhodčího. Ofsajd! „Absolutně jsem to nechápal… Podíval jsem se doprava a viděl jsem tam Zdeňka Krupičku, tak jsem ho už málem sjel… Nakonec jsem ale zjistil, že mi tam přejel brácha, který ale neskutečně rychle zmizel na střídačce,“ popisoval po utkání kapitán SHK LAPP Zlín a autor neplatného gólu Zdeněk Hábl s obdivem, jak rychle jeho bratr David zapadl na střídačku…

 

A aby toho nebylo málo, Oslo nakonec 23 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnalo na 1:1. Nakonec tedy asi spravedlivá remíza, Oslo bylo aktivnější. Každopádně pro gólmana Molka zase velmi nespravedlivá… „Nevadí. Samozřejmě to mrzí, byla by ta výhra o to cennější, že jsme nijak netaktizovali, hráli všichni a točili se pořád dokola. Ani při závěrečném power-play nebyla na ledě TOP sestava. Určitě si ale zaslouží uznání brankář Molek, v kabině si vysloužil velký potlesk,“ řekl trenér Zlína Tomáš Sedláček.

 

„Sice jsem dostal na turnaji první gól, ale co už. Nejsem nějak extra zklamaný, spíše překvapený, jak moc mi dnes kluci pomohli. Zblokovali neskutečné množství střel, kolikrát jsem hleděl, že ten puk ke mně nedošel. Inkasovaný gól mě mrzí, navíc když jsem si na tu střelu sáhl,“ pověděl gólman Stanislav Molek.

 

A ještě si neodpustíme jednu citaci. „Uvidíme se ve finále,“ prorokoval po zápase kouč Oslo Tigers.

 

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-10/id/200751

 

Zlín se řítí jako lavina! Malmö open stále vede, otočil i zápas s domácím FIFH

10.02.2017 15:53

Zlínští sledge hokejisté po čtyřech zápasech stále bez ztráty bodu vedou Malmö open. V zápase s domácím FIFH Malmö sice inkasovali první gól na turnaji, následně ale zběsilým finishem dokázali otočit průběh utkání a zvítězit 3:1. Večer čeká LAPP střetnutí s norským Oslem.

 

 

ZLÍN – FIFH 3:1 (0:1, 3:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Kubeš, Doležal, Krupička, Z. Hábl, D. Hábl, Stodůlka, Palát

Branky a nahrávky: 24. Zdeněk Hábl (Julina), 28. Krupička (Palát, Kubeš), 30. Krupička

Statistiky: Vyloučení: 1:5 Využití: 2:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 17:9 (7:5, 10:4)

 

Lappáci do utkání vstoupili dobře, hned po úvodním buly se dostal do úniku Palát, branku ale minul. Na druhé straně musela fungovat vyrážečka Matouška, ovšem podařilo se jí to pouze jednou. Na podruhé už rána Lundgrena od modré čáry zapadla pod horní tyčku.

 

Vyrovnat mohl Zdeněk Hábl, zblízka ale po pasu Kubeše pálil mimo. Při následné přesilovce kapitán LAPPu zase zahrozil, trefil ale jen břevno. Před pauzou měl parádní možnost i Krupička či Palát, ani oni však neuspěl.

 

Na začátku druhého poločasu Zlínští hráli další početní výhodu, Kubeš ani Krupička ale neuspěli. Hned vzápětí se naskytla další početní výhoda pro Lappáky, na kterou si dokonce trenér Tomáš Sedláček vzal oddechový čas. Jenomže… následné téčko na Kubeše odpískáno nebylo, Háblovo držení ale ano.

 

Švédové však v zápase měli pět vyloučených hráčů, a až čtvrté vyloučení LAPP využil k vyrovnání. Zdeněk Hábl si sjel mezi kruhy a propálil gólmana FIFHu. To zrovna do konce zápasu zbývalo šest minut… Uběhly další tři a Zlín už vedl, další přesilovku využil Zdeněk Krupička, jenž byl připraven na dorážku.

 

Těsné vedení 2:1 Zlín nakonec ještě navýšil, půl minuty před koncem Malmö ve spěchu založilo špatně útok a z brejku stvrdil výhru opět Zdeněk Krupička3:1!

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-10/id/200750

 

Lappáci neinkasovali ani ve třetím zápase a po skalpu Slováků přenocují v čele tabulky

09.02.2017 18:50

Zlínští sledge hokejisté zažívají parádní vstup do turnaje Malmö open. V prvním hracím dni uspěli proti dvěma norským týmům poměry 10:0 a 5:0, načež v závěru dne srazili do kolen v derby slovenský Dolný Kubín 3:0. LAPP tak přenocuje na čele tabulky před norským Oslo Tygers, se kterým se utká zítra.

 

 

DOLNÝ KUBÍN – ZLÍN 0:3 (0:1, 0:2)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Kubeš, Z. Hábl, Palát, D. Hábl, Stodůlka, Krupička, Doležal

Branky a nahrávky: 15. Krupička (Kubeš, Palát), 24. Krupička (Kubeš, Z. Hábl), 26. Kubeš (Z. Hábl)

Statistiky: Vyloučení: 1:2 Využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 7:11 (3:5, 4:6)

 

Zlínští začali aktivně, hned v první minutě na kruhu Paláta Zdeněk Hábl, prvnímu jmenovanému ale kotouč uskočil. O tři minuty později z blízka pálil Kubeš, ani on ale Lepáčka nepropálil. Na druhé straně zase musela fungovat lapačka Molka. V 7. minutě se trestuhodně dostal k dorážce Stašák, na zlínského brankáře si však nepřišel.

 

Následovala přesilovka pro LAPP, tam však své parádní šance spálil Krupička, Zdeněk Hábl i Petr Stodůlka. Když šel na trestnou lavici Palát, měli Slováci možnost dostat se do vedení, opak byl ale málem pravdou, to když Krupičkova rána neskončila v bráně jen díky dobře postavené brankové konstrukci. Dvacet vteřin před pauzou už ale Zdeněk Krupička uspěl, sám před bránou musel uspět…

 

V úvodu druhého poločasu zahrozil proti Molkovi Joppa, zlínský brankář byl však úspěšnější. Následně na druhé straně vyzval ke skórování Kubeše Zdeněk Hábl, pardubický kapitán ve službách LAPPu ale orazítkoval tyčku.

 

Možnost vyrovnat měl slovenský mančaft při vyloučení Juliny, do větší šance se ale nedostal.  A tak se ke slovu dostali zase Zlínští, na 2:0 zvýšil Zdeněk Krupička, i když nutno dodat, že jeho zakončení do prázdné klece bylo hororové…

 

Definitivní tečku utkání dal ve 26. minutě Pavel Kubeš, kterému parádně připravil puk do střelecké pozice po dobrém sólu kapitán Zdeněk Hábl.

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-09/id/200749

 

Na Zlín nevyzrál ani druhý norský mančaft, Rosenbergen dostal bůra

09.02.2017 15:50

I druhý norský tým na Malmö open dostal od zlínských sledge hokejistů příděl. Lappáci sice v úvod zápasu měli menší potíže dostat se do útoku, díky šťastnému gólu šli však ve 4. minutě do vedení. Zlínští následně přidali další čtyři góly a upravili stav na konečných 5:0. Jedinou vážnější šanci měli Norové ve druhé půli, kdy Matouška zachránilo břevno. Další utkání čeká svěřence Tomáše Sedláčka od 16:45 v derby proti Slovensku.

 

                                     

 

ZLÍN – ROSENBERGEN 5:0 (3:0, 2:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Doležal, Kubeš, Krupička, Slováček, D. Hábl, Palát, Stodůlka

Branky a nahrávky: 4. Slováček, 6. Krupička (Julina), 9. Stodůlka (Krupička, Julina), 20. Palát (Krupička), 30. Palát (Kubeš)

Statistiky: Vyloučení: 1:0 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 12:1 (7:0, 5:1)

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-09/id/200748

LAPP na úvod Malmö open vymazal norský celek Mjosa Kjelkehockey

09.02.2017 09:39

Zlínští sledge hokejisté na úvod Malmö open vymazali deseti góly norský tým Mjosa Kjelkehockey. Již od úvodního buly měl český tým jasnou převahu a po půli vedl 3:0. Norové, kteří nestřídali, následně obdrželi dalších sedm branek, stav se zastavil na skóre 10:0. Gólman Molek "vychytal" čisté konto, jediná střela na něj skončila na tyči. Další utkání čeká Lappáky od 13 hodin s dalším norským týmem, a to s Rosenbergem.

 

                                                  

 

ZLÍN – MJOSA 10:0 (3:0, 7:0)

 

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Doležal, Kubeš, Krupička, Slováček, D. Hábl, Palát, Stodůlka

 

Branky a nahrávky: 7. Palát (Kubeš), 12. Krupička (Stodůlka), 15. Z. Hábl (Krupička), 19. Doležal (Krupička), 21. D. Hábl (Krupička), 22. Julina (Z.Hábl), 22. Stodůlka (D. Hábl), 26. Z. Hábl (Julina), 29. Krupička (Doležal, Stodůlka), 30. Kubeš (Z. Hábl).

 

Statistiky: Vyloučení, využití, v oslabení: Bez Střely na branku: 30:0 (15:0, 15:0).

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-09/id/200747

Zlínský tým odcestoval do Švédska bez Šafránka

07.02.2017 15:44

Zlínští sledge hokejisté vyrazili na turnaj do švédského Malmö s citelnou ztrátou, ze zdravotních důvodů neodcestoval na sever útočník a kapitán české reprezentace Zdeněk Šafránek. Lappáci by do cíle měli dorazit ve středeční dopoledne, turnaj pro ně začíná ve čtvrteční ráno.

 

Všechny informace a odkazy na onlajn přenosy naleznete na zde: www.sledgehokejzlin.cz/malmo-open-2017/

Tým SHK LAPP Zlín čeká turnaj ve švédském Malmö

05.02.2017 19:24

Zlínští sledge hokejisté se začátkem února vydají do švédského Malmö na mezinárodní turnaj Malmö Open 2017. V rámci této akce se uskuteční i sledge hokejový turnaj, kterého se účastní sedm tým ze čtyř evropských zemí. Do Malmö míří Lappáci po osmé, poprvé to bylo v roce 2001, naposledy v roce 2012.

 

V úterý 7. února, po odehrání prvního semifinálového zápasu, se úřadující mistři české ligy vydají na sever, kde postupně v základní části vyzvou švédské týmy FIFH Sledgehammers a Nacka HI, norské celky Oslo Tigers, Mjosa Kjelkehockey, I.L. Kraakene Moss Hockey a slovenský tým Dolný Kubín. Následovat budou vyřazovací boje. Celkově tak Lappáci mohou sehrát až devět zápasů ve čtyřech dnech.

 

„Bude to samozřejmě fyzicky velmi náročné, ale podmínky budou stejné pro všechny. Každopádně nejedeme na výlet, pokusíme se urvat co nejlepší výsledek. Těžko se ale říká, co by bylo úspěchem, jelikož některé týmy neznáme vůbec a u jiných nevíme, v jaké sestavě budou,“ říká trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho kádr však doznal změn, dlouhodobě nemocný je Kamil Šnajdar, vzhledem k účasti na turnaji i slovenského týmu přijde o Martina Joppu, Mariána Ligdu a Aleše Rauše.

 

LAPP tak musel hledat adekvátní posily. „Nakonec s námi pojede kapitán Sparty ZDENĚK KRUPIČKA i kapitán Pardubic PAVEL KUBEŠ. Třetím nominovaným je taktéž hráč Mustangů Pavel Doležal,“ odtajňuje informace kouč zlínských hokejistů na sáňkách.

 

Sestava SHK LAPP Zlín na Malmö Open 2017:
 

Brankáři: Jan MATOUŠEK, Stanislav MOLEK
Hráči do pole: Pavel JULINA, Zdeněk HÁBL, Pavel KUBEŠ, Zdeněk ŠAFRÁNEK, David HÁBL, David PALÁT, Petr STODŮLKA, Pavel DOLEŽAL, Zdeněk KRUPIČKA, Daniel SLOVÁČEK

 

Informace z turnaje naleznete zdewww.sledgehokejzlin.cz/malmo-open-2017/

 

První semifinálový zápas proti Spartě ovládl Zlín těsnou výhrou 1:0!

04.02.2017 23:02

Skvěle! Zlínští sledge hokejisté zaznamenali v semifinálové sérii se Spartou na jejím ledě první vítězství. V sérii hrané na dvě výhry se ujali proti Pražanům vedení 1:0 ve 29. minutě, přičemž stav už se do závěrečné sirény nezměnil. V příštím týdnu čeká LAPP turnaj ve Švédsku, druhé utkání semifinále je na programu v sobotu 18. února ve Zlíně, kde se odehraje o den později případný třetí rozhodující duel.

 

 

SPARTA – ZLÍN 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

 
 

Sestava Sparty: Vápenka – Z. Krupička, Raul, Zapletal, J. Krupička, Novotný, Frolík, Mekleš, Nachtigalová

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Rauš, Joppa

 

Branky a nahrávky: 29. Stodůlka (Šafránek, Palát)

 

Statistiky: Vyloučení: Bez Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 12:24 (3:11, 3:4, 6:9). Vyhraná buly: 5:24.

 

Zlínští dle očekávání začali aktivně a dostali hned zkraje soupeře pod tlak. Dobré šance měl Zdeněk Hábl, kterému puk při koncovce uskočil, Palát, jenž zblízka netrefil poloprázdnou branku či svou tvrdou ránou Joppa, ani jeden z těchto pokusů ale za zády Vápenky neskončil. Pražané poprvé ohrozili branku Matouška až v samém závěru první třetiny, kdy jim k tomu napomohli Lappáci chybou v obraně. Sparta vyprodukovala tři solidní střely, gólman Zlína ale byl jednou hokejkou a dvakrát ramenem na místě.

 

Oproti první třetině, kde hosté vyslali na branku Sparty jedenáct střel, pálili hráči LAPPu v prostředním dějství méně. Sice pouze čtyřikrát, za to se ale dočkali vedoucího gólu. Pojďme ale popořadě… Emoce vzbudil únik Šafránka, který skončil hákováním na hranici pravidel. Nevylučovalo se ani při následném tvrdém ataku v gólové šanci postaveného Joppy. I tak se ale dokázali Moravané dostat do vedení. Ve 29. minutě parádní kombinaci po ose Palát, Šafránek, zakončoval do prázdné branky nejstarší hráč ligy sedmapadesátiletý Petr Stodůlka – 0:1.

 

Hned po úvodním buly třetí části mohl zvýšit vedení Zdeněk Hábl, sám před Vápenkou ale neuspěl. Ve 35. minutě se Pražané dostali do útočné třetiny a hned z toho byl mejdan… Během minuty vyslali pět střel na Matouška, jemuž obrana moc nepomáhala, brankář úřadujících mistrů si ale vedl bravurně! „Však jsem tam od toho, aby mě ty puky trefovaly,“ prohodil s úsměvem skromně Matoušek.

 
Závěr duelu už si Zlínští pohlídali a nedovolili soupeři zkusit ani power-play. LAPP tak zvítězil na ledě Sparty nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, stejným poměrem vede i v sérii.
 

Onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-04/id/200262

 

V sobotu startuje play off, Lappáci na jeho úvod jedou na led Sparty

30.01.2017 22:20

Boj o titul začíná. Semifinálová série mezi Zlínem a Spartou odstartuje již v sobotu, a to na ledě Sparty. V Neratovicích se hraje od 13 hodin.

 

LAPP sice ovládl základní část, každopádně vzhledem k systému vyřazovacích bojů začíná venku. Hraje se totiž na dva vítězné zápasy, přičemž lépe postavený tým má výhodu domácího prostřední při druhém a případném třetím rozhodujícím duelu. „Samozřejmě je to sporné, zda - li je výhoda končit doma a začínat venku. Zase ano, máte případně o jeden zápas navíc doma, ale zase ten podstatný první zápas, který dostane poražený tým pod tlak, hrajete venku,“ uvažuje trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Jeho tým v Neratovicích v základní části padl 2:3, doma ale vyhrál 3:1. „Musíme hrát minimálně tak dobře jako doma, kdy jsme vyhráli. Zřejmě to budou utkání o jednom gólu, takže ho musíme vstřelit my,“ usmívá se Sedláček.

 

Jak už bylo zmínění, Zlínští by v případném třetím rozhodujícím zápase měli výhodu domácího ledu. Tam už více než dva roky neprohráli. Náhoda? „Těžko říct, jestli je to náhoda nebo ne. Každopádně statistiku neoklamete,“ dodává trenér úřadujících šampiónů.

Tým SHK LAPP Zlín čeká turnaj ve švédském Malmö

30.01.2017 00:14

Zlínští sledge hokejisté se začátkem února vydají do švédského Malmö na mezinárodní turnaj Malmö Open 2017. V rámci této akce se uskuteční i sledge hokejový turnaj, kterého se účastní sedm tým ze čtyř evropských zemí. Do Malmö míří Lappáci po osmé, poprvé to bylo v roce 2001, naposledy v roce 2012.

 

V úterý 7. února, po odehrání prvního semifinálového zápasu, se úřadující mistři české ligy vydají na sever, kde postupně v základní části vyzvou švédské týmy FIFH Sledgehammers a Nacka HI, norské celky Oslo Tigers, Mjosa Kjelkehockey, I.L. Kraakene Moss Hockey a slovenský tým Dolný Kubín. Následovat budou vyřazovací boje. Celkově tak Lappáci mohou sehrát až devět zápasů ve čtyřech dnech.

 

„Bude to samozřejmě fyzicky velmi náročné, ale podmínky budou stejné pro všechny. Každopádně nejedeme na výlet, pokusíme se urvat co nejlepší výsledek. Těžko se ale říká, co by bylo úspěchem, jelikož některé týmy neznáme vůbec a u jiných nevíme, v jaké sestavě budou,“ říká trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho kádr však doznal změn, dlouhodobě nemocný je Kamil Šnajdar, vzhledem k účasti na turnaji i slovenského týmu přijde o Martina Joppu, Mariána Ligdu a Aleše Rauše.

 

LAPP tak musel hledat adekvátní posily. „Nakonec s námi pojede kapitán Sparty ZDENĚK KRUPIČKA i kapitán Pardubic PAVEL KUBEŠ. Třetím nominovaným je taktéž hráč Mustangů Pavel Doležal,“ odtajňuje informace kouč zlínských hokejistů na sáňkách.

 

Sestava SHK LAPP Zlín na Malmö Open 2017:
 

Brankáři: Jan MATOUŠEK, Stanislav MOLEK
Hráči do pole: Pavel JULINA, Zdeněk HÁBL, Pavel KUBEŠ, Zdeněk ŠAFRÁNEK, David HÁBL, David PALÁT, Petr STODŮLKA, Pavel DOLEŽAL, Zdeněk KRUPIČKA, Daniel SLOVÁČEK

 

Informace z turnaje naleznete zdewww.sledgehokejzlin.cz/malmo-open-2017/

 

Zlín ovládl základní část, v semifinále narazí na Spartu. Nepostupového černého Petra dostal černý kůň soutěže ze Studénky

23.01.2017 11:36

Zlínští sledge hokejisté si díky mocnému finiši vybojovali nejen účast v elitní společnosti ligy, která si zahraje o medaile, ale shodou ostatních výsledků i pohár pro vítěze základní části. LAPP v semifinále narazí na čtvrtou Spartu, která v nesmírně vyrovnané tabulce v posledním kole výhrou 1:0 proti Studénce odsunula právě tento Slezský klub na nepostupovou pozici. Ta se stala černým koněm soutěže a několikrát potrápila favority ligy, nakonec ale těsná prohra v posledním kole dala do ruky nepostupového černého Petra právě Studénce. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Karlovy Vary a Pardubice.

 

 

S pražským týmem má LAPP v sezóně jednu výhru a jednu prohru. Venku prohrál 2:3, doma tuto sobotu v předposledním kole základní části zvítězil 3:1. „Musíme se na to připravit podobně, jako když jsme je porazili doma. Samozřejmě jedno utkání odehrajeme i venku, což bude značně těžší,“ říká Tomáš Sedláček, kouč SHK LAPP Zlín.

 

Zlínští hráči k začátku sezóny nebyli zrovna v optimální formě, a to když v první polovině základní části měli na kontě dvě porážky ve Varech (2:3) a na Spartě (2:3). Naopak doma smetli Pardubice 9:2 a Studénku 3:1. Mimo jiné vyhráli vysoko v Litvínově a v Českých Budějovicích, doma zase rozprášili Olomouc a výše zmiňované Mustangy.

 

Druhou polovinu ligy začali Lappáci ve Studénce, kde padli 1:3. To byla ale poslední porážka. Zlín na domácím ledě neprohrál už více než dva roky, a jde to poznat. Neuspěly zde Vary (4:1), nevedlo se ani Spartě (3:1). Budějovice v posledním kole dostali od domácích pět gólů a žádný nedali, Litvínov zase inkasoval od LAPPu dvanáctkrát. Jediné klopýtnutí v mocném finiši přišlo v Pardubicích, kde Zlín vyhrál až po nájezdech. Mustangové od toho zápasu nabrali nevídanou formu a porazili Studénku, Vary i Spartu.

 

Suma sumárum, úřadující mistři ze Zlína byli ve všech zápasech až na výjimku v Pardubicích lepším týmem, v prohraných duelech je ale vždy trápila koncovka. „My jsme vždycky lepší, ale neumíme proměnit šance,“ prohodil Sedláček, jehož tým podruhé za sebou ovládl základní část. „Nebyl to hlavní cíl, ten byl postoupit do play off a bylo jedno, z které že to pozice bude. Samozřejmě je lepší pro divácký zájem končit doma, na druhou stranu jakožto první tým vás každý pasuje do určité role, což není příjemné,“ brání se horkým spekulacím o zlatém hattricku trenér Tomáš Sedláček. „Hezké by to bylo, ale to jsou potřeba ještě čtyři výhry,“ dodává.

 

Program play off/out, konečnou tabulku, rozlosování a další věci naleznete zde a v podkategoriích: www.sledgehokejzlin.cz/cshl-2016-2017/

 

Zlín vyhrál nad Motorem 5:0, zlínští střelci ale sváděli souboj o největšího paliče

22.01.2017 13:55

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín na závěr základní části porazili českobudějovický Motor 5:0. Úřadující mistři z Baťova města sice měli šancí na několik zápasů dopředu, jejich koncovka ale byla velmi chabá. Například David Hábl silně ohrožoval Šafránkovu pozici největšího paliče šancí v týmu. První semifinálový zápas je na programu první únorový víkend.

 

ZLÍN – ČESKÉ BUDĚJOVICE 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Rauš

 

Sestava Českých Budějovic: Ossmitz – Rumplík, Ebendorfer, Klíma, David, Habeler, Dvořák, Schichler

 

Branky a nahrávky: 7. Šafránek (Z. Hábl, Stodůlka), 14. D. Hábl (Stodůlka, Z. Hábl), 21. Z. Hábl (Palát), 33. Rauš (Palát), 38. Ligda (Z. Hábl)

 

Statistiky: Vyloučení: Bez Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 38:5 (10:0, 12:3, 16:2). Vyhraná buly: 20:0.

 

 

Lappáci svého soupeře jasně přestříleli 38:5, tvořili si množství šancí. Skóre 5:0 je tedy málo. Omluvou však je, že v zápase už o skóre nešlo, Zlín si totiž pojistil play off sobotní výhrou nad Spartou.

 

Aleš Rauš: Věděl jsem, že dám gól! Nikdo mi ale negratuloval…

 

Čtvrtou branku domácích vstřelil Aleš Rauš, pro kterého to byl první gól ve zlínském dresu. A že byl ukázkový, z úhlu přesně pod břevno. „Ani jsem si neuvědomil, že to je první gól ve Zlíně. Navíc když jsme dojeli na střídačku, všichni si mysleli, že ho dal David Hábl, všichni gratulovali mu, mě nikdo,“ popisoval Rauš, který věděl, že gól dá. „Hned jak puk dosedl na hokejku, věděl jsem, že dám gól. To je ten pocit, když seš si úplně jistý,“ pověděl zlínský forward.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-22/id/188969

 

Zlín srazil do kolen Spartu poměrem 3:1 a slaví postup do play off!

21.01.2017 21:07

Zlínští sledge hokejisté podnikli podstatný krok k obhajobě titulu, a to když v předposledním kole ligy porazili na domácím ledě Spartu 3:1 a zajistili si postup do play off. Pražané sice ve Zlíně vedli, LAPP však otočil průběh zápasu a mohl si oddechnout, černý Petr v podobě nepostupu do vyřazovacích bojů se jich již netýká. Poslední utkání základní části čeká LAPP v neděli od 10 hodin doma proti Českým Budějovicím.

 

                                                 

 

ZLÍN – SPARTA 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Joppa.

 

Sestava Sparty: Vápenka – Z. Krupička, Raul, Zapletal, J. Krupička, Novotný, Frolík, Mekleš, Nachtigalová.

 

Branky a nahrávky: 19. Joppa (Ligda), 26. Z. Hábl, 36. Stodůlka (Palát) – 7. Zapletal (Frolík)

 

Statistiky: Vyloučení: 0:3 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 24:5 (9:2, 8:1, 7:2). Vyhraná buly: 19:11.

 

Úvod zápasu začal dobře pro LAPP, jelikož hrál téměř hned po úvodním buly přesilovou hru. Tu však nevyužil, a například i proto, že Háblovu dělovku zblokoval Zapletal. Když zlínský kapitán pálil podruhé, trefil pro změnu Raula. Šance střídala šanci, v páté minutě Šafránek vyslal do úniku Joppu, ten ale skóre taky neotevřel.

 

V 7. minutě Pražané vystřelili poprvé na bránu a hned dali branku. Jan Zapletal hned po buly střílel z mezikruží a jeho skrytá rána k tyči zaznamenala úspěch. Poté hosté docílili dalšího gólu, ten ale pro postavení útočícího hráče v brankovišti nebyl uznán. Právem, zlínskému brankáři bylo zcela znemožněno chytat. Následně Moravané zase začali svého soupeře přehrávat, jenomže Joppova střela i další pokusy do přestávky končily u Vápenky.

 

Prostřední dějství zlínským vyšlo na jedničku. V 19. minutě vyrovnal ránou pod břevno Martin Joppa, o sedm minut později překlopil vedení na stranu domácích dělovkou o horní tyč Zdeněk Hábl – 2:1. Do pauzy ještě vedení na dva góly mohl navýšit Ligda, kotouč se mu ale neodrazil příhodně.

 

Ve třetí části domácí nadále měli navrch. „Na soupeři se asi projevil i nedávný turnaj v Rusku, ke konci už mu docházely síly. Nestíhal, což nám výrazně ulehčilo držení vedení,“ řekl trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. „Dostali jsme v zápase bohužel gól z první střely, každopádně před druhou třetinou jsme si něco řekli a šlo to vidět. Proměnili jsme nějaké šance a vyhráli,“ dodal své hodnocení zápasu.

 

Ve 36. minutě navýšil vedení Zlína na rozdíl dvou branek Petr Stodůlka, který zachoval klidnou hlavu ve skrumáži a dopravil puk do sítě – 3:1. Závěr zápasu už si Lappáci bez potíží pohlídali, navíc si mohli dovolit ke konci promrhat dlouhou početní výhodu pět na tři.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-21/id/199840

Fotogalerii naleznete zde: www.facebook.com/pg/Sledge-hokej-Zl%C3%ADn-180789641950963/photos/?tab=album&album_id=1571596519536928

 

To bude jízda… Dokáží zlínští sledge hokejisté postoupit do play off? Do Zlína jede Sparta a Motor

16.01.2017 20:18

Nejen zlínští sledge hokejisté mají před sebou víkend pravdy. Hned pětice týmů se rve o čtyři postupová místa do play off, to historie ligy nepamatuje. Pátá Studénka nasbírala zatím 25 bodů, první Karlovy Vary ale jenom o dva víc! Tým SHK LAPP Zlín taky nemá z druhé pozice nic jistého, o víkendu by měl porazit Spartu a České Budějovice. Poslední dvě kola základní části E. P. C. Management ligy je zde. Vážení, držte si klobouky, toto bude jízda na všech zimácích…

 

Někdo z těch pěti prostě nepostoupí no… Hlavně, ať toho černého Petra nemáme my,“ říká s nervózním úsměvem Tomáš Sedláček, trenér zlínských borců. „Samozřejmě na play off pomýšlíme, ještě aby ne. Měli bychom oba zápasy vyhrát, abychom nemuseli spoléhat na ostatní výsledky,“ ví Sedláček.

 

Nejdříve Lappáci v sobotu od 15 hodin na PSG Aréně přivítají pražskou Spartu. S tou na jejím ledě prohráli vinou několika okolností 2:3. „Pochopitelně se před tímto utkáním bude spát těžko, do poslední chvíle budu přemýšlet, co zlepšit. Myslím si ale, že když budeme hrát tak, jako poslední vítězný zápas s Karlovými Vary, kde jsme především proměňovali šance, a taktéž si dáme pozor na brejky soupeře, měli bychom slavit úspěch,“ říká kouč, který na lavičce Moravanů tráví již sedmou sezónu.

 

O den později, tj. v neděli od 10:00 do Zlína zavítá českobudějovický Motor. „S každým se dá vyhrát, zároveň ale s každým prohrát. Nesmíme soupeře podcenit, taky dokáže zahrát dobře,“ naráží Sedláček například na zápas ve Varech, kde Žraloci vyhráli s problémy nad Budějovicemi 5:4. „Třeba Kalegaris s Klímou dokáží zahrát velmi dobře, s našimi zkušenostmi bychom ale snad měli zvítězit větším rozdílem, i když neříkám, že třeba desetibrankovým,“ pověděl Sedláček.

 

Tomu bude v posledních zápasech základní části chybět útočník Kamil Šnajdar. „Je to ztráta, Kamil dokáže být velmi platným hráčem,“ prohodil trenér LAPPu. A jaké by byly oslavy v případě postupu do semifinále? „Asi by byly předčasné, nebudeme si nic nalhávat, máme prostě vyšší cíle, než postup do play off. Jsme přeci jenom dvojnásobní úřadující mistři,“ zakončil rozhovor před neskutečně zajímavým víkendem pro celou ligu Tomáš Sedláček. 

 

Celé 13. a 14. kolo E. P C. Management ligy sledujte zde: www.sledgehokejzlin.cz/cshl-2016-2017/

 

Bravo! Zlínští sledge hokejisté skalpovali lídra tabulky z Varů, rozhodla lest Lappáků

08.01.2017 23:59

Parádní neděli prožili zlínští sledge hokejisté SHK LAPP Zlín, a to když dokázali ve velmi důležitém zápase v boji o play off porazit lídra tabulky z Karlových Varů 4:1. Lappáci se trhli do dvoubrankového vedení již v první třetině, načež pozornou hrou dokráčeli k tříbodovému vítězství. Mimo jiné se dokázalo, že azyl v Uherském Hradišti byl dokonce malou výhodou…

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Joppa.

 

Sestava K. Varů: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas.

 

Branky a nahrávky: 2. Joppa (Ligda), 8. Šafránek (Z. Hábl), 11. Ligda (Z. Hábl, Joppa), 25. Palát (Z. Hábl, Šafránek) – 7. Geier (Berger).

 

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití: 1:0 V oslabení: 1:0 Střely na branku: 24:4 (7:2, 7:1, 10:1). Vyhraná buly: 25:15.

 

Zlínští hráči šli do zápasu s vědomým, že případná porážka je pošle mimo pozice zaručující play off. Dle toho se tým na utkání připravil a parádně do něj i vstoupil. Již ve druhé minutě přesnou nahrávkou vyslal Ligda do úniku Martina Joppu, jehož rána zapadla pod horní tyč – 1:0.

 

Zanedlouho tato dvojka zahrozila znovu, slavit ale nemohla. Naopak v 7. minutě Vary udeřily z první šance. Do úniku se dostal Michal Geier a srovnal stav duelu na 1:1. Hned na to však putoval na trestnou lavici David Hábl, což znamenalo, že čas domácích hráčů přichází… Zdeněk Hábl vyhodil puk z obranné třetiny, načež se kotouč zcela netypicky odrazil z rohu před bránu, kde stál připravený Zdeněk Šafránek. Mach na tuto lest mantinelů nedokázal zareagovat – 2:1.

 

„V pátek jsme to tady trénovali, zkoušely jsme si ty odrazy. Už když Zdenál vyhazoval, věděl jsem, že musím jít před bránu, že ten puk tam přijde,“ mluvil spokojeně Šafránek. Jeho trefa však nebyla poslední v první třetině, na 3:1 ještě dokázal parádním projektilem zvýšit Marián Ligda. A když Joppův pokus skončil na tyčce, platilo toto skóre po první třetině.

 

Zlínští hráči za tohoto stavu neměli kam spěchat a hráli zodpovědnou hru. Nadále měli více ze hry, vždyť to dokazuje počet střel, kdy Žraloci vystřelili pouze čtyřikrát na branku. LAPP tak po zásluze vedení navýšil, čtvrtou branku Zlína přidal David Palát, když jeho tečovaná střela obloučkem přeletěla gólmana hostí.

 

Domácí borci si nadále tvořili dobré šance a soupeře drželi zkrátka, další gól už však nepadl. „4:1 stačí, ke konci už nebylo kam spěchat. Musím kluky pochválit za týmový výkon, konečně jsme začali proměňovat šance. Všichni si zaslouží pochvalu, dnes mám jenom slova chvály,“ neskrýval nadšení trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho tým je nyní na druhém místě, bod ztrácí na vedoucí Vary. Dívat se ale musí i pod sebe, dvě kola před koncem základní části má náskok na pátou nepostupují Studénku jen dva body. „Neskutečně našlapané, nikdy v historii to tak nebylo,“ říká Sedláček.

 

Onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-01-08/id/198829


  

Nad posledním Litvínovem vítězně, LAPP přejel Chemiky 12:0

08.01.2017 00:36

Dvanácti gólovou povánoční nadílku si odvezli sledge hokejisté Litvínova z Uherského Hradiště, kde Zlín tento víkend hraje své domácí dvojzápasy. Lappáci si vytvořili přesně dle plánu pohodový pětigólový náskok již v první třetině a poté už vedení jenom navyšovali na konečných 12:0. Od nedělních 10:30 hodin se však dá očekávat absolutně jiný zápas, v repríze loňského finále do Hradiště přijedou Karlovy Vary. Zlín je i díky prohře Spartě s Pardubicemi nyní na druhé pozici s bodovým náskokem na páté Mustangy a čtyřbodovou ztrátou na Žraloky.

 

ZLÍN – LITVÍNOV 12:0 (5:0, 3:0, 4:0)

 

Sestava Zlína: Molek, (Matoušek) – Julina, Šafránek, Hábl Z., Stodůlka, Palát, Ligda, Hábl D., Slováček, Joppa.

 

Sestava Litvínova: Kokeny – Kasselhut, Záluský, Veselý, Žižka, Jaster, Zikmund, Resch.

 

Branky a nahrávky: 2. Joppa, 5. Z. Hábl (Stodůlka), 8. D. Hábl (Joppa), 10. Julina (Z. Hábl), 12. Šafránek (Z. Hábl), 17. Ligda (Joppa), 21. Joppa (Z. Hábl), 28. Šafránek, 33. Slováček (Z. Hábl), 33. Ligda (Joppa), 35. Palát (Z. Hábl), 37. Šafránek (Palát).

 

Statistiky: Vyloučení: 0:3 Využití: 3:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 37:2 (15:1, 10:1, 12:0).

 

Další dva „domácí“ zápasy jsou před námi. Zlín bude v azylu v Uherském Hradišti hostit Litvínov a Karlovy Vary

03.01.2017 01:39

První novoroční víkend bude patřit v Uherském Hradišti sledge hokeji. Zlínští úřadující mistři SHK LAPP Zlín kvůli konání Mistrovství světa žen do 18 let ve Zlíně a Přerově přišli o svou domovskou PSG Arénu, a tak se zakládající tým českého sledge hokeje představí v azylu v Uherském Hradišti.

 

V posledních dvou kolech získali zlínští sledge hokejisté dohromady na zápasech v Pardubicích a Olomouci pět bodů. „To je dobrý výsledek, s Pardubicemi jsme na jednu stranu mohli získat tři body, na druhou ale taky žádný,“ připomenul výhru 4:3 po samostatných nájezdech trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

V Uherském Hradišti se v sobotu od 15:30 Lappákům postaví poslední tým tabulky z Litvínova. „Nechci se soupeře nijak dotknout, ale nemá zatím potřebnou kvalitu, tudíž doufám, že hned v úvodu si vytvoříme pohodový náskok a pošetříme síly na další den,“ pověděl Sedláček.

 

Na druhý den v neděli od 10:30 se uskuteční repríza loňského finále mezi Zlínem a Karlovými Vary. „Samozřejmě budeme chtít oplatit soupeři porážku ze září, kde jsme shodou několika okolností prohráli o gól. Vary jsme tenkrát přestříleli 22:8, ale nedokázali jsme proměňovat šance a prohráli jsme 2:3. Hrajeme o důležité body, musíme bojovat,“ je si vědom trenér šampiónů z let 2012, 2015 a 2016.

 

LAPP má aktuálně čtyři kola před koncem základní části čtvrté pozici, která jako poslední zaručuje postup do play off, bodový náskok na Pardubice. Naopak na první Vary ztrácí Zlín body čtyři. „Je dobře, že je liga vyrovnaná, na druhou stranu týmy mají nůž na krku. Pod tímto tlakem se může stát fatální chyba, která pokazí celou sezónu. My tedy budeme hrát bez respektu,“ řekl Sedláček.

 

Že Zlínští nebudou hrát v domácím prostřední nýbrž v Hradišti, to lodivod Zlína nevidí za problém. „Doma je samozřejmě doma, ale myslím si, že by to neměla být komplikace. Kluci jsou tak zkušení matadoři, že věřím, že jim to nebude dělat potíže. Nejsme Leška, abychom používaly odrazy speciálních mantinelů. Navíc budeme na ledě před zápasy trénovat,“ nastínil Sedláček, jenž by měl mít k ruce plný kádr.

 

Vstup na zápasy jsou zdarma, odkazy na onlajn přenosy naleznete na pravé straně webu.

 

Zmrzlá výhra. Čtyřminutová pětigólová palba Lappáků zlomila zápas s Olomoucí

18.12.2016 20:03

Snad ještě horší podmínky než při sobotní cestě z Pardubic museli přestát zlínští sledge hokejisté na nedělním utkání ve Šternberku, kde Lappáky hostila Olomouc. Komfort místního stadionu a topení v zázemí se zde zastavilo před pěknou řádkou let, i tak ale hráči Zlína především díky skvělému konci první třetiny zvítězili přesvědčivě 7:1. O čtyři góly se postaral Zdeněk Hábl.

 

OLOMOUC – ZLÍN 1:7 (1:5, 0:1, 0:1)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Hábl Zdeněk, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Hábl David, Slováček, Joppa, Rauš

 

Branky a nahrávky: 8. Pabst (Novák) – 6. Zdeněk Hábl (Palát, Joppa), 12. Zdeněk Hábl, 13. Ligda (Zdeněk Hábl, Joppa), 14. Zdeněk Hábl (Rauš), 15. Slováček (Ligda), 16. Zdeněk Hábl (Šafránek), 38. Palát (Julina)

 

Statistiky: Vyloučení: 3:3 Využití: 0:2 V oslabení: 0:1 Střely na branku: 9:35 (4:15, 3:11, 2:9) Vyhraná vhazování: 3:27.

 

Hostující hráči začali dle očekávání aktivně a také se jako první gólově prosadili. V šesté minutě se dostal do dobré palebné pozice Zdeněk Hábl a za pomocí břevna otevřel skóre – 0:1.

 

I Kohouti ale občas zahrozili a jedna taková akce skončila vyrovnáním. Do úniku se dostal Pabst a střelou k tyči vyzrál na Molka – 1:1. Za dvě minuty se na zlínského brankáře řítil další brejk Olomouce, domácí se ale do vedení dostat nedokázali.

 

A tak zase udeřili Zlínští, a to dost jednoduše. Nahození Zdeňka Hábla od vlastní modré čáry skončilo v čase 11:32 překvapivě za zády Lepáčka – 1:2. Tato branka domácí značně nalomila, jelikož ještě do pauzy se Zlínští prosadili hned třikrát. Po krásné kombinaci zakončoval do prázdné branky Marián Ligda, následně hattrick dokonal Zdeněk Hábl. No a na 5:1 upravil krátce před první sirénou svou první trefou v sezóně Daniel Slováček.

 

Ani přestávka ale nezastavila čtyřminutovou palbu Lappáků. Již půl minutu po ní totiž svou čtvrtou branku v utkání přidal kapitán Zdeněk Hábl. Za stavu 6:1 už se hrál poklidný hokej, kdy si dobré zásahy připisoval o gólman Molek. Na konečných 7:1 pro Zlín upravil v osmatřicáté minutě David Palát.

 

Zlínští sledge hokejisté jsou tak čtyři kola před koncem základní části na čtvrtém místě bod před Pardubicemi, které dnes porazily lídra tabulky ze Studénky 5:1. Situace se hezky zamotala, jelikož Lappáci jsou na hraně postupu do play off, na druhou stranu mají „pouze“ čtyřbodový ztrátu na první Karlovy Vary. Ty naopak dnes až nečekaně moc zápolily s Českými Budějovicemi, až v poslední třetině dokázaly otočit nepříznivý vývoj utkání a vyhrát 5:4.

 

Infarktový zápas nakonec vyzněl pro Zlín. Lappáci vyhráli v Pardubicích po nájezdech

17.12.2016 23:32

Velmi vyrovnaný a zajímavý duel sehráli sledge hokejisté Pardubic a Zlína. Oba celky se střídaly ve vedení a nakonec i v infarktových momentech. Utkání po zásluze dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých bod navíc vystřelil Lappákům Šafránek. Moravané si tak utvořili na čtvrté pozici bodový náskok před svým dnešním soupeřem. Nedělní duel čeká Zlínské v na ledě Olomouce s úvodním buly ve 12 hodin.

 

PARDUBICE – ZLÍN 3:4sn (1:2, 2:1, 0:0 – 1:2)

 

Sestava Pardubic: Boček – Kolek, Štěpják, Hýbner, Kvoch, Kubeš Jiří, Michalec, Horníček, Kubeš Pavel, Buhr Vojtěch, Hering, Doležal, Kořínek, Buhr Richard, Chudomský

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Hábl Zdeněk, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Hábl David, Slováček, Joppa, Rauš

Branky a nahrávky: 4. P. Kubeš (Hering, Doležal), 17. Hering (P. Kubeš), 23. P. Kubeš (Štěpják, Hering) – 9. Šafránek (Palát), 14. Joppa (D. Hábl, Z. Hábl), 24. Ligda, rozh. náj. Šafránek

Statistiky: Vyloučení: 1:2 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 19:19 (6:8, 6:8, 7:3) Vyhraná vhazování: 15:31.

 

Úvod utkání nebyl pro hosty nejlepší, jelikož již v prvních sekundách se museli bránit ve čtyřech po faulu Šafránka. Mustangové si vytvořili jednu slibnou šanci, skóre ale zůstalo bezbrankové. To však jenom do čtvrté minuty, kdy parádní ránou pod břevno otevřel skóre Pavel Kubeš – 1:0.

 

Zlínští mohli mluvit o štěstí, že neinkasovali podruhé. Ještě další minuty jejich hru doprovázelo mnoho nepřesností a chybných rozehrávek. Vše se otočilo až v osmé minutě, kdy nejprve v tutové šanci Šafránkovi přeskočil puk hůl, o minutu později už ale tentýž hráč uspěl. Palát krásnou nahrávkou skrze brankoviště připravil Šafránkovi zakončení do prázdné branky – 1:1.

 

Závěr třetiny ještě přinesl překlopení vedení na stranu Zlína. David Hábl zachoval mezi kruhy chladnou hlavu a výstavně předložil puk skórujícímu Martinu Joppovi – 1:2. Ještě do pauzy se mohl prosadit Zdeněk Hábl, únik ale v gól neproměnil.

 

Začátek druhé části zase vyšel Pardubicím. Hering se dostal do brejkové situace a byl neomylný – 2:2. A když nevyšla hezká kombinace dvojici Zdeněk Hábl a Šafránek, pláchli zase Mustangové do přečíslení. To zakončil gólem Pavel Kubeš – 3:2.

 

Následně se často vhazovalo před brankou Bočka, což vyhovovalo hostujícímu Ligdovi. Tomu na potřetí vyšla střela ihned po vhazování – 3:3.

 

Ve třetím dějství již Zlínští tahali za kratší konec. Dobré možnosti měl sice Zdeněk Hábl, zůstaly ale nevyužity. Oproti tomu domácí celek zvyšoval svou aktivitu a několikrát byl blízko k výhře. Heringovi ve skórování zabránilo břevno, při přesilové hře v posledních minutách už mohou mluvit hosté o velké dávce štěstí. Paní štěstina nakonec nezůstala nikomu nic dlužna, protože ani poslední akce základní hrací doby v podobě úniku Paláta gólem neskončila.

 

V samostatných nájezdech nakonec rozhodovala až čtvrtá série, ve které zasadil rozhodující úder Zdeněk Šafránek – 3:4.

Samostatné nájezdy: I. série: Hering nedal, Palát dal. II. série: Kvoch dal, Joppa nedal. III. série: Pavel Kubeš nedal, Ligda nedal. IV. série: Kvoch nedal, Šafránek dal.

 

Zlín po reprezentační pauze míří na led Pardubic a Olomouce. Cíl je jasný, dovézt šest bodů!

13.12.2016 01:06

Základní část E. P. C. Management sledge hokejové ligy se překlopila do své druhé poloviny. Zlínští sledge hokejisté po reprezentační přestávce, ve které Česko vybojovalo na Mistrovství světa skupiny B v Japonsku postup do elitní skupiny, zamíří na led Pardubic a Olomouce. Cíl Lappáků, kteří se momentálně pohybují na hraně postupu do play off, mají cíl jednoznačný – oba zápasy vyhrát za plný počet bodů!

 

Šest bodů z výjezdu je jednoznačný cíl,“ potvrzuje nutnost bodů trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Zlíňáci po prohrách na ledě Karlových Varů, Sparty a Studénky se dostali do nepříjemné situace, kdy nesmí nic podcenit.

 

Se svým sobotním soupeřem z Pardubic, kde se hraje od 19 hodin, mají totiž shodně 15 bodů. Případný výhra by tak Mustangy poslala nad Zlín. To Olomouc, kde se na Zimním stadionu ve Šternberku hraje v neděli od 12 hodin, má bodů pouze šest. „To ale nic neznamená. Doufám, že kluci k tomu přistoupí zodpovědně a ty body dovezeme, jinak bychom měli dost neklidné Vánoce,“ ví Sedláček. Co by se dělo v případě bodové ztráty nechce ani pomyslet. „Na to teď nebudu ani myslet, tato situace snad nenastane,“ řekl lodivod úřadujících mistrů.

 

Soupiska by měla být ze strany Zlína stoprocentní. „V tomto chřipkovém období se ale může stát cokoli,“ prohodil Sedláček. Podstatné je, že všichni se mu vrátili ze šampionátu v Japonsku zdraví. A alespoň byli na ledě. Dva tréninky Lappáků totiž v reprezentační pauze byli z důvodu uzavřené PSG arény zrušeny. „Promítnout se to určitě nějak do hry může, ale snad ne. Kluci na Mistrovství na ledě byli, ostatní na něm budou před zápasy dvakrát,“ uzavírá Tomáš Sedláček.

 

Aktuální dění celého 9. a 10. kola E. P. C. Management ligy můžete sledovat zde: www.sledgehokejzlin.cz/cshl-2016-2017/

 

Úřadující mistři odehrají dvě utkání v Uherském Hradišti

08.12.2016 01:09

Úřadující sledge hokejoví šampióni odehrají dvě domácí utkání v rámci 11. a 12. kola ligy v Uherském Hradišti. První lednový víkend se ve slovácké metropoli představí celek Litvínova a v repríze loňského finále Karlovy Vary. Důvodem přeložení duelů do Hradiště je pořádání ženského juniorského Mistrovství světa ve Zlíně.

 

Trojnásobní mistři české sledge hokejové ligy stráví v azylu v Uherském Hradišti několik dní. Nejdříve je budou moci fanoušci spatřit v pátek 6. ledna od 21 do 22:30 hodin v rámci tréninku. Následující den od 15:30 hodin v zápase s Litvínovem. Vrcholem třídenního sledge hokejového maratónu v Hradišti bude nedělní repríza loňského úspěšného finále s Karlovými Vary, které startuje v 10:15 hodin.

 

V sestavě Lappáků by se měli představit i čtyři novopečení mistři světa skupiny B v Japonsku.

 

Tým SHK LAPP Zlín pevně doufá, že uherskohradišťští fandové využijí této jedinečné možnosti vidět zlaté hochy ve svém městě a vytvoří bouřlivou atmosféru při důležitých zápasech v boji o zlatý hattrick! Vstup je ZDARMA! Těšíme se na vás.

 

Podpořte bezplatně náš tým při nákupu vánočních dárků

05.12.2016 14:15

Nakupujete vánoční dárky přes internet a zároveň byste rádi podpořili náš tým? Tak právě projekt Givt je pro určen pro vás, neutratíte ani korunu navíc a pomůžete nám. Akce samozřejmě platí po celý rok.

 

Už více jak 600 e-shopů je zapojených do této akce, která podporuje neziskové organizace a sportovní kluby.

 

Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál givt.cz/. Část peněz z vaší útraty bude darována nám! Takový nákup nevyžaduje žádnou registraci, nezaplatíte ani korunu navíc!

 

Stačí pouze zadat do prohlížeče adresu givt.cz/sledge-hokej-zlin, kliknout na tlačítko podpořit, zvolit obchod, ve kterém chcete nakupovat a dále organizaci, na kterou chcete přispět (Sledge hokej Zlín). Poté již budete přesměrováni na stránku vašeho internetového obchodu a nakupujete přesně tak, jak jste zvyklí.

 

Jeden váš klik navíc má smysl! Děkujeme!

 

Návod, jak funguje GIVT, naleznete zde: https://givt.cz/aplikace

 

Můj dům, můj hrad. Tým SHK LAPP Zlín už dva roky na domácím ledě neprohrál ligový zápas

29.11.2016 00:01

Přesně dva roky… 29. listopadu 2014 se na zlínském ledě odehrál velmi defenzivní boj, ve kterém si hostující Sparta odvezla tři body za nejtěsnější možnou výhru 1:0. Od té doby však Lappáci začarovali parkoviště pro hosty a ligovým soupeřům už nedali ani bod.

 

Byla sobota, něco krátce po jedné hodině odpolední. Akorát začínala sedmá minuta hry, když Zapletal našel před brankou volného Jiřího Krupičku. Ten prostřelil brankáře Matouška, načež na druhé straně svou svatyni zavřel gólman Vápenka. Jednobrankové vedení Pražanů už se nezměnilo.

 

Následovaly tuhé boje, dvakrát v posledních dvou letech došli zlínští sledge hokejisté až k titulu. Ani však to, že se v PSG aréně hrály ty nejtěžší duely o ty nejvyšší pozice, nedokázalo přetrhnout domácí suverenitu. Posledním celkem, který mohl jubileu zabránit, byla v úvodu listopadu Studénka, sledge hokejový hrad ale zůstal nedobyt. Ani lídr tabulky zde nedokázal bodovat, padl se Zlínem 1:3.

 

Zkrátka a jasně, ve Zlíně se vyplatí na sledge hokej chodit!

 

Osm zlínských hráčů jede na Mistrovství světa! Čtyři Češi a čtyři Slováci. Komu tedy fandit?

15.11.2016 13:10

Více než polovina zlínských sledge hokejistů se závěrem listopadu vydá na Mistrovství světa skupiny B do Japonska. Před fanoušky z Baťova města se tak staví dotaz – komu fandit?

 

Brankář Jan Matoušek a hráči Zdeněk Hábl, David Palát a Zdeněk Šafránek na straně českého výběru, za Slovensko zase nastoupí zlínští útočníci Martin Joppa, Marián Ligda, Aleš Rauš a bek Peter Štít. Díky šikovnému formátu šampionátu je však možnost fandit oběma zemím, obě totiž mohou do elitní skupiny Mistrovství světa postoupit.

 

„Kluci, ať se daří a hlavně se nezranit!“ říká po tréninku reprezentantům vedoucí týmu Petr Julina, přičemž se všichni odlétající loučí na měsíc s ostatníma. „S tebou se loučit nebudu, my se uvidíme v Japonsku,“ padne věta, která pobaví celou kabinu. „Keď spadnú obe lietadlá, môžete to tu zabaliť,“ prohodí slovenský koutek. Zkrátka, nálada je dobrá u obou zemí. Je však jasné, že na ledě už to bude jiné…

 

Informace ze šampionátu můžete sledovat zde: www.sledgehokejzlin.cz/ms-b-tomakomai-japonsko-2016/

 

Tři góly během šesti minut zmařily plány Zlína na výhru ve Studénce

06.11.2016 13:27

Šest minut v průběhu druhé třetiny stačilo sledge hokejistům Studénky k tomu, aby se třemi vstřelenými góly trhli k vítěznému vedení. Hráči SHK LAPP Zlín sice většinu času svého soupeře svírali v tlaku, více než jednu branku z toho ale nevytěžili. Zápas tak dopadl stejně jako včera na ledě Zlína - 3:1 pro domácí tým. Zajímavostí zápasu je, že rozhodčím byl trenér reprezentace Jiří Bříza.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Molek (od 31. Matoušek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Palát, Ligda, Šnajdar, D. Hábl, Joppa

Sestava Studénky: Kudela – Hornich, Lundgren, Flis, Fojtík, Rennhack, Kudrna, Mlčák, Kartosz, Chodurek

Branky a nahrávky: 23. Fojtík (Lundgren), 25. Flis (Fojtík), 29. Flis (Fojtík, Rennhack) - 13. Šafránek (Palát, Šnajdar)

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití: 1:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 14:21 (2:6, 11:10, 1:5) Vyhraná vhazování: 11:34. Nejlepší hráči: Martin Kudela – David Palát

 

Začátek zápasu vycházel více domácímu celku, vše navíc posílila přesilová hra po faulu Kudrny. V ní se málem prosadil Julina, ale do vlastní sítě. Jeho nešťastnou teč však Molek se štěstím chytl.

 

I po zbytek první části Zlínští obléhali svatyni Kudely, domácí hrozili jen velmi ojediněle. A tak se Lappáci dostali ve 13. minutě do vedení. Šnajdar ve středu hřiště vybojoval puk na Paláta, jenž vyslal do brejku skórujícího Zdeňka Šafránka – 0:1.

 

V prostředním dějství Slezané přitlačili na pilu, Molek si však připisoval skvělé zásahy. Vyrovnat se Studénce podařilo ve 23. minutě, kdy Erik Fojtík byl důrazný na brankovišti. Ihned z následující akce mohl vrátit vedení Zlínu, ve více než stoprocentní šanci ale Ligda selhal.

 

Kdo ale neselhal na druhé straně, to byl Sylvester Flis, jenž dostal svůj tým do vedení přízemní ránou. A dílo zkázy bylo dokonáno v minutě 28., to opět Flis propasíroval puk mezi rukou a tělem Molka – 3:1.

 

Do třetí periody nastoupili Zlínští s brankářem Matouškem. Ten ale moc práce neměl, Studénka totiž vsadila na obranu. Jedinou střelu vyslala od červené čáry, i ta ale byla relativně nebezpečná. Zlín bohužel doplatil opět na neproměňování šancí a i smůlu, kdy například rána Ligdy skončila na břevně. Reprezentační pauzu tak svěřenci trenéra Sedláčka přečkají na čtvrté pozici.

 

Bohužel jsme dnes opět neproměňovali šance. Nedokázali jsme navázat na výkon ze včerejšího vítězného zápasu. Dva góly jsme navíc inkasovali po našich chybách, no a tyto branky byly rozdílové,“ mrzelo trenéra SHK LAPP Zlín Tomáše Sedláčka. Trochu pozitivní zprávou do zlínského tábora je fakt, že oba zápasy skončily shodně 3:1 -  v případné minitabulce jsou tak oba celky na nule.

 

Zlín po skvělém týmovém výkonu přehrál Studénku

05.11.2016 20:47

O tom, že ve Zlíně se vyhrává jen ve zcela výjimečných případech, se přesvědčili sledge hokejisté Studénky. Na horkém zlínském ledě Slezané utrpěli první tříbodovou porážku v sezóně a opustili tak čelo tabulky. Lappáci silnou Studénku porazili především díky skvělému týmovému výkonu. Další duel se hraje již zítra, tj. v neděli na Ostravsku.

 

ZLÍN – STUDÉNKA 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, D. Hábl, Joppa

 

Sestava Studénky: Kudela – Hornich, Lundgren, Flis, Fojtík, Rennhack, Kudrna, Mlčák, Kartosz

 

Branky a nahrávky: 2. D. Hábl (Ligda), 24. Z. Hábl (Šafránek, Palát), 45. Palát (Joppa, Šafránek) – 28. Lundgren (Rennhack)

 

Statistiky: Vyloučení: 1:1, navíc Ligda (Zlín) 10. min Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 19:14 (7:5, 7:5, 5:4) Vyhraná vhazování: 21:14. Nejlepší hráči: Jan Matoušek – Erik Fojtík

 

Domácí začali zápas aktivně a byli odměněni velmi brzy gólem. V čase 1:06 Lappáci předvedli ukázkový tlak do brankoviště a David Hábl uklidil kotouč do branky. „Přesně takový tlak si představuji, ukázkový gól,“ poznamenal kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Následně sice na trestnou lavici putoval Zdeněk Hábl, Zlínští se však bez potíží ubránili. Po skončení trestu se navíc domácí kapitán dostal do brejku, zvýšit se mu ale nepovedlo. Studénka v úvodní části moc nehrozila, nebezpečnější byla jedovka Kudrny od červené, s tou si ale Matoušek poradil. Ještě před pauzou mohl dát druhou branku David Hábl, na kotouč před prázdnou brankou ale nedosáhl.

 

Na začátku prostředního dějství si hosté vytvořili tlak, zlínská obrana ale odolala. V další velké šanci se zjevil opět David Hábl, po teči Joppy se k němu příhodně odrazil puk, zlínský forward ale minul svatyni Kudely. Kdo ji už ale neminul, to byl ve 24. minutě Zdeněk Hábl, jenž v úniku mířil přesně na milimetry.

 

Za čtyři minuty se ale prosadili i hosté, Rasmum Lundgren propasíroval kotouč pod rukou Matouška.

 

V úvodu třetí periody zatrnulo vše přítomným fanouškům Zlína. Rána o modré čáry propadla gólmanovi LAPPu za záda a zastavila se na brankové čáře, stav se však neměnil. Na druhé straně se dostal Ligda s Palátem do brejku dva na nikoho, zvýšit se ale domácím nepodařilo.

 

V okolí čtyřicáté minuty měli domácí potíž s vyhozením puku, čehož málem využil Rennhack, zblízka ale Matouška neprostřelil. Závěr zápasu byl v podání Zlína excelentní. Nejen, že domácí soupeři nepůjčili vůbec puk, ještě ale David Palát po parádní kombinaci skóroval na konečných 3:1.

 

Hráli jsme fantasticky a hlavně týmově. Eliminovali jsme šance soupeře a po zásluze jsme zvítězili,“ mluvil po skalpu dosavadního lídra tabulky nadšeně kouč Tomáš Sedláček.

 

Video záznam zápasu naleznete zde: www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Sledge-hockey/142544-SHK-LAPP-Zlin-vs-HC-KES-StudenkaEPC-Management-Ceska-sledge-hokejova-liga-2016-2017.htm

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-11-05/id/194714

 

Lappáci se utkají dvakrát s výběrem Evropy. V sobotu od 15:30 doma, v neděli ve Studénce

31.10.2016 21:13

Zástupci Česka, Německa, Polska a Švédska, to je letošní sestava Studénky, která je tedy skutečným výběrem Evropy. Není tak divu, že se Slezané drží po šesti kolech ligy v jejím čele. Do cesty se však ve víkendu 5. a 6. listopadu tomuto celku postaví úřadující mistři ze Zlína. Na domácí půdě hrají v sobotu od 15:30 hodin, následující den na ledě Studénky od desíti dopoledne.

 

Zlínští sledge hokejisté zatím nehrají výsledkově dle svých představ, na kontě mají již dvě porážky 2:3, a to s Karlovými Vary a Spartou. Oba zápasy spojovalo jedno; Zlín tvořil a soupeř vyhrával. „Je to furt jedna a ta samá písnička. Máme šancí, ze kterých by jiné týmy daly deset branek, nám se ale podaří dát jenom dvě,“ upozorňuje kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček na fakt, že Vary Zlín přestřílel 22:8, Spartu zase 31:10. „K čemu to ale je, když nemáme ani bod,“ posteskl si Sedláček.

 

Studénka vede tabulku i díky tomu, že letos ještě neměla zápas, kdy by nebodovala. Se Žraloky padla po nájezdech, poté vše vyhrála. „Počítalo se s nimi jako s černým koněm soutěže, ti nasbíraní hráči z Evropy totiž samozřejmě nějakou kvalitu mají. Nikdo nevěděl, co od nich čekat, a tak využili momentu překvapení a prodrali se do čela. Doufám, že po víkendu už tam nebudou,“ pousmál se zlínský trenér.

 

Tento dvojzápas ukončí první polovinu soutěže, LAPP tak cítí, že by měl proti Studénce bodovat, aby se nedostal mimo pozice zaručující play off. „Nesmíme se tím ale nijak svazovat. Samozřejmě v případě proher by to byly už větší potíže, protože bychom poté museli vyhrávat. Nyní ale máme vše stále ve svých rukou, body se Spartou a Vary si můžeme doma vzít zpět,“ počítá Sedláček.

 

Ten si je také vědom toho, že jeho mužstvo to jakožto dvojnásobný úřadující mistr nemá nikde lehké. „Máme to o něco těžší než ostatní soupeři, každý se chce na Zlín vytáhnout. Tak to ale je a my s tím musíme počítat. Myslím si, že náš klíč k výhře není až tak těžké najít. Každého soupeře přehráváme, jenom už musíme začít využívat tu hromadu šancí,“ ví lodivod Lappáků.

 

Aktuální dění celého 7. a 8. kola E. P. C. Management ligy můžete sledovat zde: www.sledgehokejzlin.cz/cshl-2016-2017/

 

 

Motor se zadřel, Zlín mu zasadil jedenáct úderů

23.10.2016 15:10

Povinná výhra v Českých Budějovicích je na světě. Sledge hokejisté Zlína v pohodlném tempu zvítězili na ledě Budvar arény 11:0 a berou tak tři body. Pět gólů vsítil Martin Joppa. SHK LAPP zároveň skóroval v obou oslabeních, které hrál. Trip Sparta, České Budějovice však jako úspěšný považován není, Lappáci totiž tratili v sobotu na ledě Sparty poměrem 2:3. Celku okolo trenéra Tomáše Sedláčka tak po šestém kole patří čtvrtá pozice. Další zápasy se hrají 5 a 6 listopadu, Zlíňané sehrají dvojzápas s celkem Studénky.

 

ČESKÉ BUDĚJOVICE – ZLÍN 0:11 (0:5, 0:3, 0:3)

 

Sestava Č. Budějovic: Švec – Klíma, Ebendorfer, Schichler, Kalina, David, Burtscher, Haindl, Dvořák

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Palát, Ligda, D. Hábl, Slováček, Joppa, Rauš

 

Branky a nahrávky: 4. Z. Hábl (Palát), 5. Joppa (Z. Hábl, Rauš), 10. Joppa (Z. Hábl), 13. Joppa (Ligda, Z. Hábl), 14. Palát (Z. Hábl), 17. Joppa (Ligda), 24. Šafránek (Ligda), 27. Šafránek (Z. Hábl), 40. Joppa (Šafránek), 43. Ligda (Slováček, Joppa), 45. Ligda (Joppa).

 

Statistiky: Vyloučení: 1:2 Využití: Bez V oslabení: 0:2 Střely na branku: 3:40 (1:14, 0:16, 2:10) Vyhraná vhazování: 6:38

 

Fotogalerii ze zápasu naleznete zde: www.facebook.com/Sledge-hokej-Zl%C3%ADn-180789641950963/photos/?tab=album&album_id=1462197023810212

 

Zase prohra o gól… LAPP padl na Spartě 2:3

22.10.2016 17:59

Zase lepší, zase nelehké podmínky a zase prohra o gól. Zlínští sledge hokejisté padli na ledě pražské Sparty 2:3, stejně jako v Karlových Varech. Lappáci tak utrpěli v pátém utkání sezóny již druhou porážku.

 

SPARTA – ZLÍN 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

 

Sestava Sparty: Vápenka – Z. Krupička, Zapletal, Raul, J. Krupička, Novotný, Frolík, Mekleš, Nachtigalová

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Z. Hábl – Palát, Ligda, D. Hábl., Slováček, Joppa, Rauš

Branky a nahrávky: 4. Z. Krupička (Raul), 7. Raul (Z. Krupička, J. Krupička), 36. Z. Krupička (Raul, J. Krupička) – 7. Palát (Šafránek, Julina), 21. Palát (Ligda)

Statistiky: Vyloučení: 1:1, navíc Z. Hábl (Zlín) 10. min, Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 10:31 (6:12, 0:10, 4:9) Vyhraná vhazování: 17:37

 

Úvod duelu hostujícím hráčům nevyšel. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Zdeněk Krupička, jenž překvapil Molka lobovanou střelou od modré čáry přesně pod břevno. Neuběhla ani minuta a Zlíňáci dokázali vstřelit taktéž branku. Prosadil se kapitán Zdeněk Hábl. Jenomže místo oslav a uznání trefy dostal kapitán Zlína desetiminutový osobní trest. Vysvětlení se střídačka hostů nedočkala. Byl to druhý duel v řadě, kdy Háblovi nebyla uznána regulérní trefa.

 

A tak když ne Zlín, tak se radovali hráči s S na hrudi. Čas 6:31 a Jiří Raul zblízka zvyšuje na 2:0. Oddechový čas kouče Sedláčka měl účinek, již za půl minuty skóroval David Palát – 2:1. Vyrovnat mohli hosté při vyloučení Frolíka, ale nestalo se tak.

 

Velká škoda začátku zápasu, prostě to rázem bylo o dva góly. Myslím si, že první třetinu hodně ovlivnilo i to, že jsme hráli bez vyloučeného kapitána,“ pověděl po utkání útočník SHK LAPP Zlín David Palát.

 

Druhá třetina, to byla jednostranná záležitost. Pražané ani jednou nevystřelili na branku, navíc i při vlastní přesilovce opakovaně vyhazovali na zakázané uvolnění. Vyrovnáno bylo v minutě 21., a to když hned po buly pálil přesně opět David Palát.Dle mého gólman Vápenka ani jednu střelu neviděl,“ řekl dvougólový střelec.

 

Tlak Moravanů stupňoval, jenomže dát vedoucí branku nebylo pro dnešek Zlíňanům od hokejového boha dáno. A nepovedlo se to ani Zdeňkovi Háblovi, který v oslabení předvedl nádherné sólo přes celé kluziště.

 

Třetí perioda byla podobná. Zlín hrál a Pražané dali gól. Ve 36. minutě se povedlo brejkovou situaci využít Zdeňkovi Krupičkovi. Šance střídala šanci, fauly domácích se pouštěly. Zlínu ale prostě nebylo přáno. Hattrick mohl dokonat například Palát, chyběly centimetry, zvonila tyč. „První třetinu jsme hráli katastrofálně, a i když v těch dalších to byl typický scénář, tudíž že máme kupu šancí, hokejový bůh nám to prostě sečetl,“ mrzelo kouče SHK LAPP Zlín Tomáše Sedláčka.

 

K dalšímu zápasu se přesunují Lappáci do Českých Budějovic, kde v neděli 23. října od 11:30 nastoupí proti domácímu Motoru.

 

Foto z utkání, v pozadí hráči Sparty a Zlína, v popředí hlavní rozhodčí utkání Jana Hollerová

 

Fotogalerii ze zápasu naleznete zde: www.facebook.com/Sledge-hokej-Zl%C3%ADn-180789641950963/photos/?tab=album&album_id=1461304727232775

 

Znovu do Čech, Zlíňáci o víkendu zajíždí na led Sparty a Motoru

17.10.2016 22:46

Podruhé v sezóně míří zlínští sledge hokejisté na trip do Čech. Tentokrát se představí na ledě silné Sparty a posílených Českých Budějovic. Lappáci mají cíl nejvyšší – a to zisk šesti bodů.

 

V sobotu je na neratovickém zimním stadiónu, kde sídlí pražské S, úvodní buly ve 13 hodin. „Sparta je nepříjemný a těžký soupeř, pro nás to bude určitě těžký duel. Měli bychom však zvítězit, toto jsou totiž zápasy, které rozhodují o nasazení do play off,“ je si vědom kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

V zápasech se Spartou moc branek nepadá, o to podstatnější bude hrát zodpovědně. „Nesmíme chybovat, i když poslední sezónu už hráli Sparťané více otevřeně. S tou strategií „zvolání a čekání“ to nebylo moc lehké, stačilo jednou chybovat a bylo po zápase,“ řekl Sedláček na adresu loňského čtvrtého týmu ligy.

 

O den později, tedy v neděli, se parta okolo kapitána Zdeňka Hábla představí v Budvar aréně v Českých Budějovicích, začátek je naplánován na 11:30 hodin. „Motor posílil o nějaké Rakušáky, takže ačkoli jsme papírový favorit, nesmíme nic podcenit,“ varuje zlínský stratég.

 

V úvodních kolech na ledě Karlových Varů a Litvínova měli jeho svěřenci potíže s koncovkou, to se ale zlepšilo v domácích duelech, kdy Pardubicím a Olomouci nasázeli úřadující mistři celkem šestnáct branek. „Koncovka už byla lepší, ale jedna vlaštovka jaro nedělá,“ pověděl Sedláček.

 

Ten však bude postrádat dva forwardy, po zranění na ledě Žraloků je již čtvrtým týdnem na seznamu zraněných Kamil Šnajdar, do Čech neodcestuje ani zkušený útočník Petr Stodůlka.

 

Kohouti na smetaně, tedy na kolotoči. Zlín opět vítězně, proti Olomouci 7:2

09.10.2016 14:59

Zlínští sledge hokejisté ve 4. kole E. P. C. Management ligy zvítězili nad Olomoucí 7:2 a dovršili tak stoprocentní hrací víkend, v sobotu totiž uspěli proti Pardubicím 9:2. Lappákům se opět povedl úvod duelu, kdy již v 5. minutě vedli 2:0. Svěřencům Tomáše Sedláčka aktuálně patří třetí příčka.

 

ZLÍN – OLOMOUC 7:2 (2:1, 4:1, 1:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Stodůlka, Palát, Ligda, D. Hábl, Slováček, Joppa, Rauš.

 

Sestava Olomouce: Černoch – Večerek, Gergely, Veselý, Novák, Stašák, Ferenčík, Prášil, Radek Mikuš, Pabst, Jedlička, Radim Mikuš.

 

Branky a nahrávky: 1. Stodůlka (Julina), 5. Zdeněk Hábl (Šafránek), 17. Ligda (Zdeněk Hábl, David Hábl), 24. Šafránek (Ligda), 27. Palát (Šafránek), 28. Joppa (Zdeněk Hábl), 31. Šafránek – 9. Stašák (Novák), 24. Pabst (Večeřek, Ferenčík).

 

Statistiky: Vyloučení: 1:1 Využití: 1:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 25:5 (9:3, 8:2, 8:0) Vyhraná vhazování: 23:16 Nejlepší hráči: Zdeněk Šafránek – Miloš Večeřek.

 

Úvod duelu vyšel zlínským hráčů výtečně. Hned v první minutě pohotově dorazil za Černocha pokus Juliny Petr Stodůlka. Následně mohl zvýšit Šafránek, jeho pokus ale orazítkoval jen tyč. V čase 4:31 putoval na trestnou lavici Gergely a vydržel na ní jen 16 vteřin, to totiž poslal puk pod břevno Zdeněk Hábl.

 

Poté se však začala hra domácím komplikovat. „Uspokojili jsme se brzkým vedením. Jakmile soupeř snížil na rozdíl jedné trefy, vycítil šanci a dotíral,“ řekl kapitán SHK LAPP Zlín Zdeněk Hábl. Únik Radima Mikuše ještě gólem neskončil, přečíslení Nováka se zakončujícím Miroslavem Stašákem už ale ano – 2:1.

 

Čas 10:31 a Zlín dává branku, ránou z mezikruží uspěl právě kapitán Zlína. Rozhodčí jej ale po krátké poradě odvolali pro postavení mimo hru. „Nevím, jestli to byl ofsajd, to už ale pro situaci nebylo směrodatné. My jsme dali gól a rozhodčí ho uznali, pak jej ale rázem zrušili. Vyřešili to zvláštně, přechod přes modrou čáru už byl dávno pasé, branka padla dlouho po onom údajném ofsajdu, měli jej tedy písknout hned,“ zlobil se Zdeněk Hábl. „Ani mě jakožto kapitánovi nic neřekli. Oba víkendové zápasy pískané jimi byly zvláštní. Ale jsou to páni na ledě a mohou si dělat, co chtějí,“ pokrčil rameny Hábl a upozornil na situaci ze sobotního zápasu s Pardubicemi. „První gól soupeře padl také z ofsajdu, sudí to i přiznali, ale gól na rozdíl ode dneška neodvolali,“ divil se.

 

V prostředním dějství ale domácí strhli zápas na svou stranu. Tečí uspěl Marián Ligda, následně z mezikruží pálil přesně Zdeněk Šafránek – 4:1. Kohouti zvládli snížit zásluhou Roberta Pabsta, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Matouškem. Ještě do pauzy však uspěl David Palát Martinem Joppou a do kabin se tak šlo za stavu 6:2.

 

Hned v první minutě závěrečné periody uzavřel gólový účet zápasu Zdeněk Šafránek.  Následně si domácí vytvořili ještě mnoho dalších šancí, skóre už se ale nezměnilo.

 

Další výsledky 4. kola:

Studénka – Pardubice 4:3

Sparta – Litvínov 3:0

České Budějovice – Karlovy Vary 0:3

 

Onlajny přenos v textové podobě zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-10-09/id/193514

Záznam TV přenosu zde: www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Sledge-hockey/141726-SHK-LAPP-ZLIN-vsSOHO-Kohouti-Olomouc-Sledge-hokejova-liga-2016-2017.htm

 

Překvapivě snadné… Zlín porazil Pardubice vysoce 9:2

08.10.2016 22:42

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín ve třetím kole E. P. C. Management ligy rozstříleli vysoce 9:2 Pardubice. V repríze finále z roku 2014 si domácí počínali až nečekaně snadně a od prvních minut střetnutí dominovali. Další duel čeká Lappáky již v neděli proti Olomouci.

 

Zlín – Pardubice 9:2 (4:1, 3:0, 2:1)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Stodůlka, Palát, Ligda, D. Hábl, Slováček, Joppa, Rauš.

 

Sestava Pardubic: Boček – Kolek, Štěpják, P. Kubeš, Michalec, Horníček, J. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Chudomský.

 

Branky a nahrávky: 3. Joppa (Zdeněk Hábl), 6. Julina (Šafránek), 10. Ligda (Šafránek), 11. Joppa (Zdeněk Hábl), 22. Palát (Joppa), 29. Julina (Šafránek), 30. Palát (Slováček), 35. Joppa (Šafránek), 37. Ligda (David Hábl) – 11. Pavel Kubeš, 45. Pavel Kubeš (Hering).

 

Statistiky: Vyloučení: Bez V oslabení: Bez Využití: Bez Střely na branku: 27:19 (10:6, 13:8, 4:5) Vyhraná vhazování: 19:12 Nejlepší hráči: Martin Joppa – Pavel Kubeš.

 

Již první minuty ukázaly, jakým směrem se bude zápas odvíjet. Mustangové byli neškodní a LAPP toho využíval. Ve třetí minutě uspěl z předbrankového prostoru Martin Joppa, za tři minuty jej následoval ránou od modré čáry Pavel Julina. Na 3:0 zvýšil za pomocí tyčky Marián Ligda, jehož gól následovala další trefa Martina Joppy.

 

Na soupeře jsme hned od začátku vyběhli a on tempo nestačil zachytit,“ pochvaloval si po zápase Martin Joppa. Mustangové do pauzy zvládli alespoň snížit zásluhou Pavla Kubeše, jehož gólu však bylo docíleno z ofsajdu. Branka ale platila.

 

Úvod prostředního dějství byl klidnější, a to až do 22. minuty. To nejprve netrefili poloprázdnou branku Zdeněk Hábl s Palátem, načež však pátý gól Zlína vsítil právě David Palát. Poté ve velkých šancích selhali oba Háblové i Joppa.

 

Ve 25. minutě hry přišel podstatný okamžik. Pardubický gól nebyl uznán pro posunutou branku, načež o minutu později Molka zachránilo břevno. A tak místo stavu 5:3 to bylo 6:1, uspěl podruhé v zápase Pavel Julina. A ještě před přestávkou uspěl taktéž podruhé v duelu David Palát – 7:1.

 

Ve třetí patnáctiminutovce bylo mnoho šancí, jenom zlomek z nich ale skončil gólově. Za Zlín dokonal hattrick Martin Joppa a podruhé v zápase skóroval také Marián Ligda, na konečných 9:2 snížil Pavel Kubeš.

 

My jsme byli na zápas dobře připraveni, soupeř nám navíc dovolil hrát naši hru, takže jsme si tvořili šance a skórovali,“ těšilo Martina Joppu, jenž si v zápase připsal hattrick a jednu asistenci. „Hattrick samozřejmě potěší, ale je to podíl celé pětky,“ dodal skromně Joppa.

 

Textový přenos ze zápasu naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-10-08/id/193510

 

Lappáky o víkendu čekají první ligové domácí zápasy

04.10.2016 15:35

Poprvé na svém ledě se v sezóně 2016/2017 představí úřadující dvojnásobní sledge hokejoví šampióni ze Zlína. Ti na úvodním tripu byli úspěšní jen na půl, před domácí kulisou tak věří v navýšení bodového zisku.

 

Měli bychom bodovat, to je jasné,“ konstatuje na úvod kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček. Jeho celek čeká v sobotu od 17:30 hodin na PSG Aréně repríza dva roky starého finále s Pardubicemi. „S nimi je to vždy těžké, podcenit ale nesmíme ani nevyzpytatelnou Olomouc,“ pověděl Sedláček. Duel s Hanáky je na programu v nedělním dopoledni, úvodní buly v 10:30.

 

Na úvod ligy Zlínští vyhráli v Litvínově 8:0 a v Karlových Varech padli 2:3, oba duely ale měly jednu spojitost. „Neproměňovali jsme šance. Myslím, že pokud budeme hrát stejně dobře jako ve Varech, akorát proměníme více šancí, nemáme se čeho bát,“ tuší dlouholetý trenér. „Obhajujeme titul, takže musíme něco předvést,“ dodal s úsměvem.

 

Že liga bude vyrovnanější než předchozí roky se tak nějak tuší, proto je potřeba nezaspat. „Body je potřeba sbírat od začátku, ono honit to na poslední chvíli by se nemuselo vyplatit,“ upozorňuje Sedláček. Ten má k dispozici na víkend plnou sestavu, jediný otazník visí nad startem forwarda Kamila Šnajdara, jenž v půli utkání ve Varech odcestoval do nemocnice.

 

Obě utkání budete opět moci sledovat na webu onlajny.com či tvcom.cz

 

Karlovy Vary zvládly odplatu za Superfinále, Zlínu daly lekci z produktivity

25.09.2016 15:53

Pouhých osm střel stačilo Žralokům na to, aby na domácím ledě zvítězili nad úřadujícími šampióny ze Zlína poměrem 3:2. LAPPáci se trápili v koncovce a ačkoli tedy byli lepším týmem, domů se vrací bez bodů. Útěchou jim je sobotní vítězství v Litvínově 8:0.

 

Karlovy Vary – Zlín 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

 

Sestava Karlových Varů: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, Geier, Forgo, Berger, Janko, Kovářík, Haas.

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, D. Hábl, Joppa.

 

Branky a nahrávky: 6. Forgo (Geier), 15. Forgo, 24. Geier – 18. D. Hábl (Joppa), 19. Z. Hábl (Šafránek, Palát).

 

Statistiky: Vyloučení: 2:1, navíc TS pro SKV (provinil se Palát) – TS proměněno. Využití: 1:0 V oslabení: Bez. Střely na branku: 8:22 (3:8, 4:7, 1:7) Vyhraná vhazování: 19:32.

 

Úvod zápasu patřil Zlínu. Ten obléhal branku Macha dlouhé minuty, ale marně. Žraloci se dostali k prvnímu střeleckému pokusu až v šesté minutě, za to ale slavili úspěch. Geier našel zpoza branky v předbrankovém prostoru Jiřího Forga, který z první poslal puk za záda Matouška.

 

Moravané byli nadále aktivnějším celkem, ovšem měli potíže v koncovce. Naopak lekci z produktivity dávali Karlovarští Zlínu nadále, vteřinu před koncem první patnáctiminutovky Joppa prohrál souboj s Jiřím Forgem, jenž zvýšil na 2:0. Byla to teprve třetí střela Varů…

 

Do prostředního dějství vstoupil LAPP s vervou, hned po buly se prosmýkl kupředu Šafránek, snížit ale nedokázal. V čase 17:48 už však Zlín skóroval. Joppa nalezl při přečíslení pod břevno střílejícího Davida Hábla. Uběhla minuta a druhý z bratrů Háblů srovnal. Dalšího brejku využil Zdeněk Hábl.

 

Hosté si následně vybrali oddechový čas. Ani to ale hosty nezastavilo v náporu, ti však místo obratu inkasovali. Při nepřehledné situaci v brankovišti Palát zalehl puk a sudí nařídil trestné střílení. To Michal Geier proměnil kličkou a zakončením pod přesunujícího se Matouška.

 

Ve třetí periodě se hrálo jen a zase u branky Macha. Zlín sice pokračoval už bez zraněného Šnajdara, jenž o přestávce odcestoval do nemocnice, i tak ale měl jasnou převahu. Střelecká potence LAPPu ovšem pokračovala a Žraloci tak i s osmi střelami za zápas zvítězili 3:2.

 

„Rozhodla naše střelecká nemohoucnost. Šancí na to, abychom vyhráli, jsme měli dost. Ve třetí třetině jsme soupeře nepustili z pásma, ale na to se bohužel nehraje. Prohra mě mrzí o to víc, že jsme byli prostě lepším celkem,“ mluvil po utkání zklamaně trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-09-25/id/192841

 

Sezónu gólově otevřel služebně nejstarší hráč ligy a zároveň svým hattrickem přispěl k výhře v Litvínově

24.09.2016 23:50

Zlínští sledge hokejisté vstoupili do E.P.C. Management České sledge hokejové ligy úspěšně. V Litvínově sice první dvě třetiny nedokázali svou jasnou převahu proměnit ve vícebrankový náskok, zápas však měli ve svých rukou neustále a nakonec berou tři body za výhru 8:0. Brankář Molek si tak na úvod připsal čisté konto.

 

Litvínov – Zlín 0:8 (0:1, 0:1, 0:6)

 

Sestava Litvínova: Kokeny (40. Weser) – Štiber, Záluský, Ulmann – Veselý, Žižka, Bláha, Očenášek (C), Synek, Resch, Matthes.

 

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Šafránek, Hábl Z. (C) – Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Hábl D., Slováček, Joppa, Rauš.

 

Branky a nahrávky: 15. Julina (Z. Hábl, Ligda), 30. Joppa (Julina, Ligda), 33. Hábl Z. (Joppa, Ligda), 36. Šafránek, 37. Palát (Rauš), 40. Julina (Šafránek), 44. Julina (Palát), 45. Palát.

 

Statistika: Vyloučení: 0:2 Využití: Bez V oslabení: Bez. Střely: 2:48 (0:16, 2:15, 0:17) Vyhraná buly: 14:42.

 

Hráči SHK LAPP Zlín na ledě dominovali od úvodního buly, pouze však chyběly góly. Ten první vsítil pět sekund před první sirénou služebně nejstarší hráč ligy Pavel Julina. Po úvodních patnácti minutách byl počet střel 16:0 pro Zlín, na branky ale jen 1:0.

 

Prostřední dějství se neslo ve stejném duchu. Jediná šance domácích skončila střelou nad branku. Celkově ve druhé části LAPPáci vypálili patnáctkrát oproti dvěma pokusům soupeře, prosadili se však jen jednou. Opět v posledních vteřinách periody uspěl Martin Joppa.

 

Zvonily tyče, břevna… A až ve třetí třetině to tam konečně začalo Moravanům pořádně padat. Postupně se prosadil Zdeněk Hábl, Zdeněk Šafránek, dvakrát David Palát a hattrick dokonal Pavel Julina. Zlín tedy poklidně před jedenácti zlínskými fanoušky, kteří vážili tuto cestu, zvítězil 8:0.

 

První dvě třetiny byly katastrofické, přizpůsobili jsme se totiž soupeřově laxní hře. Nikam jsme nespěchali, útok byl strašný,“ upozornil Pavel Julina na to, že pět gólů obstarali obránci. „Litvínovu navíc zachytal parádně brankář. Až ve třetí třetině se hrálo úplně jinak, zrychlili jsme hru a začali kombinovat. Zkrátka jsme se odpoutali od jejich hry a začali hrát svůj hokej,“ řekl tříbrankový Pavel Julina.

 

Zlínští hráči se na zítřejší duel přesunují do Karlových Varů, kde bude od 11:30 k vidění repríza loňského finále. 

 

Ostatní výsledky 1. kola E.P.C. Management ligy:
Karlovy Vary - Studénka 4:3 sn.
Olomouc - Sparta 2:5
Pardubice - České Budějovice 11:1

 

Mediálním partnerem úřadujících sledge hokejových šampiónů ze Zlína se stává facebooková stránka Hokej je kus našeho života

24.09.2016 09:59

V nadcházející sezóně se facebookovým mediálním partnerem stane pro tým SHK LAPP Zlín stránka Hokej je kus našeho života. Ta s více než 17 tisíci označení „To se mi líbí“ resp. „Like“ má široký záběr své působnosti napříč všemožnými hokejovými ligami. Doplní tak mediální trio, kdy tištěným mediálním partnerem LAPPáků je Deník, rádiovým zase Kiss Publikum.

 

S touto stránkou jsme spolupracovali již během letošního LAPP Cupu a nakonec jsme se dohodli i na sezónu. Slibujeme si od toho větší povědomí o sledge hokeji mezi hokejovými fanoušky,“ řekl mediálně-marketingový manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.

 

Stránku HOKEJ JE KUS NAŠEHO ŽIVOTA naleznete zde: www.facebook.com/kusnasehozivota/?fref=ts

 

Tým SHK LAPP Zlín má ty nejvyšší cíle, rád by dokonal zlatý hattrick

20.09.2016 16:57

Moc, moc by chtěli jako první v historii České sledge hokejové ligy dokonat zlatý hattrick a natrvalo tak získat Putovní pohár. Zlínští sledge hokejisté jdou do 14. sezóny opět v silné sestavě a věří, že v březnu potřetí za sebou a celkově počtvrté v historii dobyjí republiku.

 

Obhájit titul a získat pohár natrvalo by bylo samozřejmě krásné, ale sezóna je dlouhá,“ je si vědom hlavní trenér SHK LAPP Tomáše Sedláček. „Určitě ale máme ty nejvyšší cíle,“ ujistil kouč, pro něj to bude na střídačce nejstaršího českého sledge hokejového klubu již sedmá sezóna. Úspěšný trenér hned po svém nástupu v sezóně 2010/2011 dotáhl LAPPáky ke stříbru, o rok později za prvním zlatem v historii. Následovaly dva ročníky bronzové a dva mistrovské.

 

Uvědomuje si však, že cesta bude zase náročná. „Je to daleko a moc práce. Také nemusíme být všichni zdraví a podobně,“ je opatrný lodivod Zlína.

 

Jeho celek před sezónou připravil již tradiční domácí turnaj LAPP Cup, kam se každoročně sjíždí to nejlepší z celé Evropy. Zlín obsadil nakonec čtvrté místo, ačkoli byl pár minut od stříbra. „Až na poslední zápas s norským týmem Oslo Tigers jsme nehráli špatně. Ukázaly se nám naše mezery, na jejichž odstranění pracujeme. Výborný zápas jsme odehráli například i s Ruskem. Prostě to byla velmi kvalitní příprava proti výborným týmům, které se sice tváří jako kluby, ale defakto to jsou reprezentace a výběry,“ pověděl Sedláček, jehož tým zaznamenal o pauze změny.

 

Po hostování z Dolného Kubína se vrátil Martin Joppa s Peterem Štítem, dále se k týmu připojil taktéž z tohoto slovenského týmu na přestup Aleš Rauš, naopak do Studénky odešel hostovat Erik Fojtík.

 

Sedláček zároveň vítá nový formát soutěže, kdy odpadla rakouská Vídeň a slovenský Kubín a obnovilo se tak klasické play off. „Liga se zkvalitní, třeba České Budějovice posílí o Rakušáky. Tradičně budou silné týmy Karlovy Vary, Pardubice a Sparta, která poslední roky už hraje více dopředu. Posílila ale i Olomouc a černým koněm soutěže může být Studénka, kde se proslýchají různé věci. Těžko říct, co od ní čekat, vše ukáží první kola,“ řekl Sedláček. „Letos prostě budou rozhodovat maličkosti a každý bod bude důležitý,“ dodal.

 

Liga začíná již o tomto víkendu, úřadující dvojnásobní mistři nejprve zajíždí na led Litvínova (sobota 24. 9, malá hala Zimního Stadionu Ivana Hlinky, úvodní buly v 17 hodin), o den později se představí v repríze Superfinále na půdě Karlových Varů (25. 9, Zimní stadion Ostrov, úvodní buly v 11:30 hodin).

 

Kompletní rozlosování úvodních dvou kol naleznete ZDE.

 

Sestava SHK LAPP Zlín na sezónu 2016/2017: Matoušek, Molek – Pavel Julina, Z. Hábl, D. Hábl, Palát, Šafránek, Stodůlka, Ligda, Joppa, Šnajdar, Slováček, Rauš, Štít.

 

Realizační tým: Tomáš Sedláček (trenér), Karel Oháňka (trenér brankářů), Petr Julina, Barbora Štáblová (vedoucí mužstva), Jaroslav Mikulka (kustod), Marek Bis (doktor), Jakub Kudláč (mediálně-marketingový manažer), Stanislav Náčin (technické zázemí), Zdeněk Hábl st. (mobilní zabezpečení zásobování), Petr Krystýn (statistik).

 

LAPP Cup 2016 je minulostí. Tak zase za rok!

04.09.2016 23:07

Zlínský sledge hokejový turnaj LAPP Cup 2016 je definitivně za námi. Na závěrečném slavnostním ceremoniálu v hotelu Baltaci Atrium byli vyhlášeni nejlepší hráči turnaje a předány další ceny. Na vyhlášení se dostavil i primátor města Zlína Miroslav Adámek, člen Rady Zlínského kraje v oblasti školství, mládeže a sportu Petr Navrátil a obchodní ředitel společnosti LAPP Kabel Petr Čevela.

Ředitel LAPP Cupu Petr Julina slíbil, že se pokusí o to, aby se za rok již sedmý ročník tohoto nejkvalitnějšího klubového turnaje v Evropě konal. „Pokud nám budou i nadále nakloněni sponzoři a týmy budou mít zájem o účast, další ročník uspořádáme. Chvílemi už jsme sice měli chuť se na všechno vykašlat, ale neuděláme to,“ řekl Julina s poděkováním organizátorům. „Moc děkuji všem, kteří se podílejí na organizaci a chodu turnaje. Kdyby nebylo jich, LAPP Cup by nebyl,“ upozornil Petr Julina.

 

Do All stars týmu byli vybráni:

Brankář: Michael Ossimitz (Carinthian Steelers). Gólman nejhoršího týmu turnaje podával skvělé výkony a nebýt jeho, porážky by byly o mnoho vyšší.

Obránci: Gianluigi Rosa (South Tyrols Eagles), Rolf Einár Pedersen (Oslo Tygers)

Útočníci: Martin Joppa (SHK LAPP Zlín), Bas Disveld (Weserstars Bremen), Dmitrij Lisov (Fenix Moscow)

 

Cenu pro nejslušnější tým dostali hráči Carinthian Steelers.

 

Nejproduktivnější hráč turnaje:
Sergej Panfilov (Fenix Moscow) 20 bodů,  9 + 11

 

Statistika turnaje:
Celkem padlo za 21 zápasů 105 gólů, vyloučeno bylo 56 hráčů s celkem 120 trestnými minutami.

 

Konečné pořadí: (Všechny týmy sehrály šest zápasů)

1. Fenix Moscow – 18 bodů, skóre 31:4
2. South Tyrols Eagles – 12 bodů, skóre 21:11
3. Weserstars Bremen – 11 bodů, skóre 14:10
4. SHK LAPP Zlín – 9 bodů, skóre 15:12
5. Oslo Tygers – 7 bodů, skóre 18:17
6. FIFH Malmö – 6 bodů, skóre 8:17
7. Carinthian Steelers – 0 bodů, skóre 1:37

 

Smutná tečka za LAPP Cupem. Domácí Zlín byl od stříbra kousek, nakonec končí opět čtvrtý

03.09.2016 17:11

 

Zase brambora. Stejně jako loni zlínští sledge hokejisté v posledním utkání nedokázali vybojovat cenný kov. Nad norským Oslem potřebovali vyhrát za tři body a měli k tomu nakročeno skvěle. Ještě deset minut před koncem vedli 3:1, nakonec ale nestačili poměrem 3:4.

 

Branky a nahrávky: 2. Kubeš, 11. Palát (Hábl Z.), 20. Kubeš (Palát, Julina) – 8. Oeiseth, 20. Hamre (Soerheim), 21. Bakke, 26. Oeiseth.

Vyloučení: 1:2, využití: 1:0, v oslabení: 0:0

 

ZLÍN – OSLO 3:4 (2:1)

 

Domácí si hned z úvodu vytvořili tlak a hned se gólově prosadili. Už ve druhé minutě objel bránu Pavel Kubeš a zasunul kotouč do brány.

 

Na první šanci Norů se čekalo do páté minuty, ale Soerheimovu střelu Matoušek ramenem vytěsnil. Zanedlouho se do brejku dostal Avdal, ale jeho střelu zlínský gólman opět kontroloval.

 

Z další akce už ale bylo vyrovnáno. Ola Bye Oiseth vypálil, Matoušek puk jen ztlumil a kus černé gumy následně zlínského gólmana přeskočil a zamířil do sítě.

 

Za dvě minuty se však domácí dostali opět do vedení. Po vyloučení jednoho z Norů rozjeli domácí kombinaci, na jejímž konci byl David Palát.

 

Poločasový stav 2:1 byl příznivý a pět minut po pauze bylo ještě veseleji. Do úniku se dostal Pavel Kubeš a dal Zlínu dvougólového vedení.

 

V ten moment jsme si začali prohrávat zápas. My jsme vedli a nemuseli jsme nikam spěchat, ale takticky jsme to absolutně nezvládli a zápas i tak prohráli. Jak je možné, že při našem vedení o dvě branky ujede chlap sám na branku? A ještě jeden hráč doráží,“ nechápal trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Právě ve 21. minutě ujel domácí obraně Soerheim. Toho však dokázal Matoušek parádně vychytat. Na dorážku Martina Hamreho však už byl zlínský gólman krátký a Norové se tak dočkali snížení.

 

Minutu poté Tigers dokonce skóre srovnali. Před Matouškem se objevil Bakke a střelou k tyči poslal puk za brankovou čáru.

 

Ani time-out ztrátu stříbra v živém přenosu nezastavil. Ve 26. minutě si vybral zlínský muž v masce slabší chvilku a propustil za svá záda pokus Oeisetha z nulového úhlu.

 

V tu chvíli už LAPPáci potřebovali k vítězství dva góly a čas běžel proti nim…

Zlínští sledge hokejisté přerušili sérii proher s Malmö a čeká je souboj o stříbro

03.09.2016 13:22

 

Branky a nahrávky: 16. Kubeš (Hábl Z., Palát), 20. Kubeš (Palát, Hábl Z.), 21. Zapletal (Kubeš, Julina) – 25. Ingvarsson (Eklund)
Vyloučení: 2:3, využití: 1:0, v oslabení: 0:0

Nejlepší hráči: Mikael Eklund (MAL), Pavel Kubeš (ZLN)

 

ZLÍN – MALMÖ 3:1 (0:0)

 

Sestavy: Molek (Matoušek) - Julina, Zapletal, Hábl Z., Kubeš, Rauš, Palát, Stodůlka, Šnajdar, Ligda, Hábl D., Joppa

 

Nilsson U. (Nilsson A.) - Ingvarsson, Nilsson H., Lindstrom, Flomén, Rakos, Jonsson, Hedberg, Strandmark, Eklund

 

Zlínští sledge hokejisté dokázali přerušit dlouhou sérii těsných porážek se švédským týmem FIFH Malmö, když jej na LAPP Cupu v sobotním dopoledni porazili 3:1. První půle byla bezbranková, poté ale domácí využili početní výhodu a nastartovali k cestě za třemi body. V případě, že stejný počet bodů získají i odpoledne s Oslem, budou na turnaji druzí.

 

Zlínští začali aktivně, v prvním poločase to ke gólu ale nevedlo. A to ani na jedné straně, protože v sedmé minutě Nilson na poslední chvíli zastavil střelu Joppy směřující do branky. Na druhé straně zase parádně chytal Molek. Svou největší šanci v podobě 100 sekundové dvojnásobné početní výhody LAPPáci také nevyužili.

 

V úvodu druhé půle měl obrovskou šanci Hampus Nilsson, ale Molek se dokázal přesunout a kotouč vytěsnit na tyčku.

 

Domácí otevřeli skóre v 17. minutě, kdy Zdeněk Hábl poslal přihrávku zpoza brány na Pavla Kubeše, který překonal dezorientovaného Nilssona.

 

Ze strany Kubeše to však nebylo všechno. O čtyři minuty později si dokázal najít kotouč v předbrankovém prostoru a z otočky poslat puk až do sítě.

 

V jednadvacáté minutě byl vyloučen Eklund. Po vyhraném vhazování posunul Kubeš kotouč na modrou, kde byl Jan Zapletal, jenž od modré čáry překonal Nilssona potřetí.

 

Zlínští dále už kontrolovali hru, ale přeci jenom se chybička vyskytla. Do samostatného úniku se dostal Niklas Ingvarsson, přičemž švédský kanonýr Molkovi povedenou střelou pod víko nedal žádnou šanci.

 

Domácí mohli opět odskočit na rozdíl tří branek, ale Pavel Kubeš před zcela odkrytou bránou selhal a poslal kotouč mimo. Druhý hattrick na turnaji tak nedokončil.

 

Fénix Moskva po roce opět ovládl LAPP Cup

03.09.2016 09:54

Druhá účast a podruhé první. Ruský tým Fenix Moskva na letošním LAPP Cupu obhájil předčasně titul z loňska, když vyhrál všech prozatimních pět duelů v základní části. Prvenství stvrdil vysokou výhrou 8:0 nad rakouskými Oceláři.

 

Rusové v prvním utkání nadělili pět gólů italským South Tyrols Eagles. V následujícím zápase deklasovali Malmo, které porazili 6:0. V následujícím dni porazili o jeden gól norské Oslo a další tři body získali Rusové i proti domácímu týmu, který porazili 4:1. Den poté ještě parta kolem kapitána Seljukina smetla Carinthian Steelers 8:0, čímž dala razítko na vítězství v 6. ročníku zlínského LAPP Cupu.

Záznamy: 201 - 300 ze 829
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>